Pastă de leuştean
Anul trecut am încercat pentru prima dată această pastă din leuştean. Am făcut doar un borcănel de test. Am fost mulţumită de cum s-a păstrat şi de gustul pe care l-a dat mâncărurilor, deci zilele acestea am repetat operaţiunea.
Pastă de leuştean
Ingrediente:
- 150 gr. frunze de leuştean
- 50 ml. ulei
- 30 gr. sare
Iată cum am procedat:
- Am cules frunze de leuştean din grădină de la mama. (mai ieftin de atât nu cred că se poate)
- Am spălat bine frunzele de leuştean şi le-am lăsat să se zvânte.
- Le-am pus în blender împreună cu uleiul şi sarea.
- Le-am lăsat să se amestece bine, până iese o pastă de următoarea consistenţă:
- Am pus pasta în borcănaşe, am pus un guler de ulei, am pus capacul şi în frigider cu ele:
Cred că se poate păstra şi în congelator în recipiente speciale. Eu am folosit această pastă toată iarna în ciorbe, supe de cartofi, tocăniţe.
Este foarte ieftin şi uşor de făcut!
Incercaţi şi voi!

