Săptămâna trecută am reușit să respect meniul săptămânal până joi când fetița mea a făcut febră și roșu în gât. Din acel moment nu am mai ținut cont de nicio planificare și m-am bucurat că am reușit să-i dau să mănânce cât de cât ceva, adică: supă de pui cu tăieței, pastă de brânză și cartofiori piure.
Pentru săptămâna acesta am planificat următorul meniu:
Supe/ciorbe:
- borș de legume (morcovi, mazăre, cartofi, varză, roșii și ceapă verde)
- supă de fasole boabe (folosesc fasole boabe din conservă)
Fel principal:
- cartofi piure cu șnițel
- mâncare de păstăi
- ciuperci pleurotus la tigaie cu usturoi și pătrunjel verde
- bruschete cu vinete și dovlecei
Salate:
- de castraveți cu ceapă
- salată grecească (roșii, ardei, castravete, ceapă, măsline și brânză telemea)
Desert:
- fructe de sezon: caise, piersici, pepene galben
De băut:
- ceai de mentă cu lămâie
- apă cu sirop de trandafiri
Voi ce gătiți în această săptămână?
Sincer nu pricep de ce servesti fructele ca desert. Fructele se consuma cu cel putin 45 min inainte de masa 🙂
Lidia, foarte buna observatie! Fructele nu le servim ca si desert, ci ca si gustari (o sa corectez in meniurile viitoare). Adica: am o fructiera pe masa din bucatarie si fiecare isi ia fructe cand doreste.
Totusi, trebuie sa recunosc ca nu tin cont de cele 45 de minute inainte de masa … daca am pofta de un fruct imi iau si mananc 🙂