Nu ştiu dacă vouă v-a plăcut provocarea mea de săptămâna trecută, dar mie mi-a plăcut şi mi-au fost de ajutor toate sugestiile venite din partea voastră. Drept urmare, voi continua în aceeaşi idee: vă prezint ingredientele săptămânii şi aştept din partea voastră sugestii de meniu!
- file de macrou
- măruntaie de pui (ficat + pipote)
- cârnăciori (de casă) afumaţi
- păstăi
- linte roşie
- urdă + brânză de burduf
- mac
- paste făinoase
- orez integral
- vinete
- tapioca
Din cămară nu lipsesc: ceapă, usturoi, cartofi, zarzavat (morcovi, pătrunjel, ţelină, gulie), conserve de roşii, dulceaţă, miere, murături, zacuscă, făină, orez, griş, făină de porumb
Din frigider nu lipsesc: produse lactate (lapte, iaurt, caşcaval, unt), ouă, legume de sezon (roşii, ardei, gogoşari), măsline
Eu m-am gândit la următoarele preparate: supă cremă de linte, vinete pane (am văzut undeva o reţetă care se face în cuptor), file de macrou cu lămâie, tocăniţă din măruntaie de pui + mămăliguţă, ardei umpluţi cu pastă de brânză (urdă + brânză de burduf), macaroane cu mac, mâncare de păstăi cu usturoi, budincă de tapioca.
Voi ce preparate aţi găti cu aceste ingrediente? Ajutaţi-mă să alcătuiesc un meniu gustos!
Luni – ce a rămas de duminică: supă de găină cu găluşte de griş, salată de boeuf – din zarzavatul + carnea care s-au fiert în supă
Marţi: supă de găină cu găluşte de griş, mâncare de păstăi cu cârnăciori afumaţi
Miercuri: supă cremă de linte, budincă de macaroane cu brânză (la cuptor)
Joi: supă cremă de linte, budincă de macaroane cu brânză (la cuptor)
Vineri: ciorbă de cartofi, file de macrou cu garnitură de orez
Sâmbătă: ciorbă de cartofi, plăcinte cu brânză şi ceapă verde (făcute de bunica), salată de vinete
Duminică: am fost la bunici, aşa că nu am gătit nimic 🙂
Imi place exercitiul asta de meniu invers.
Eu as gati asa:
macrou pe pat de legume de sezon la cuptor,
tocanita de ficat si pipote cu sos de rosii (esti sigura ca e ficat?, stiu ca mix-urile contin in general inimioare)
supa crema de linte;
pastai cu usturoi + carnati prajiti;
budinca de paste cu branza;
Si acum recitind articolul tau observ ca multe le-ai bifat deja 🙂
Raluca, am primit de la bunici de la tara o punga cu maruntaie de pui. Cred ca sunt de toate: inimi+pipote+ficat. Asa era de obicei 🙂 De regula, din inimi si pipote fac o tocanita, iar ficatul il prajesc separat.
Salut Adriana,
Eu as gati din ingredientele propuse:
– ciorbita de pastai cu smantana
– mamaliga cu file de peste prajit + mujdei de usturoi
– pizza cu carnaciori si branza
– orez cu tocanita de vinete
– langosi cu branza
– melci cu mac
🙂 Sper sa fie de folos !
langosi cu branza, miam!!! mi-ai facut pofta 🙂