Negresa, o rețetă simplă şi ieftină!!!
Negresa – aceasta este cea mai simplă, ieftină şi rapidă reţetă de prăjitură pe care o ştiu eu. Dacă ştiţi una mai simplă, să-mi spuneţi!
Îmi place tare mult această reţetă pentru că: ingredientele sunt puţine şi ieftine, se amestecă toate ingredientele într-un singur bol (deci nu se murdăresc multe vase) şi nu am dat niciodată rateu cu ea 🙂
Negeresa – cea mai simplă rețetă posibilă!
Ingrediente:
- 1 ou
- 1 cană zahăr
- 2 căni făină
- 1/2 cană ulei
- 1 cană lapte
- 2 linguri cacao
- 3 linguri gem
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu NESTINS
1 cana ~250 gr.
Mod de preparare:
- Toate ingredientele se pun într-un bol şi se amestecă cu o lingură de lemn sau cu un tel.
- Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă în care am pus hârtie de copt şi se lasă la cuptor aproximativ 35 minute la foc mediu (180grade) (se face testul scobitorii şi când iese scobitoarea uscată înseamnă că prăjitura este gata)
Se poate mai simplu de atât?
Pornind de la această reţetă, eu fac tot felul de combinaţii posibile şi imposibile:
- înlocuiesc cele 3 linguri de gem cu 3 mere date pe răzătoare sau alte fructe tăiate bucăţele mai mici;
- o tau in două şi o umplu cu cremă de vanilie, o însiropez cu cafea+coniac;
- caramelizez câteva fructe în tavă şi torn deasupra această compoziţie (un fel de prăjitură întoarsă)
Am făcut această reţetă de foarte multe ori până acum. De fiecare dată s-a consumat imediat!
Încercaţi-o cu încredere! Dacă o faceţi, neaparat să-mi spuneţi cum v-a ieşit!
Haideți pe grupul Facebook – Ce gătesc azi? să descoperiți noi idei de preparate!


287 comentarii
luckyrock
eu o fac pe aia de pe ambalajul de la Dr. Oetker. [de la cacao]
e buna. dar parca am pus mai putina cacao decat scrie in reteta.
Ergosu Andreea
Cum le caramelizez?
Adriana
lucy, incearc-o si pe aceasta. este foarte, foarte usor de facut :)) si foarte buna!!
Ergosu Andreea
Cum se face caramelizarea?
adriana
Eu am pus fructele + 2 / 3 linguri de zahar in tava + cateva cubulete de unt, le-am bagat la cuptor pana cand zaharul a inceput sa se caramelizeze. Atentie, trebuie supravegheate pt. ca zaharul se poate arde foarte usor!!!
Antonia
Am facut-o, acum am gustat-o, a iesit foarte buna, am pus si niste cubulete de rahat in compozitie si niste miez de nuca aproape intreg.Eu facusem varianta de post a Iulianei si a fost f buna si asa.Multumesc!
Adriana
Cu multa placere! Sa va fie de bine!
Daca bine retin, Iuliana are aceasi reteta, doar ca laptele este inlocuit cu apa.
Si mie imi place sa incerc tot felul de combinatii, dar la rahat+nuca nu m-am gandit. Mersi de idee!
Petronela Nicoara
Adriana, acum fac negresa dupa reteta ta !
Miroase atat de bine in bucatarie!
An nou fericit ! 🙂
Adriana
An nou fericit, Petronela!
Sa ne spui cum a iesit prajitura 🙂
GIORGIANA PODASCA
e fff buna…multumesc!!!
Adriana
cu multa placere!!!
Anonymous
ce marime are tava pe care ai folosito :)?
Adriana
Tava are aproximativ 25×35 cm (putin mai mica decat tava obisnuita de la aragaz)
Anonymous
MINUNAT! A iesit super! Am facut de doua ori in weekend. Pe deasupra am pus crema de vanilie!
Adriana
Ma bucur ca v-a placut!
Sa va fie de bine!
Anonymous
Bicarbonatul se stinge?
Adriana
nu se stinge.
Denisa
As incerca-o,dar nu am cacao :))
Anonymous
A fost delikioasa
Anonymous
cam cata cantitate iti iese eu vreu sa fac mai multa atunci trebuie sa bag mai mult din fiecare ingriedent?
Adriana
din cantitatile din reteta iese o tava de 25×35 cm.
daca doresti sa faci o cantitate mai mare, poti sa dublezi ingredientele sau sa coci prajitura de doua ori. Eu as opta pentru a doua varianta 🙂
Anonymous
am doar 14 ani si asta e prima prajitura pe care vreau so fac si desta nu stiu:)
Adriana
bafta! sa intri sa ne spui cum ti-a iesit 🙂
Anonymous
a iesit super 😀 wow e chiar tare usoara 😀 am pus in ea si ciocolata si visine 😀
Adriana
ce ma bucur ca ti-a iesit! sa va fie de bine! te mai astept pe blog 🙂
Anonymous
sigur voi mai intra:D zilnic :)))
Anonymous
super buna am facut-o chiar azi multumesc de reteta
ady
cate portii au iesit ? asta m-ar interesa
adriana
nu pot sa-ti spun in portii, depinde ce inseamna pentru fiecare o portie 🙂
tava in care am copt-o are urmatoarele dimensiune 22x30cm, poate te ajuta acest lucru sa-ti dai seama… estimez undeva intre 12-14 portii…
iulia
negresa este prajitura mea preferata si tot incercam diverse retete care azi imi reuseau maine nu mai ieseau la fel, nu stiu de ce ………….ASTA E SUPER !!!!!!!!!!!!!!!Ca in reclame:EFORT MINIM,SUCCES GARANTAT!!!!!!!!!!!
adriana
iulia, ma bucur mult ca aceasta reteta este pe placul tau!
si eu am facut-o de foarte multe ori si de fiecare data a iesit si a fost mancata aproape instant 🙂
Anca
Acum o fac si eu. Ma rog sa-mi iasa ca maine vine soacra mea. Am mai facut o prajitura tot negresa insa cu alta teteta si nu mi-a iesit. Doamne ajuta!!!
adriana
Anca, cum a iesit?
Ella
Buna , acum am bagat compozitia in cuptor . Astept finalul si revin cu rezultatul .
