Naut crocant – o idee de snack sanatos!
De multe ori se întâmplă să poftim ceva de ronţăit. Această reţetă de naut crocant este o alternativă a snack-urilor mai puţin sănătoase 🙂
Ingrediente:
- năut fiert (eu am folosit din conservă dar se poate folosi şi năut fiert în casă)
- condimente
Mod de preparare:
- am scurs năutul din conservă, l-am spălat sub un jet de apă rece şi l-am curăţat de pieliţe.
- am lăsat năutul 15 minute într-o sită să se scurgă bine, bine.
- am aşezat năutul pe hârtii absorbante şi l-am şters bine pentru a elimina orice urmă de umezeală.
- am tapetat tava de la cuptor cu hârtie de copt şi am pus năutul în tavă (fără a suprapune boabele de năut).
- am introdus tava in cuptorul preîncălzit şi am lăsat-o aproximativ 50 minute la foc mic (până când boabele devin crocante).
- între timp am pregătit 3 boluri cu următoarele amestecuri: miere+scorţişoară, sos de soia+seminţe de susan, ulei de măsline+sare+fulgi de ardei iute (puteţi folosi ce combinaţii doriţi şi ce combinaţii vă plac!)
- năutul fierbinte se amestecă cu sosurile preparate.
- năutul cu amestecul de miere+scorţişoară l-am mai introdus câteva minute la cuptor pentru a devenit din nou crocant
Este un snack sănătos, gustos, care se prepară uşor şi relativ ieftin!
Voi ce snack-uri sănătoase pregătiţi în casă?


11 comentarii
Ligia
uau cat de bine arata… bine ca mi-a mai ramas o cutie de naut in camara :))
Carmen
foarte fain! asa poate o sa-l mancam cu drag ca doar fiert si pasat nu prea ne place 🙂
Adriana
Ligia, Carmen, daca-l incercati va astept cu impresii :))
Anonymous
Wowwwww….ce bine arata! Dar pana se face, mai bine imi iau eu o punga de Star sau Krax si mai vedem dupa!
ioana p
imi place si mie foarte mult. dar…rezista oare pana a doua zi? sau se inmoaie? as face de seara pt a doua zi, la munca…
adriana
rezista 1 – 2 zile cu siguranta !
valy
reteta merge si cu boabe de porumb?
eu as incerca si sa presar peste ele niste boia dulce/iute
ce zici?
adriana
nu stiu… dar se poate incerca 🙂
valy
am incercat, dar cred ca le-am lasat prea putin ca erau putin uleioase… am pus niste boia iute, daca vreti sa incercati nu puneti mult boia, inca ma ustura gura :))
Dumitras L.
Ce inseamna foc mic? Cam la cate grade aproximativ?
adriana
poti incerca la 160 grade, si le verifici dupa 20 minute