Ieri am pregătit o friptură de porc la cuptor, iar cu 15 minute înainte de a o scoate din cuptor am stropit-o cu un amestec de miere şi oţet balsamic. A iesit foarte, foarte bună! Mierea s-a caramelizat puţin, iar oţetul balsamic a mai tăiat din dulceaţa mierii :)) Dacă vă place combinaţia dulce+acrişor, merită să încercaţi şi această variantă…
Pentru această săptămână m-am gândit la următorul meniu:
Luni (ce a rămas de duminică):
– ciorbă de perişoare
– friptură de porc cu miere şi oţet balsamic, cartofi piure
Marţi:
– ciorbă de perişoare
– sarmale
Miercuri:
– hummus cu lămâi murate în stil marocan
– supă de varză
Joi:
– supă de varză
– cuş-cuş cu legume
– cartofi hasselback (acordeon)
Vineri:
– supă de roşii cu tăieţei
– salată de arpacaş
– tăieţei cu mac
Sâmbătă:
– supă de roşii cu tăieţei
– grătar, salată de varză, morcov şi măr
Duminică:
– supă de pui cu găluşte de griş
– macrou cu măsline şi roşii cherry la cuptor
Voi ce mai gătiţi zilele acestea?
no replies