Anca
Scuze reteta. La ora asta si cu stresul …
Daniela
O sa fac si eu pentru duminca negresa, sa o papam cu o bila de inghetata de vanilie facuta de mine 🙂
merci si week-end placut!
Gavrila Dorina
Iti multumesc tare mult ptr. reteta din comentari vad ca este foarte buna maine am so fac.
Ligia
Am si eu o reteta simpla ( zic eu) : 1 ou, 1 margarina Rama, 1 cana zahar, 1 praf de copt si faina cat cuprinde, atat cat sa poti intinde doua foi. Intre foi poti pune : mar ras amestecat cu scortisoara si zahar, o crema de branza dulce cu gris, etc. Optional, in compozitia pentru foi am adaugat lamaie inghetata data pe razatoare ( dupa gust); ofera in final un gust dulce- acrisor foarte placut intregii prajituri. Ultima oara cand am facut-o, dupa ce am decupat foile dupa forma tavii, mi-a mai ramas un bulgare de aluat, pe care l-am intins din nou si am decupat forme de inimioare pe care le-am asezat dupa imaginatia mea pe ultima foaie de copt ( normal :)). Se lasa la copt 30 – 40 min. la foc potrivit ( dupa ce s-a incalzit in prealbail cuptorul), apoi la urma se pudreaza cu zahar/ zahar vanilat. Pofta buna !
Handmade Ancasiada
Negresa este pentru mine reteta salvatoare, cand am oaspeti neasteptati 🙂 Dar folosesc o reteta de post, de la Laura Sava (http://www.laurasava.ro/2008/04/08/negresa-de-post/), imposibil sa nu am toate ingredientele in casa si se face foarte rapid… 🙂
Luci
Si eu fac acum negresa dupa reteta ta. Ce am schimbat a fost uleiul cu untul topit (respectand canditatea de la ulei specificata de tine – respectiv am topit untul si am pus 1/2 cana). Este acum in cuptor si creste tare vesela.
Multumesc mult entru reteta, maine copii la serbare se vor delecta cu aceasta prajiturica rapida si gustoasa!
irina
Am citit reteta si mi se pare super usoara si super buna.Au trecut mai bn de 15 ani de cand nu am facut o negresa dar acum vreau sa o fac si sa o duc la scoala la fata mea care isi ia ramas bun de la colegi ptr ca o mut la alta scoala si ptr ca vreau sa le arat spaniolilor ca si noi romancele stim sa facem pe linga mancare si dulce.Sper sa-mi iasa delicioasa.
Liliana
Delicioasaaaaaa si foarte simpla, tocmai am mancat jumatate de tava( doar eu), merge de minune alaturi de o cana de lapte rece. Abia astept sa guste si sotul diseara, daca mai ramane :)) . Multumim de reteta
adriana
Sa va fie de bine 🙂
ioana
Multumesc a iesit super aceasta negresa , eu am pus cirese in ea.
stefan mihaela
VA multumesc ptr reteta foarte buna,am facuto si eu si chiar aveti dreptate caeste ieftina si buna. MUltumesc !!!!
Palaghia Elena
Am facut si eu reteta astazi si a iesit foarte pufoasa si gustoasa,doar ca s-a crapat in mijloc .Oare am lasat-o prea mult la cuptor?
calin ioana
aaaa iesit excelent prajitura multumesc
nikol
super buna reteta ! 🙂
anonymus
e super si f buna…eu am facut tort din ea
Stefania
Felicitari pentru reteta! E chiar de mare ajutor. Am 14 ani si fac ptr prima data negresa, si mi-a iesit perfect!:)
anonymus
e super o fac tort aniversar
Cerasela Andreescu
Deci….e atat de simpla retzeta ca eu am uitat sa pun ulei…noroc ca mi.am dat seama imediat si am scos.o din cuptor dupa 2 min….am remediat.o si akm astept sa vad cum iese…:))
Cerasela Andreescu
A iesit suuuuupeeeerrr o recomand si celei mai lenese persoane….usor de facut si mi.am inebunit prietenii pe faceb cu pozele…foarte buna…multumesc pt reteta cu siguranta o mai fac!!!
cryss
acum nincerc sa o fac daca e buna iti spun
mirela
am incercat reteta ta,este in cuptor,abia astept sa vad cum imi iese.
mirela
e suuupeeeeeeeeeer.
mirela
multumesc pt.reteta
raluca
Buna ziua tuturor! Opera mea este in cuptor, nu stiu de ce am impresia ca am pua prea multa faina….va tin la curent cu ce mi-a iesit….sper sa ma pot mandri cu negresa mea….va pup
Manuela Gabriela
Eu am facut astazi dar nu mi a crescut destul.
adriana
Ai respectat reteta?
raluca
Nici mie nu mi-a crescut destul si cred ca am pus un pic cam multa faina….dar a iesit delicioasa…si o voi mai incerca!multumesc pentru reteta….aaa…eu am pus gem de cirese amare si stafide
adriana
Raluca, de ce ai pus mai multa faina? Nu ai respectat cantitatile?
raluca
Se pare ca nu,am respectat la toate mai putin la faina,dar a fost un succes pana la urma.sotului si fiicei mele le-au placut si o voi repeta cu siguranta!
Manuela Gabriela
Da Adriana am respectat reteta.nu stiu ce sa intamplat.la cate grade se coace? Poate sm pus prea putin bicarbonat? Poate a fost focul prea tare? Nu am idee
adriana
reteta cere o lingurita de bicarbonat.
eu pun focul la temperatura medie…din pacate nu am cuptor performat care sa imi arate si gradele 🙁
madalina
Buna ziua,prajitura mea e in cuptor va anunt cand e gata
madalina
A iesit super
adriana
pofta buna 🙂
Saghin Mariana
ciao, am incercat reteta ta. este prima mea prajitura la cuptor. felicitari pentru reteta ta fast au iesit exact ca dupa reteta. Nu stiam la cate grade dar m-am descurcat. eu le voi chema mulatre 🙂 ca erau mai mult maro decat negre, ce zici daca pun mai multa cacao data viitoare?
multumesc, sotul meu o sa fie incantat cand va vedea ce i-am pregatit doar pentruel!
