Meniul acestei săptămâni:
Luni
– supă de pui cu tăieţei de casă
– carne de pui, macaroane, salata verde
– moşocoarnă (straturi de: cozonac cu brânză, smântână dulce, cozonac cu brânză, smântână dulce, … ) – mi-a rămas puţin cozonac cu brânză şi pentru că s-a întărit puţin mi-am adus aminte de această reţetă pe care ne-o făcea bunica…
Marti
– ciorbă de păstăi
– şniţel, cartofi piure cartofi în cuptor „a la Iulia”, salată verde+ceapă verde
– ciorbă de păstăi
– şniţel, cartofi piure cartofi în cuptor „a la Iulia” , salata: roşii+castraveţi+ceapă verde
– supă de legume cu găluşte de griş
– spaghete bologneze mazăre cu sos, ou ochi
Vineri
– supă de legume cu găluşte de griş
– spaghete bologneze mazăre cu sos, cârnăcior prăjit
Sambata
Duminica
Voi ce gătiți în această săptămână?
Buna Adriana,
Piureul il poti inlocui cu cartofi la cuptor…intr-o reteta super-mega delicioasa :). Cureti cartofii, ii tai in patru, ii freci cu sare si ii asezi intr-un castron. Intr-un bol amesteci 2 lingurite de mustar, cu 2-3 feliute mai groase unt, cu usturoi pisat, 2-3 lingurite de zahar brun (sau miere sau zahar alb), marar tocat marunt si ceva busuioc. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta pe care o pui peste cortofi cu care ii freci bine de tot. Intr-o tava de cuptor, se pune o foie de copt ceva mai mare, se rastoarna cartofii si toata pasta, se adauga 2-3 linguri de apa si se ruleaza foaia astfel incat sa para ca o punga bine inchisa. Da-i totul in cuptorul preincalzit in prealabil la 180-200 cam 30-40 de minute, dupa care tai capacul pungii si ii mai lasi asa vreo 10 minutele cat sa se rumeneasca frumos. Nu stiu cat de bine am explicat procedura, dar sunt super simplu si rapid de facut si mai ales gustosi…
Pofta buna,
iulia
Iulia, multumesc pentru reteta. Am sa o incerc!
Iulia, tocmai am papat cartofiorii pe care i-am facut dupa reteta ta. În loc de mărar, eu am pus rozmarin.
Deliciosi!
A păpat şi L. 5 bucăţi. Mersi de reţetă, sigur am să mai fac!
Ce ma bucur!!! Sa va fie de bine 🙂
Iulia
Si ca idei…Eu vineri o sa gatesc tabouleh (gasesti reta pe net) si chiftelute de naut coapte la cuptor… Se prepara usor si mai ales sunt foarte hranitoare si sanatoase….
Si daca tot sunt la capitolul asta iti recomand supa crema de linte – linte, o ceapa mare taiata grosier, 2-3 morcovi potriviti, taiati si ei grosier, 1 pastarnac. Se fierbe totul, se paseaza, se potriveste de sare si piper, se pun 2-3 linguri de smantana lichida (sau poti sari peste) si musai lamaie… O nebunie…iar daca ai si cateva fire de menta e si mai si…Aaaa si e foarte satioasa, asa ca grija mare la ce mai pui pe masa in ziua in care o prepari. Sa ai pofta,
Iulia
iulia, mersi mersi mersi!!!
Chiar vroiam sa incerc ceva cu linte. Aceasta reteta pare simpla, deci sigura am sa o incerc. Revin cu impresii…
Ce bine suna cartofii aia cu sos… Musai de incercat. Eu acum am dat in boala cu mazarea, ca e proaspata in piata. Mazare cu pui (si cu o lingura de smantana + o lingura de bulion pentru un sos extrem de gustos).
Si am tot facut Chilli con Carne (oarecum dupa reteta asta http://www.gustos.ro/retete-culinare/chilli-con-carne.html) Am facut fara chilli 🙂 dar a fost tare bun. Poti folosi fasole din conserva, iese bine si asa daca nu vrei sa stai sa fierbi fasole