Din bucătăria mea

Pastă de leuştean

Anul trecut am încercat pentru prima dată această pastă din leuştean. Am făcut doar un borcănel de test. Am fost mulţumită de cum s-a păstrat şi de gustul pe care l-a dat mâncărurilor, deci zilele acestea am repetat operaţiunea.

Pastă de leuştean

Ingrediente:

  • 150 gr. frunze de leuştean
  • 50 ml. ulei
  • 30 gr. sare

Iată cum am procedat:

  • Am cules frunze de leuştean din grădină de la mama. (mai ieftin de atât nu cred că se poate)
  • Am spălat bine frunzele de leuştean şi le-am lăsat să se zvânte.
Pastă de leuştean
  • Le-am pus în blender împreună cu uleiul şi sarea.
Pastă de leuştean
  • Le-am lăsat să se amestece bine, până iese o pastă de următoarea consistenţă:
Pastă de leuştean
  • Am pus pasta în borcănaşe, am pus un guler de ulei, am pus capacul şi în frigider cu ele:
Pastă de leuştean
Pastă de leuştean

Cred că se poate păstra şi în congelator în recipiente speciale. Eu am folosit această pastă toată iarna în ciorbe, supe de cartofi, tocăniţe.
Este foarte ieftin şi uşor de făcut!
Incercaţi şi voi!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.