Mariana
ana
buna…..super reteta ta acu sa vad ce-mi iese(e la cuptor).O singura nelamurire am…compozitia trebuie sa curga?…ca mie mi-a iesit tare ca am intins o in tava cu o spatula,mentionez ca am respectat intocmai ingredientele
ana
daca trebuia sau nu sa curga e mai putin important intrucat a iesit super.A venit sotul meu de la serviciu si a mancat aproape toata tava:)super reteta!
adriana
ana, mie compozitia imi iese putin mai lichida…cred ca depinde si de dulceata pe care o adaugi in compozitie
pofta buna!
ana
aaa…am uitat sa precizez ca nu am pus dulceata ci un mar si o gutuie razuite.A iesit extraordinara!
ramonafacalet
buna,azi am pofta de negrese,si azi fac dupa reteta ta,este ft rapida,sper sa-mi iasa.
Roxana
Delicioasa mi-a iesit. si e si foarte usor de facut. prea usor. o joaca de copii. multumesc mult de reteta.
andreea
miroase f bine dar nu creste..am pus praf de copt in loc de bicarbonat…:((oare ce nu e bine…?
adriana
Reteta cere bicarbonat…
ioana
Si eu am facut si a iesit foarte buna
Roxana
eu am pus praf de copt si mi-a crescut, a iesit foarte buna. am facut umplutura dubla si am pus 2 plicuri de praf de copt.
carmen
acum prepar si eu prajitura e deja la cuptor !!!! sper sa imi iasa si mie!!!!!!! dupa ce e gata va spun!
carmen
SUPER PRAJITURA!!!!!!!!!!!! MI-A IESIT!!!!! HMMM BUNA SI GUSTOASA!!! MERSI ADRIANA!!!!
cristiana
Salut… fac aceasta negreasa de mult timp e foarte bunaaa… dar in ultimul timp am vrut sa fac ceva mai neobisnuit fac aceeasi reteta doar ca nu pun cacao in toata la sfirsit dupa ce am pus toate ingredientele impart in doua aluatul in o parte pun cacaua iar in cealalta nu pun nimik. Dupa aia iau o forma de 26/32 si incep sa pun o lingura mare din aia cu cacao dupa din aia simpla si tot asa…la urma iese parca niste cercuri sau mai simplu ca liniile tigrului… este si gustos si frumoos … 🙂
Raluca
Deci acum o incerc , e in cuptor si creste superb..sper sa aiba si un gust bun !
adelle91
are ceva daca pun in loc de gen finetti?
adriana
nu am incercat, deci nu stiu…
Catalina
Super .. felicitari Adriana, este o prajitura simpla, ieftina , usor de facut si foarte delicioasa. am fost tare incantata de felul cum a iesit!
Multumesc pentru reteta !
masu cristina
felicitari ptr.aceasta reteta,am probat-o si a iesit minunataaaaaa!!!nu ma mai saturam,eram un pic sceptica la inceput cand am citit-o dar,m-a da gata dupa ce am gustat-o!! simplu,ieftin,frumoasa si extraordinar de buna!!
Toba Alexandru
Acum o incerc,fac dublu ingredientele,sper sa iasa buni buni 😀 pt sotia mea dulce,este insarcinata si are pofte :D..ms pentru reteta Adriana :*
Ana
Eu an doar 13 ani si am facut prajitura de 15 ori pana acuma si e prefereta mea o ador dar eu inloc de 3linguri de gem pun nuca e foarte buna puteti incerca .Pofta buna!!!
balan petronela
hei!mai vrem retete asa simple si bune bune.am facut astazi prajitura ta si a iesit super bine….cu glazura de ciocolata.a placut la prietenii mei si sotului meu la fel.multumim de reteta!!!!
mihaela vacaru
foarte buna mi-a placut enorm de mult
dragan madalina
este foarte buna……………………………………………….. si sper sa fa placa si voua cum imi place mie
cornelia
Acum fac si eu sunt curioasa cum imi iese
alina
Nu sunt f priceputa in ceea ce priveste prajiturile,deoarece de fiecare data cand fac cate ceva dulce respect reteta pas cu pas ar ba nu creste,ba trb sa pun cate ceva mai mult,dar aceasta negresa mi-a iesit din prima!.chiar si mama s-a miray cat de bine mi-a crescut!
Multumesc frumos de aceasta minunata si simpla reteta 🙂
Ely
Este o reteta foarte usoara si este o prajitura delicioasa.De cate ori am facut aceasta reteta a avut foarte mare succes.Multumim.
Andreea
Din aceasta compozitie eu fac chec diferenta este ca pun 2-3 oua 🙂
nu sunt multumita ca trebuie pus asa mult ulei, eu pun cam jumatate de cana la 2 checuri.
voi incerca si eu reteta ta, dar sigur nu voi pune 1 cana cu ulei, voi incerca cu 1/2…vom vedea ce iese iar in loc de gem voi pune doar nuca si glazura o fac eu si ornez cu nuca, iti dau verdictul dupa craciun 🙂 ( atunci intentionez s-o fac )
mihaela
a fost delicioasa
Deea
Auziti , cand spuneti 1cana ~250 g , o cana de ce? de apa ? de lapte?
adriana
Deea, nu inteleg intrebarea ta! Reteta cere lapte, nicaieri nu am specificat apa… Deci o cana de 250ml de lapte
Cristina
Buna Adriana! E prima data cand ajung pe blogul tau, pentru ca e prima data cand vreau, si chiar o sa fac foaarte curand :), negresa. Intrebarea mea este urmatoarea: As vrea sa pun un.. ”sos” de cacao peste ea la final, asa mi-a facut mie o prietena si mi-a placut foarte mult, dar nu stiu cum se face. ma poti ajuta? Multumesc! Sper sa-mi raspunzi in timp util, daca nu… improvizez si-ti spun ce-a iesit ;). Pup cu drag.
adriana
Pentru sosul de ciocolata eu topesc o ciocolata cu putin unt si una sau doua linguri de lapte (depinde cat de lichid doresti sa fie sosul). Sper sa te ajute…
Cristina
Multumesc mult! Ps. Iertare ca am uitat ceva esential…adica… LA MULTI ANI!
alina
Buna seara !! Super simpla retetaaaaa…..In urma cu 1 minut am bagat tava la cuptor…is curioasa..sa vedem ce o sa iasa…. 😉 desi cred ca am facut o ” boacana” – am pus un pliculet de praf de copt in loc de bicarbonat….. 🙁 .. ma batea gandul sa fac ciocolata menaj topita sa torn pe deasupra la final dar mi-e lene sa ies :))) si nu am in casa ciocolata . La multi ani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Saresya
Hop si eu!! A doua oară in viata am facut prăjitura dupa ce pe prima am ars-o. Nu suport sa gătesc cu măsuri si vase multe.
