Din bucătăria mea

Păstârnac la cuptor

Dacă tot suntem în post, azi vă propun o reţetă de post simplă şi delicioasă: păstârnac la cuptor.

păstârnac la cuptor

Păstârnac la cuptor

Ingrediente necesare:

  • rădăcini de păstârnac (4 – 5 rădăcini)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguriţe de seminţe de chimen
  • sare, piper
  • oţet balsamic (opţional)

Mod de preparare:

  • am curăţat coaja păstârnacului
  • am tăiat păstârnacul în patru pe lungime (am avut grijă ca toate bucăţile să fie cât de cât egale ca şi dimensiune, pentru a se coace uniform la cuptor)
  • am stropit păstârnacul cu ulei de măsline, l-am condimentat cu sare, piper şi am adăugat seminţele de chimen
  • am aşezat păstârnacul într-o tavă şi l-am dat la cuptor la 180 grade pentru aprox. 30 de minute (primele 15 minute am acoperit tava iar ultimele 15 minute am lăsat tava descoperită pentru că am dorit ca pastârnacul să se rumenească frumos şi să devină uşor crocant)
  • înainte de a-l servi l-am stropit cu puţin oţet balsamic, care a contrastat perfect cu dulceaţa păstârnacului

Poate fi servit ca şi garnitură la o friptură sau chiar aşa simplu, pentru că este delicios!

Poftă bună!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.