Proiecte DIY

Turorial pinata Minnie Mouse

Pentru petrecerea de 4 ani a fetiţei mele am realizat această pinata Minnie Mouse:pinata Minnie Mouse

Turorial pinata Minnie Mouse

Necesită puţină muncă, dar bucuria şi încântarea fetiţei mele şi a celorlalţi copii care au fost la petrecere mi-au răsplătit din plin orele muncite 🙂

Dacă doriţi să realizaţi o astfel de pinata Minnie Mouse, iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmaţi:

Pasul 1. Cu ajutorul unei carioci trasaţi pe o bucată de carton capul lui Minnie Mouse. Eu am folosit 2 boluri din bucătărie: unul mai mare pentru cap şi unul mai mic pentru urechi. Veţi avea nevoie de 2 astfel de bucăţi – partea din faţă şi partea din spate!

pinata minnie mousePasul 2. Decupaţi cele două bucăţi de carton. Pont: pentru a fi mai uşoară îmbinarea, decupaţi cu zimţi. Eu mi-am dat seama tarziu de acest lucru, aşa că o parte am avut-o decupată cu zimţi (şi mi-a fost mult mai uşor să îmbin cu cartonul care vine în mijloc) şi o parte fără zimţi.

pinata minnie mousePasul 3. Folosiţi un carton puţin mai moale (pentru a fi mai uşoară modelarea) pentru partea din mijloc a piniatei. Îmbinaţi cele trei părţi ale piniatei: faţa, mijlocul şi spatele. Pentru fixarea acestora eu au folosit bandă adezivă din hârtie.

pinata minnie mousePasul 4. Pentru ca pinata să fie cât de cât rezistentă (banda adezivă de hârtie pe care am folosit-o eu nu mi s-a părut că ar lipi suficient de bine) şi să nu cumva să se dezbine în mijlocul petrecerii, eu am folosit tehnica papier mache (am aplicat succesiv bucăţi de ziare pe care le-am lipit cu aracet) pentru a întări pinata. Lăsaţi pinata să se usuce foarte bine.

pinata minnie mousePasul 5. În partea de jos decupaţi o uşiţă pe unde vor curge „bunătăţile” din pinata.

pinata minnie mousePasul 6. În partea de sus faceţi 4 găuri şi legaţi o sfoară pentru a putea agăţa pinata.

Pasul 7. Pentru a îmbrăca pinata folosiţi hârtie creponată. Eu am folosit combinaţia: negru + roz, dar cred că merge foarte bine şi negru + roşu cu buline albe. Tăiaţi fâşii din hârtia creponată şi aplicaţi-le succesiv pe bucăţile de carton. Pentru a le lipi folosiţi un strat subţire de aracet.

pinata minnie mousePasul 8. Umpleţi pinata cu tot felul de bunătăţi. Eu am folosit: confetti, fâşii de hârtie pentru petrecere, dulciuri (bomboane, caramele, ciocolate, bănuţi de ciocolată – aceştia au fost foarte râvniţi!), alte mărunţişuri.

pinataPasul 9. De uşiţa piniatei ataşaţi câteva fâşii de panglică roz (de acestea vor trage copiii la petrecere). Cu bandă adezivă din hârtie lipiţi uşiţa piniatei. Cosmetizaţi puţin zona  cu hârtie creponată.

pinata minnie mousePasul 10.Aplicaţi o fundă mare roz din tafta.

pinata Minnie MousePasul 11. pinata este gata! Distracţie plăcută!pinata Minnie Mousepinata Minnie Mouse

Nu ştiu dacă am reuşit să explic prea clar ceea ce am făcut. Sper că se înţelege cât de cât… Dacă aveţi de gând să faceţi o astfel de pinata şi mai aveţi nevoie de explicaţii suplimentare, nu ezitaţi să mă întrebaţi.

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

3 comentarii

  • Ligia

    Draguta ideea ta ! Bravo ! Insa pana n-am terminat de citit articolul n-am inteles termenul „pinata” … cu siguranta e preluat din alta limba, nu ?!

  • ana

    arata grozav ! eu am doar 11 ani si sa sti ca am facut aceasta piniata exact asa ! toti di clasa s-au bucurat mult , vazand ca „ploua cu bomboane ” ! multumesc de idee si iti urez succes in continuare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.