Reteta asta m-a foarte tentat ca mazgalesti numai doua blide mari si late.
Si culmea a si ieșit,buna rau de tot.pe lângă lapte am pus si 2 linguri de smântână,iar gemul de portocale cubulete.
Pana m-am sucit de trei ori prin casa,s-a terminat.
Tre’ sa ma apuc de alta. Dublez doza.
Multam frumos!!!
andreea
este forte buna reteta ta e usor de facut
Ana
Daca nu am lapte,pot inlocui cu lapte? Are ceva?
Ana
Am vrut sa zic apaa 🙂
adriana
Cred ca merge si cu apa… va iesi mai light 🙂
loriana
nu trebuie si praf de copt?
adriana
Loriana, nu trebuie praf de copt!.
Reteta are 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, care este mai mult decat suficient pentru a face prajitura sa creasca!
beatrice
la cate grade se coace ? si daca nu am foaie de copt se poate pune si fara ?
adriana
Beatrice, eu o coc la foc mediu… nu am un cuptor performant, dar cred ca merge undeva la 160 de grade
Daca nu ai foaie de copt poti sa tapetezi tava cu putin ulei/unt si faina
beatrice
multumesc frumos. o sa testez ..poate chiar azi .
emma emy tha
e foarte bun …………………………ingrediente putine
mirabela
Super reteta.Cu bebe mic, nu prea am timp de retete complicate.Asa ca asta a venit la fix.Mai ales ca sunt fan negrese.Nu vreau sa exagerez, dar parca nu am mancat la nimeni asa bune.Eu am avut cativa Mos Craciuni de cioco, i-am sfarmat si i-am pus, si ceva miez de nuca.Sunt mandra de ce mi-a iesit.Merci mult!!!!!!!!!!!!!
Gabriela
Bicarbonatul se poate înlocui cu praf de copt?
ANGELA
asta as vrea sa stiu si eu
raluca
Am sa o incerc si eu azi.sper sa imi iasa buna
Andreea
Felicitari pt reteta! Aveam alta modalitate d a face negresa…dar ma plictisisem d ea. Am incercat-o azi si o repet si maine(nu a fost d ajuns)…~..~<3…ast si alte retete dak mai ai
Valentin
prajitura nu are nici un gust…decat cel al fainii, e seaca si aspra…nu am folosit gem sau ceva…blatul e sec…si fara gust…nu mai repet reteta. multumesc oricum
adriana
de ce nu ati folosit gem? reteta cere 3 linguri de gem …
Andreea
Daca nu pui gem prajitura iesa seaca,la unele persoane le place seaca,si nu pun gem….tu de ce nu ai pus?….:?
Savina
Acum am termint-o de facut si e minunata! Totdeauna mi-a fost teama sa fac negresa pentru ca nu prea o nimeream dar cu asta nu poti da gres. Eu am pus pe deasupra glazura de ciocolata. Data viitoare o sa pun si fructe confiate in ea. Multumesc tare mult.
Dudy
Buna… suna gustos. vreau so fac aku. dar din cate stiu bicarbonatu se stinge cu otet sau cu lamaie… ca altfel nu creste. dar la reteta asta nu trebuie stins? pun o lingurita si atat ?? odata am uitat sa pun si nu a crescut, era tare, a iesit naspa rau. alta data n-am pus faina cum trebuie. a iesit prea sfaramitata:)) e belea mare cu negresa mea 😀 pup
adriana
in aceasta reteta bicarbonatul NU trebuie stins
Lenuta Stirbu
arata super !o sa incerc si eu !
Cristina
Eu folosesc reteta ta de anul trecut si imi place.Bravo !
Ana
in loc de bicarbonat pot pune praf de copt ?
Mioara Dinu
Am facut,,negresa” si a iesit super!buna reteta -rapida si fara multe,,frecusuri”!multumesc Adriana!
Mihaela
Grozava reteta! Am facut multe combinatii, insa azi am facut briose cu nuca de cocos. La sfarsit compozitia era cam groasa si am pus putina apa minerala. Cand le-am pus in forme am pus fructe in mijloc, o tura prune uscate si una capsuni proaspete. Au iesit super bestiale:D, foarte fragede si bune! Si, timpul de coacere a fost mai scurt, intre 15-20 min la 200C.
Elena
A iesit super buna si este foarte rapida!Iti multumesc din suflet pt reteta.Foarte buna!
bianca
mama a facot-o si este buna!
Lavinia
Acum o fac si miroase ffff bn si e ffff buna la gust de mai sti retete asa bune usoare si ieftine spunemi mersi pop
Doly Didu
Hey….Buna . Reteta asta e super usoara si e gustoasa pana si eu am facut-o si am 13 ani . In ori ce caz faina reteta :3 🙂
gabitza
E ff buna 🙂 eu cel mai rapid fac pandispanul .. 10 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri ulei, 1 plic praf de copt, 10 linguri faina si cacao + putina esenta de rom (asa fac eu) .. separ albusurile de galbenusuri, albusurle se amesteca cu zaharul, galbenusurile cu uleiul, se toarna galbenusurile peste albusuri si zahar, apoi praful de copt, faina , cacaoa si esenta de rom .. nu las f mult la cuptor .. vreo 15-20 min … mi se pare f rapida reteta si gustoasa..
ANGELA
10 faina 10 cacao sau 10 de compozite faina plus cacao
ANGELA
la cate grade
Andreea Catalina
Am incercat si eu acum desi nu este priama care o fac, dar am optat pt reteta ta deoarece pana acum nu am adaugat 3 linguri de gem , eu am adaugat stafafide si ca ornament o glazura de ciocolata alba. A iesit super delicioasa. Felicitari tuturor care a incercat aceasta retata !
