Locuri de vizitat

Peștera Skocjan din Slovenia

Peștera Skocjan (Skocjanske jame) din Slovenia este cea mai frumoasă peșteră pe care am vizitat-o până acum! Peștera formează unul dintre cele mai mari canioane subterane din lume, iar împreună cu partea subterană a râului Reka creează una dintre cele mai lungi zone umede carstice din Europa.

Fiind un fenomen natural de importanță globală, în anul 1986 peștera a fost introdusă pe lista de patrimoniu mondial UNESCO.

Peștera Skocjan

peștera Skocjan, Slovenia

***

Peștera Skocjan se află în Parcul Regional Skocjan, destul de aproape de granița cu Italia (la aproximativ 25 de km de orașul Trieste). Când ne-am documentat pe internet despre această peșteră, am citit că nu ar fi atât de vizitată ca și peștera Postojna (deci, o zonă mai puțin turistică). Cu toate acestea, când am ajuns la fața locului am fost surprinși de numărul mare de turiști. Dar, sunt foarte bine organizați: există o parcare mare și personal care te dirijează spre locurile libere din parcare, un centru de informații unde poți să te documentezi despre peșteră și despre ce mai poți vizita în zonă, mai multe case de bilete (cu personal care vorbește limba engleză), o cafenea / restaurant, etc.

Se pot achiziționa două tipuri de bilete: bilet pentru a vizita doar peștera, sau un bilet combinat care îți permite vizitarea peșterii și a canionului. Intrarea în peșteră se face la ore fixe, după un program strict și doar cu ghid însoțitor. Mai multe detalii despre tarifele de intrare în peștera Skocjan și programul de vizitare găsiți aici.

Noi am luat un bilet combinat, pentru a vizita atât peștera, cât și canionul.

Lungimea explorată a peșterii Skocjan măsoară 6,2 km. Canalul lung de 3,5 kilometri al peşterii, prin care trece râul Reka, are o lăţime de 10 până la 60 de metri şi o înălţime de peste 140 de metri. Peștera este presărată cu camere subterane uriașe. Cea mai mare dintre ele este Încăperea lui Martel, considerată cea mai mare de acest fel din Europa şi una dintre cele mai mari ale lumii. În interiorul peșterii sunt 26 de cascade, iar cea mai mare stalagmită are 15 m înalțime!

În peșteră nu se pot face poze, din acest motiv am doar câteva poze de la ieșirea din peșteră:

peștera Skocjan, Slovenia

peștera Skocjan, Sloveniapeștera Skocjan, Slovenia peștera Skocjan, Slovenia

Dar, vă invit să intrați aici pentru a vedea poze superbe din peșteră!

Noi ne-am cumpărat un bilet combinat, așa că după ce am terminat de vizitat peștera ne-am continuat drumul prin canion. De această dată nu am mai fost însoțiți de ghid, dar ne-am descurcat foarte bine, deoarece traseul este foarte bine organizat.

Dacă în peșteră nu am avut voie să facem poze, am recuperat în canion:

peștera Skocjan, Slovenia peștera Skocjan, Slovenia peștera Skocjan, Slovenia peștera Skocjan, Slovenia peștera Skocjan, Slovenia peștera Skocjan, Slovenia peștera Skocjan, Slovenia peștera Skocjan, Slovenia

Dacă ajungeți în Slovenia, vă recomand să vizitați peștera Skocjan! Este superbă!

_________

Alte zone frumoase vizitate de noi în Slovenia:

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.