Am început să folosesc lămâile murate: săptămâna trecută am pregătit hummus cu lămâi murate (foarte gustos, o să pun reţeta zilele următoare) şi macrou la cuptor cu lămâi murate (lămâile murate i-au dat un gust deosebit). În consecinţă: îmi plac lămâile murate şi am să le mai folosesc şi la alte preparate!
Săptămâna aceasta nu mă simt prea inspirată în ale gătitului (cred că mi se trage de la durerea de cap care de sâmbătă nu-mi dă pace), aşa că o să gătesc doar reţete clasice, fără să mă aventurez să gătesc ceva nou.
Iată la ce meniu m-am gândit pentru această săptămână:
Luni (ce a rămas de duminică):
– supă de pui cu tăieţei
– macrou la cuptor cu măsline şi lămâi murate
– prăjitură cu dovleac (primită de la buni)
Marţi:
– supă de pui cu tăieţei
– sarmale (primite de la buni)
Miercuri:
– supă de salată verde
– spanac cu ou ochi
Joi:
– supă de salată verde
– carne de pui, pilaf de orez, salată de sfeclă roşie
Vineri:
– supă de chimen cu crutoane de pâine
– tocăniţă de soia
Sâmbătă:
– supă de chimen cu crutoane de pâine
– tocăniţă de măruntaie de pui, mămăligă
Duminică:
– ciorbă
– aripioare de pui la cuptor, cartofi piure
Voi ce mai gătiţi zilele acestea?
Multumim pentru idei! Cum faci macroul cu masline la cuptor?
O zi frumoasa!
Petronela, aici este reteta: macrou la cuptor ,doar ca de data aceasta am folosit lamai murate in loc de rosii cherry!
Multumesc mult ! 🙂
O zi frumoasa!
Sănătate și poftă bună!
lamai murate…e prima oara cand aflu.trebuie sa fie tare interesante la gust.trebuie sa le incerc.