Mioara Dinu
Am repetat prajitura-negresa-a iesit super,am glazurat,merita sa fie facuta de orice gospodina,nu va da gresi!!!multumim d-na Adriana!!!
lucian
am intrat ( fara cioc-cioc !) ,am vazut reteta,am facut asa cum ai scris……si a iesit foarte,foarte buna ! sincere felicitari ! PS : nu era rau daca postai de la inceput ca bicarbonatul NU se stinge , asta asa,pour la bon bouche…
Onutza
Foarte buna reteta mi-a iesit o prajitura delicioasa…..va multumewsc pentru postarea retetei!!!!
iulian
reteta de negresa este foarte buna
Dydy Daiana
Super tare reteta,eu nu prea am rabdare sa fac prajituri,nu prea am talent,dar culmea asta mi-a iesit din prima si mi s-a parut o joaca de copii sa amesteci toate ingredientele intr-un singur vas.Ma bucur ca am descoperit aceasta reteta.Am facut aseara si azi fac din nou ca a disparut toata.Sotul meu a fost dea dreptul impresionat si m-a intrebat ce am pus in ea ca e buna si arata si f bine.Multumesc pt reteta si astept si altele tot simple si gustoase.
Dydy Daiana
Cum v-am spus am facut iarasi,am respectat reteta ta Adriana ca la carte,iar dupa ce am turnat compozitia in tava am taiat cateva cubulete de rahat si de mere si le-am presarat deasupra,cand am terminat-o am rasturnat-o si am lasat-o asa.Sotul meu a venit cu ideea sa cumparam un tub de frisca si dupa se s-a racit si am portionat-o cand ne puneam in farfurie turnam si frisca deasupra,de la departare aveai impresia ca e prajitura boema.Multumesc inca o data pt reteta.O zi buna.
adriana
cu multa placere!
Cor
E la cuptor 🙂 Sper sa imi iasa si mie la fel de gustos ca voua!!! Revin cand scot de la cuptor!
Multa sanatate!
Cor
Creste … Inca 10 min 🙂
Cor
A iesit perfecta!!!! 🙂 Am adaugat glazura DUO de la Dr. Oetker si s-a potrivit 🙂 Multumim de reteta, o pastrez la favorite!
adriana
cu placere! sa va fie de bine!
cati
Super,am facut si eu astazi negrasa, foarte buna am pus bucati de ciocolata in ea si a iesit buna …….multumesc Adriana
Florin
Acum am bagat -o si eu la cuptor.Astept rezultatul!
Marina
E foarte foarte usor de facut!!! Eu am 12 ani si nu ma pricep foarte bine dar de data asta a fost foarte usor akum e la cuptor la 175°. Inca nu e gata ! Dar abia astept sa fie gata! Cred ca o sa iasa supperr
buna !
Anca
E extraordinara! Astazi as fi mincat ceva bun, dar n-avem chef de lucruri complicate… Am gasit reteta asta si am si incercat-o, am folosit gem de visine si am pus si cam un pumn cu nuca, taiata marunt. Sotul meu a fost foaaaaaaaaarte incintat de ea, la fel si eu, fetita mea de 6 ani si probabil si cea mica de 1 an, care… doar deschidea gurita sa-i mai dau :). Multumim de reteta! O si trec la favorite 😉
Andreea
Acum am bagat tava la cuptor… Prima mea prajitura! Vedem ce iese! Gasisem la magazin punga avand compozitia deja facuta dar m.a tentat rau postarea ta ce pare o reteta atat de simpla! Vedem….
gina
e in cuptor!!!!!abia astept sa o gust!
Simona
Marturisesc ca eram pesimista cind am inceput sa fac acest dulce ,dar tin sa-ti multumesc si confesez ca a iesit un spectacol.Felicitari esti de apreciat la cit mai multe retete asa bune si simple.
Ria
Am adoptat retetat asta cam de 6 luni…… este foarte rapida…iar faptul ca miroase de spectaculos in bucatarie …nu mai vorbim. Se pastreaza bine la temperatura camerei si 5 zile… Aproape ca da dependenta gustul ala de ciocolata neagra… aveti grija 🙂
Briana
Simpla rapida si cu ingrediente mereu la indemana!! E prima negresa pe care o „execut” 🙂 si sunt f multumita de rezultat! Am facut-o de mai multe ori in diverse combinatii, cu visine intregi, cu gem, cu nuca, fructe deshidratate, ciocolata neagra…iar ultima data am improvizat un tort din ea (crema de capsuni deasupra si in blat dupa coacere – minunat!). Pe viitor as inlocui uleiul cu unt topit, oare ce schimbari ar face aspectul asta?
Felicitari pt blog si multam pt reteta!
irina
foarte buna prajitura am facut-o in seara asta a iesit super.intradevar ieftina simpla si rapida.
Andreea
Are ceva daca pun deasupra nuca de cocos??
acadelroz
extrem de buna reteta
acum 20min am scos o din cuptor si nu m am putut abtine sa nu tai sa gust chiar daca nu s a racit inca,
in loc de gem eu am pus dulceata de visine si 3 linguri de nuca rasa pt ca mi s a parut prea apoasa compozitia.
abea astept sa se raceasca sa i pun glazura si sa tabaram pe ea:))))
Mara
Draga Adriana,sincere felicitari pentru reteta.Am incercat-o si eu si vreau sa spun ca a iesit buuuuuna raaaauuuuu….bineinteles asta datorita faptului ca am respectat cu strictete ingredientele.Mai simplu de atat nu se putea!!Inca o data felicitari!!
Te saluta,
Mara.
PS. Asteptam si alte retete la fel de simple.
Mihaela
Chiar a iesit foarteee faina….eu am pus nuci in ea. Am pus si un pic de praf de copt in compozitie. Sunt foarte foarte multumita…..multumim de reteta Adriana
Nicole
E cea mai simpla si mai economicoasa reteta de Negresa. A iesit super faina, bravo !!!
