Activități pentru copii

Ne plac elefantii – activităţi pentru copii

Lui L. îi plac elefantii: de pluş, la circ, la televizor, în cărţi, …

 Când era micuţă şi avea colici singurul cântecel pe care ştiam să îl cânt era:

elefantiUn elefant
Se legăna,
Pe o pânză de păianjen
Şi pentru că
Pânza nu s-a rupt
A mai chemat un elefant.
Doi!
… şi continuam până la zece .

Poate de la acest cântecel dragostea ei pentru elefanţi !?!

În iarnă, când a venit circul în oraş a trebuit să stau cu ea ore întregi în faţa circului să hrănim elefanţii cu mere. Nu am intrat la circ pentru ca nu a vrut, a vrut doar să vadă elefanţii care erau în faţa circului. Şi acum, când trecem prin faţa locului unde a fost amplasat circul, mă întreabă: mama unde sunt elefanţii?

Aşa că avem elefanţi de pluş, pe care îi plimbăm cu căruciorul, îi punem la culcare şi îi acoperim cu păturica, îi ducem în parc la joacă (şi de fiecare dată iese cu scandal, pentru că nu vrea să-i arate/dea nici unui copil…).

masca elefant
elefantii, activitati pentru copii
elefanti de plus
elefantii la ora de somn

 Avem şi o mască de elefant, despre care v-am mai povestit!

masca de carnaval pentru carnavalAvem şi multe cărţi din care citim despre elefanţi. Preferata lul L. este poezioara Elefantul din cartea Rime pentru cei mai mici a Luciei Muntean

Rime pentru cei mai mici, Lucia Muntean

Elefantul meu de pluş
Şi-a făcut din trompă duş

Şi la el vin, zi de zi,

Multe, multe jucării

Bucuroase să se spele,

Ca să fie curăţele;

Şi-apoi toate la un loc

Se adună pentru joc!

Din cartea 60 de întrebări şi răspunsuri despre animale (carte pe care o recomand din tot sufletul, este foarte, foarte educativă şi nu este scumpă deloc) am aflat că:

60 de intrebari si raspunsuri despre animale

„Elefantul este cel mai mare mamifer terestru. Un elefant adult poate avea până la 12 tone… Doar inima unui elefant adult poate cântări chiar şi 20 de kilograme iar creierul său, 5 kilograme. Puiul de elefant cântăreşte, la naştere, 145 kilograme, greutatea a doi oameni adulţi. Săraca barză, sigur e obosită când duce puiul de elefant părinţilor!”

Din Enciclopedia ilustrată a familiei, vol. 5 am aflat alte lucruri interesante despre elefanţi:

enciclopedia ilustrata a familiei

  • elefantul are doar 4 dinţi, câte unul în fiecare sfert al maxilarului. Fiecare dinte are o lungime de aproximativ 30 cm. Pe măsură ce unul se toceşte, altul îl împinge afară şi îi ia locul. Acest proces poate avea loc doar de 6 ori, după care nu mai există dinţi care să poată fi înlocuiţi.
  • colţii sunt dinţi speciali care cresc de pe ambele părţi ale maxilarului superior. Ei sunt folosiţi mai ales pe post de unelte şi arme. Cea mai grea pereche de colţi înregistrată vreodată a cântărit 102 kg şi 109 kg. Cea mai lungă pereche a măsurat 3,35 m şi 3,5 m lungime
  • pielea elefantului este foarte ridată. Crăpăturile pielii ajută la captarea apei, care nu se evaporă atât de repede prin ele, permiţându-i animalului să se răcorească.
  • trompa elefantului este foarte flexibilă şi îndeplineşte aproape aceleaşi funcţii ca braţul şi palma unui om. Datorită trompei, elefantul nu trebuie să se aplece pentru a se hrăni. De asemenea, trompa îi uşurează elefantului accesul la frunzele aflate la mare înălţime, frunze la care majoritatea animalelor nu pot ajunge.

O altă activitate pe care L. o apreciază foarte mult este „vânătoarea de elefanţi”: găsirea imaginilor cu elefanţi din toate cărticelele noastre cu animăluţe:

carti cu elefantiPuzzle elefant

Am descărcat părţile componente ale puzzle-ului, le-am printat, le-am decupat şi L. se distrează foarte bine de fiecare dată când face acest puzzle cu elefant.

puzzle elefant
puzzle elefant
puzzle elefant
puzzle elefantCam acestea sunt activităţile noastre care implică elefanţii.
Vouă vă plac elefanţii? Cum vă jucaţi? Ce activităţi faceţi?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.