Locuri de vizitat

România pas cu pas – Peștera Ghețarul Scărișoara

Peștera Scărișoara, cunoscută și sub numele de Ghețarul de la Scărișoara, adăpostește cel mai mare ghețar subteran din România. Este situată în Parcul Natural Apuseni, la o altitudine de 1165m. Lungimea peșterii este de 700 m, iar adâncinea de 105 m.

Peștera Ghețarul Scărișoara

Pentru a vizita Peștera Ghețarul Scărișoara am coborât cele peste 200 de trepte metalice până am ajuns într-un aven uriaș, cu un diametru de 60 metri și o înălțime de 48 de metri.

Pe măsură ce am coborât treptele, temperatura a scăzut până la doar 3 – 4 grade Celsius, deci recomand să aveți și ceva haine mai groase la voi.

Prima încăpere care se vizitează este  Sala Mare, în care se intră printr-un portal cu înălțimea de 17 metri și  lățimea de 24 metri. Această sală face legătura între două zone destinate exclusiv cercetării: Rezervația Mare și Rezervația Mică.

Blocul de gheață are un volum de aproximativ 100.000 m cubi, o grosime maximă de 22,5 m și o vechime de 3.800 ani la bază.

A doua încăpere care se vizitează este Sala Bisericii, unde pot fi admirate numeroase formațiuni stalagmitice de gheață.

Vizitarea peșterii se face doar cu ghid, iar vizita durează aproximativ 30 minute.

Dacă ajungeți prin zonă, vă recomand să vizitați și voi Peștera Ghețarul Scărișoara!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.