Betty
nicole ai dreptate 🙂
Elena
Incerc si eu,e la cuptor!dar am facut o boacana..am uitat sa pun bicarbonat!sper sa nu ma dezamageasca si sa iasa buna 😀
Cerasela Andreescu
astazi am facut iar negresa dar i-am pus niste visine….e delicioasa….as vrea sa pun si poze dar nu stiu cum..
adriana
Cerasela, mi le trimiti mie pe mail la adresa: jurnal . stildeviata @ gmail.com (fara spatii!!!) si le pun eu pe site! Abia astept 🙂
tanasa oana
Buna,am folosit reteta si e super,in schimb am mai adaugat ceva,asta pt k m-am jucat cu fetele mele .Nu am pus prea multa faina pt k nu am mai avut in casa,dar am adaugat biscuiti,iar in loc de gem am folosit o banana si mar,iar deasupra am pus cereale,sincer le-am facut pe plac fetelor si le-am folosit ingredientele preferate.multumim pt sfaturi 🙂
Ioana
Este intradevar buna… merita incercata de toata lumea care doreste ceva bun dulce si Rapid 🙂 multumesc
Cristina
Am facut prajitura si e delicioasa. Mie insa mi-a iesit un pic sfaramicioasa. De ce oare?
Luciana
Bicabonatul cum se pune?
Betty
foarte usor de facut , si foarte repede
🙂
dani
Indredientele nu treb mixate?
macovei mihaela
Acum am facut si eu reteta ta sunt curioasa cum iese ca de mirosit miroase superr pup
cryna
Bine v-am gasit!
Foarte buna reteta! Efort minim, economica, efect maxim! Multumim!
Pisicuta
Imi place foarte mult reteta si este foarte simpla de facut :*)
anonim
NU trebuie pus si praf de copt..ca vad ca in imagine e destul de mare?
aaaaaa
Am facut si eu reteta asta… si numai negresa nu este asta…… ai uitat sa spui de glazura…. asa seamana cu un chec de cacao
Diana
Buna ziua 🙂 ! Am venit de la scoala (cls a8a) cu o mare pofta de a manca ceva dulce.. eventual o prajitura gatita de mine. Am mai gatit pana acum tiramisu, clatite, crema de zahar ars, placinta de iaurt, chec marmorat, cornulete cu untura…dar nu am incercat negresa cea laudata de toata lumea. Reteta pare delicioasa si simpla.. iar acum o sa ma apuc sa o prepar. La urma o sa va spun cum a iesit si va trimit poza :*o zi buna.. 🙂
Sorina
Am facut si eu prăjitura si chiar a iesit buna. Eu am adaugat alune si i-am pus si glazura. Este simplu de facut si gustoasa.
mada
am facut-o dupa reteta indicata si a iesit foarte buna!!! Multumesc mult pentru reteta……aceasta a fost prima mea prajitura la varsta mea
crina elena
A mai facut cineva cantitatile duble ca sa iasă mai înaltă?
gacea gripina
Multumesc de reteta ,a si crescut si e buna la gust ,plus ca dupa cum am citit mai sus , daca respecti reteta de baza se mai poate adauga fel si fel de fructe etc……
mihailidis valerica
Am facut-o si eu si pot confirma ca daca se respecta intocmai reteta nu are cum sa nu-ti iasa. Dupa racirea blatului am taiat blatul in doua si l-am umplut cu o crema pe baza de ciocolata. A iesit foarte gustoasa prajitura. Multumesc d-nei Adriana pentru reteta!
mariana sava
Și eu am făcut-o, am pus și o linguriță de scorțișoară,puțin rom,nuca prăjită în tava după ce sa copt am tăiat în doua și am făcut crema de oua cu lapte și faina…super a ieșit!mulțumim pt reteta
Cornelia
E foarte, foarte bună!
Mulțumesc muult! 🙂
nastasiu geanina
Buna! Dupa multe incercari nu prea reusite am ales ibn seara asta sa fac reteta postata de tine,ce sa zic? A iesit delicioasa! Pufoasa si potrivit de dulce(am respectat intocmai reteta) toata familia a devorat-o!!!! Multumesc!
Diesel
deci da, a iesit exact cum trebuia, ma pregatisem sa o fac de nota 8 si a iesitde nota 10. Daca vrei sa mergi in vizita si faci pentru prima oara o prajitura asta e reteta. Mie mi a luat doua ore (preparatl + mersul la cumparaturi)
.
Iuliana
O incerc chiar acum,sper ca va iesi un success! Am incredere in reteta doar ca am pus 5 oua si o cana in plus e faina…sper ca tot va iesi ceva?! Multumesc pentru aceasta reteta minunata! 🙂
Ionela
Vreau sa o fac..dar nu am bicarbonat
stefania
Eu acum am bagat-o la cuptor miroase frumos
gabi
Maine e ziua fetitei mele,acum am bagat tava in cuptor,moroase foarte bine.multumim de reteta,ieftina, rapida si gustoasa
anca
Am facut.
Simplu, rapid si bun.
Multumesc
popa roxana
si eu am facut-o; e un dulce perfect pentru copii si f simplu de facut
multumim
simo
foarte buna reteta merita incercata.eu nu am pus chiar 500 de grame de faina si nici tot zaharul pt a dulceata era destul de dulce si a iesit super.
aaa
Am facut prajitura fara gem la cumatria baiatului ! A disparut in 5 min!am facut-o de post Minunata ! Sa nu mai zic ca am facut- o cu 2 cani de lapte si ananas si nu zic in cate alte feluri ! Multa sanatate cui a pus-o pe seite!
Geanina
Eu am 12 ani si afost cea mai buna prajitura cere am facuto. A iesit deliciosa !!!!!!!!!!!!!!!
Achim Maria
Am 12 ani si am facut-o de un singura pentru Ziua Mamei!!! A iesit foarte buna si deliciosa!!!
daniela
e delicioasa
cabron
Nu specifica nimeni la cate grade trebuie facuta?
adriana
180 grade pt. 35 minute si se face testul cu scobitoarea
Ioana
Putem inlocui bicarbonatul cu praful de copt? 🙂
geo
Dar daca bicarbonatul este inlokuit cu praf de copt??
Dana
am facut reteta la dublu pt o tava mare de aragaz, a iesit cea mai buna negresa pe care am mancato ever, am adaugat glazura cu ciocolata si nuca pisata deasupra
Retete
Iti trebuie:
Fineti sau orice crema de ciocolata(300gr),2 oua si 10 linguri de faina(60 gr)
1)Se amesteca ingredientele .
2)Se toarna direct in tava sau in forme de briose.
3)se lasa la cuptor aproximativ 30 min
claudia
foarte tare reteta o sa incerc si eu va multumesc pt idei…..
claudia
In loc de lapte pot sa pun apa?
ana
La cate grade?
