Locuri de vizitat

O plimbare în natură prin Cheile Vintgar din Slovenia

Am tranzitat de mai multe ori Slovenia (în drum spre Italia) și de fiecare dată mi-am propus ca „data viitoare” să oprim pentru câteva zile și să vizităm câte ceva din această țară. Și iată că acea „dată viitoare” a fost anul acesta, când am rezervat 3 zile pentru a vizita: lacul Bled, Cheile Vintgar și peștera Skocjan.

Cheile Vintgar (Soteska Vintgar) din Slovenia

Cheile Vintgar (Soteska Vintgar) se găsesc în locul în care râul Radovna își croiește drum printre stânci și formează un adevărat spectacol al naturii. Cheile se întind pe o lungime de 1,6 km. Traseul poate fi urmat cu ușurință și de către copii, deoarece se parcurge pe poteci amenajate și pe poduri și podețe fixate în stânca muntelui.

Cheile Vintgar, SloveniaCheile Vintgar, Slovenia

De-a lungul traseului am admirat apele turcuaz ale râului Radovna: apa având uneori o curgere lină, iar alteori  fiind învolburată și formând numeroase cascade impresionante.

Cheile Vintgar, SloveniaCheile Vintgar, SloveniaCheile Vintgar, Slovenia Cheile Vintgar, SloveniaCheile Vintgar, SloveniaCheile Vintgar, SloveniaCheile Vintgar, SloveniaCheile Vintgar, Slovenia

Traseul se termină cu un pod care oferă o vedere panoramică asupra celei mai inalte cascade a defileului: cascada Sum (13 m).

cascadă

Accesul pe acest traseu este contra cost: 10 EUR – adult, 3 EUR – copiii cu vârsta între 6-15 ani și 1 EUR – copiii cu vârsta < 1 an. Mai multe detalii despre acest obiectiv turistic găsiți aici.

Dacă ajungeți în Slovenia, în apropierea Lacului Bled, vă recomand să vizitați Cheile Vintgar!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.