Păstârnac la cuptor
Dacă tot suntem în post, azi vă propun o reţetă de post simplă şi delicioasă: păstârnac la cuptor.
Păstârnac la cuptor
Ingrediente necesare:
- rădăcini de păstârnac (4 – 5 rădăcini)
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguriţe de seminţe de chimen
- sare, piper
- oţet balsamic (opţional)
Mod de preparare:
- am curăţat coaja păstârnacului
- am tăiat păstârnacul în patru pe lungime (am avut grijă ca toate bucăţile să fie cât de cât egale ca şi dimensiune, pentru a se coace uniform la cuptor)
- am stropit păstârnacul cu ulei de măsline, l-am condimentat cu sare, piper şi am adăugat seminţele de chimen
- am aşezat păstârnacul într-o tavă şi l-am dat la cuptor la 180 grade pentru aprox. 30 de minute (primele 15 minute am acoperit tava iar ultimele 15 minute am lăsat tava descoperită pentru că am dorit ca pastârnacul să se rumenească frumos şi să devină uşor crocant)
- înainte de a-l servi l-am stropit cu puţin oţet balsamic, care a contrastat perfect cu dulceaţa păstârnacului
Poate fi servit ca şi garnitură la o friptură sau chiar aşa simplu, pentru că este delicios!
Poftă bună!
2 comentarii
Simona
Pastarnac nu a incercat niciodata, dar suna bine. De ceva timp, imi fac morcovi dupa reteta asta, doar ca eu pun si putin rozmarin.
adriana
Pastarnacul este putin mai dulceag… Incerca sa vezi daca iti place 🙂