Dana
La 175 grade eu o fac 35 min
Dana
La 175 grade eu o fac 35 min
petronela stefania
cu ce se poate inlocui in general gemul
edira
este gustoasa
edira
cu mere rase pe razatoare
andrewa
Super buna reteta si super usor de facut .. Mersi te pup
marilena
Adriana am văzut rețetă și mi s-a părut usoara ?? o sa o fac
Elena
Mi se pare interesanta ideea cu fructe caramelizate. Cum le caramelizezi? Direct in tava sau separat si le adaugi dupa?
Se poate inlocui bicarbonatul cu prafde copt?
Mersi
adriana
Fructele le-am caramelizat direct in tava.
Reteta este cu bicarbonat, eu nu am incercat cu praf de copt…
Elena
Am facut reteta, imi place ca e f usor de facut si i ingredientele sunt la indemana. Am pus si praf de copt(o lingurita) si bicarbonat (un praf), lol:). A iesit f bine, au terminat-o ai mei dintr-o suflare. Totusi m-ar tenta sa incerc si cu mere caramelizate dar nu stiu cum sa procedez. Orice idee e binevenita .Mersi.
Ema
Pui zahar in tava, caramelizi si il distribui pe toata suprafata. Pui mere feliate sau cubulete sa acopere baza si apoi compozitia de prajitura.
Maria
Este super buna!!!!!
Angy
eu am adăugat și 2 linguri de miere de albine,sunt tare curioasa de rezultat.
Georgiana
De mica mananc aceasta prajitura si nu ma satur de ea <3
Roxana
Buna! Maine as vrea sa incerc reteta dar am o mica problema…am decat tava de la cuptor si 2 tavi de chec….as putea sa le folosesc pe una din ele ca sa nu fiu nevoita sa cumpar o alta tava?mersi
adriana
Roxana, pentru tava de cuptor iti recomand sa dublezi cantitatea de ingrediente.
Cred ca ai putea folosi cele 2 tavi de chec, are iesi doua checuri negresa 🙂
andreea elena hancu
Aceasta e cea mai simpla reteta si imi place multi cm.arata si ce gust minunat are
Eduard Burcea
Forte simpla , rapida si gustoasa! Eu am pus si banana intreaga. Multumesc!
Amelia
Rapid, ieftin, bun. Multumesc
Sorinela
E in cuptor.va spun cum a iesit.merci
Sorinela
A iesit nemaipomenita!nu aveam hartie de copt si am uns yava cu unt.aa iesit umeda dedesupt,super!multumesc pt reteta!
Renata
Foarte buna!
Nagy Isabella
A noastra e acum la cuptor…abea asteptam sa o gustam…
Nagy Isabella
Deci gata!!! Yamy…super buna si rapida! Merita facuta! Am fc cu fetita mea de 7 ani! The best cake! Ne place! Multumim.
Bianca
Cate porți ar iesi?
erika
Foarte buna am facuto si eu am pus bucatele de ciocolata si a iesit super buna multumim de reteta
Catalina
Pot sa fac aceasta rețeta si fara bicarbonat, sau bicarbonatul are un rol foarte important? Mulțumesc.
Mocanu Luminita
Miroase a bicarbonat si e inecaciosa.cred ca e mai bine daca se pune praf de copt.
Georgiana
In loc de lapte pot sa pun apa?
Albu.csila
Este foarte bună, usor de facut….va multumesc
Coca
Adriana, oare la negresa ta se poate pune iaurt in loc de lapte? Te intreb pentru ca aveam mai mult iaurt in frigider si as fi dorit sa-l consum. Multumesc!
adriana
Coca, nu am incercat niciodata cu iaurt… nu stiu ce sa-ti raspund…
Dar daca incerci, sa-mi spui si mie ce a iesit.
Diana
Cred ca sunt prea pretentioasa, ti-am incercat reteta, am respectat intocmai ingredientele( am facut varianta cu mere);prajitura a crescut frumos, nimic de spus. Gustul lasa de dorit.. si chiar daca as fi facut varianta simpla, n-are nicio legatura cu negresa cu care am crescut toti, facuta de bunicile noastre. Sorry…:)
adriana
Poate ca bunicile noastre aveau alta reteta?!
Coca
NU putem avea pretentia unei negrese super delicioase cand alegem o reteta fara mult zahar si fara oua. Mi se pare normal.
Adriana, am incercat cu iaurt dar am pus si putin lapte ca imi iesea aluatul prea gros. A iesit bine , ,sa stii! Am pus mar ras in loc de gem. IN aceeasi zi, am facut si o reteta de negresa cu ou. Celui mic i-a placcut mult mai mult negresa aceasta. Am pus si 3 linguri de fulgi de cocos si rom pentru aroma. Chiar ne-a placut 🙂
Da, in copilarie faceam acea reteta cu in care faceai un sirop din unt, zahar si cacao. Apoi adaugai galbenusurile , faina, praful de copt si albusurile. Pe aceasta am facut-o ieri. Dar ne-au placut amandoua 🙂
Gabriel
mie nu imi prea iasa… adica pun tot ce scrie acolo..si cand e gata se sfarmanteaza ..stie cineva de ce? in rest e buna..doar ca se sfarmanteaza..ce nu pun bine?sau? HELP
Catalin
Super buna! Am pus un pic mai mult zahar, o jumatate de lingura de cacao in plus si gem de fructe de padure. Dupa coacere am pus un strat fin de nutella si zahar pudra peste… Am servit-o calda cu inghetata de vanilie . Multumesc pentru reteta! Nimic mai simplu si mai bun!
Mihaela
Cat ar însemna o cana de faina ? 250gr?
adriana
200-250 gr.
Liliana
Pot sa pun piersici din compot,in loc sa caramelizez fructe?
adriana
Da!! Cred ca o sa fie o combinatie buna!
