Diverse

Patlagele rosii la putina – caietul cu reţete

Azi vă prezint o reţetă de toamnă din caietul cu reţete, şi anume patlagele rosii la putina.

Patlagele rosii la putina

Se ia din cele mai din urmă pătlăgele care mai sunt în toamnă.

La fundul putinei se aşează frunze de viţă sau de vişin. Pătlăgelele roşii nespălate (oare de ce nespălate?) se aşează astfel ca să fie un rând de viţă, un rând de pătlăgele roşii până se umple putina. Deasupra se aşează un strat de frunze.

patlagele la putinaSe face o saramură tare încât să stea un ou deasupra. Se pune 1 litru de oţet la 10 litri de saramură, se toarnă peste pătlăgele şi se astupă bine punându-se în pivniţă pe două lemne.

Iarna când se întrebuinţează se ţine 2 ore în apă, iar în mâncarea în care le adăugăm nu se pune sare (oare la ce fel de mancare se referă, că eu le văd doar ca şi acritură !?!).

____________________________________________________________________

Aceste reţete sunt dintr-un caiet vechi de reţete.

Încerc să redau textul exact cum este scris în caiet.

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.