Locuri de vizitat

România pas cu pas – Muzeul ASTRA din Sibiu într-o zi frumoasă de toamnă târzie!

Mi-am dorit demult să vizitez Sibiul! Week-endul trecut s-a ivit această ocazie şi pot să spun că am rămas plăcut surprinsă de frumusețea acestui oraș. Am avut la dispoziție o zi (mult prea puțin!) pe care am împărțit-o astfel: în prima parte a zilei am vizitat Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (despre care o să vă povestesc în acest articol), iar seara am dedicat-o  Târgului de Crăciun de la Sibiu (despre care însă o să vă povestesc zilele următoare).

Muzeul ASTRA din Sibiu

Muzeul ASTRA este așezat în rezervația naturală „Dumbrava Sibiului” și se întinde pe o suprafață de 96 hectare, din  care expoziția propriu-zisă ocupă 42 de hectare.

În cadrul muzeului în aer liber am putut admira construcții tradiționale din diferite zone etnografice (Maramureș, Bucovina, Dobrogea, Bran, Țara Moților, etc).

Muzeul Astra din Sibiu Muzeul Astra din Sibiu Muzeul Astra din Sibiu

Fiind  sfârșit de noiembrie muzeul nu a fost deloc aglomerat, așa că ne-am putut plimba în liniște pe aleile muzeului, alei ce totalizează peste 10 km.

Când am obosit ne-am putut odihni în locurile de popas special amenajate, în spațiul de joacă special amenajat pentru copii, sau am putut sparge gheața cu un băț 🙂

Muzeul Astra din Sibiu

Am admirat lacul din incinta muzeului (din păcate în această perioadă nu se pot închiria bărcuțe pentru plimbare pe lac) și am hrănit găștele de pe lac:

Muzeul Astra din SibiuLacul, Muzeul Astra din Sibiu

Cele 3 ore pe care le-am alocat noi pentru vizita acestui muzeu în aer liber s-au dovedit a fi prea puține, deci plănuim să ne întoarcem aici într-o nouă vizită!

Mai multe detalii despre Muzeul ASTRA din Sibiu găsiți pe site-ul oficial: Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu.

Voi ati vizitat Muzeul ASTRA din Sibiu? Ce impresie v-a facut?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.