Mariana
Super bunà, eu am facut de 2 Ori
Am dublat cantitatile tava mea fii d de dimensiunea 43/34 am pus in ea si esenta de MIGDALA
I mi place deoarece toate ingredientele sunt usor de masurat cu cana?
anca delia
este o reteta extraordinara..am facut dupa reteta asta de 5-6 ori cred..intotdeauna mi-a iesit super….:X
Mada
Simplu de facut si a iesit super frageda si gustoasa! Ce am facut diferit: am pus iaurt in loc de lapte, unt topit in loc de ulei, am adaugat si un praf de scortisoara, iar in loc de dulceata am pus o banana coapta bine si un mar ras. Deasupra am adaugat miez de nuca intreg. Imi pare rau ca nu pot incarca poza, arata genial. Multumesc de reteta! 🙂
adriana
Mada, trimite-mi poza la adresa jurnal.stildeviata @ gmail . com (fara spatii!!!) si o sa o incarc eu. Abia astept sa vad cum arata varianta facuta de tine!
maria
E o reteta extraordinar de buna si usoara,fara complicatii!Am facut-o de 6 ori (cu gem 3 si cu mere 3).Prima data de curioasa apoi cand au mancat cei din familie m-au facut sa promit ca o sa fac cat mai des aceasta prajitura -atat de mult le-a placut.Iar eu le-am promis c-o fac pentru ca se face foarte usor!
Va multumesc de reteta,va pup !
Daca mai aveti retete simple si gustoase le voi face cu mult drag!
Marga Husar
Draga Adriana , prajitura e nemaipomenita. Cand am chef de ceva dulce, rapid fac aceasta negresa delicioasa !!!!!!
Multumesc pt reteta !!!!!
Loredana-Dorna
Buna!Adriana. Acum fac si eu prajitura si vroiam sa iti multumesc de simplitatea cu care este explicata aceasta reteta. Cantitati exacte,produse,temperatura si ce si cum se face. Ah….si apreciez rabdarea cu care explici fiecare detaliu pt cei mai putini atenti….
Camelia
Bună!
Acum fac și eu prima data aceasta reteta, din păcate nu am avut foaie de copt dar am uns vasul cu ulei. Și pentru ca abia m-am mutat în apartament după o renovare și nu prea avem vase și tăvi aici am facut-o intr-un vas de yena. Deci e mai înaltă. Am greșit cumva? Este în cuptor..aștept sa văd ce iese
carmen barbaroussis
Aceasta prajitura -negresa–o pregatesc mereu pentru familia mea…este un deliciu..deasupra prajiturii pun si un sos de ciocolata…a iesit minunata…multumesc Adriana…
Tulipan
buna! A facut si eu pt prima oara negresa si acesta reteta mi-a facut totul simplu. A iesit exact ca in poza!. E ff simplu de facut, nu murdaresti bucataria si e si f gustoasa. Nu pot sa cred ca mi-a iesti si mie ceva … eu care nu sunt tocmai o experta in prajituri… Multumim pt reteta!:) P. s. am adaugat migdale si esenta de portocale…
Maria
Foarte buna sunt incantata ca mia iesit!
simona
este foarte buna
Silvia Murariu
De aproape 2 ani de când am găsit rețeta doar pe ăsta o fac. Este un deliciu!☺
Olaru
E foarte buna și ușor de făcut. Eu aveam alta rețetă dar era cu mai mult ulei și ieșea grețoase. Multumesc pt rețetă.
Miha
Multumesc pentru aceasta reteta ! A iesit foarte gustoasa ! Am pus in compozitie si nuci , alune de padure si stafide !
Momi
Servus, numai o intrebare, 500 g faina sau 250? Sper sa nu fi retinut rau dar in reteta ai specificat 2 cani de faina una insemnand 250! Deci doua sunt 500g faina? Multumesc ?
Momi
Am facut pana la urma masurand cu cana. Pana acum am facut aceasta prajitura de 4 orj. Este nemaipomenita de buna si pufoasa. De deasupra eu pun glazura de ciocolata neagra si cocos. Multumesc pt reteta.
silviav
economica si buna . eu am pus si putin unt , un mar ras. faina reteta ca poti fi creativ in functie de ce ai in casa… am avut emotii ca nu va creste , dar a crescut. am copt prajitura in 2 tavi de cozonac, m-am gadit ca tava cuptorului era prea mare.
Lumi
F buna prajitura. Si mie mi-a iesit sfaramicioasa. Dar gustul compenseaza. Cred ca depinde si de gem. Gemul o leaga cumva.
2 cani de 250 gr nu inseamna 500 gr de faina.
Lucia
Foarte bună! Am făcut azi. Mulțumesc mult ptr rețetă!!
Alina
Buna.Am cautat multe retete de negresa,dar nu stiu nu m-au atras,reteta ta este usor de facut,costa putin si este super buna.Multumesc!
Daniela
Wow,acum am facut-o si eu. Am cautat o reteta cat mai simpla,deoarece urma sa am musafiri si vroiam sa termin repede.Am schimbat un pic cantitatile,am optat pt dulceata de visine si nuci.A iesit super buna.
Mary
Suuuper buna! Fac foarte des aceasta prajitura si de fiecare data iese delicioasa!
Prodan Ilinca
Acum e si a mea la cuptor. E cam subtire ca am facut intr o tava cam mare… vedem cum iese
denisa
este foarte buna multumesc
Lumi
Doamne, cat de buna a ieșit!!!! Multumesc pt rețeta, rămâne una din prăjiturile casei!
Roxana
Am făcut si eu rețeta asta,am pus gem de coacăze negre si a ieșit foarte buna si cremoasă
Bianca
Pot inlocui bicarbonatul cu amoniu pentru prajituri!? Multumesc
Adriana
Nu stiu ce sa-ti raspuns… Eu nu am folosit niciodata amoniu…
Cry
Am facut aceasta reteta de nenumarate ori si mereu a iesit extraordinara! Eu adaug esenta de rom de cele mai multe ori sau nuci! Uneori pun si nutella pe deasupra.
Marcela
Am facut aceasta prajitura de cateva ori, in diverse variante: cu ciocolata, visine, zmeura sau mure. De fiecare data iese foarte bine, se face foarte repede si a devenit prajitura preferata a familiei. Multumesc pentru reteta!
Adriana
Cu drag!
Elena Scarlat
Buna.Am facut aceasta prajitura ieri.Eu am pus cirese congelate fara samburi si gem.Pentru glazura am topit ciocolata cu 2 linguri de lapte.A iesit super si e foarte usor de facut.Multumesc.
Adriana
Ma bucur ca a iesit si v-a placut!
Elena Scarlat
Buna.Am facut aceasta prajitura ieri.Foarte simplu de facut si gustoasa..Multumesc
Carmen Tatiana Tănase
cu praf de copt nu merge??
Adriana
nu stiu! nu am incercat!