Pilaf de mei cu ciuperci – o reţetă simplă, rapidă, sănătoasă şi ieftină!
Meiul este o cereală integrală, nu conţine gluten, este puţin alergen şi se digeră uşor. Este bogat în magneziu şi siliciu şi oferă proteice cu foarte puţine calorii. Aceste beneficii ale meiului m-au determinat să-l includ în alimentaţia noastră. Prima reţetă cu mei pe care am preparat-o este aceasta: pilaf de mei cu ciuperci – o reţetă simplă, rapidă, sănătoasă şi ieftină!
Pilaf de mei cu ciuperci
Ingrediente:
- 200 gr. mei
- 10 ciuperci champinion
- 1 legătură ceapă verde
- 1 lingură ulei de măsline
- sare, piper
Mod de preparare:
- am lăsat meiul câteva ore în apă cu oţet (scopul: acest proces (fermentarea) distruge inhibitorii enzimatici şi descompune glutenul (dacă este cazul), zaharurile şi alte substanţele greu de digerat din cereale si seminţe)
- am fiert meiul în apă cu puţină sare (o cantitate mei, 2 cantităţi de apă)
- am tăiat ciupercile şi ceapa verde şi le-am călit în puţin ulei de măsline
- la sfârşit am amestecat meiul cu ciupercile călite
- am asezonat cu sare, piper
- a ieşit o mâncare foarte gustoasă şi sănătoasă!
Aici puteţi citi mai multe informaţii despre mei.
Poftă bună!


2 comentarii
Bianca Roxana Anitei
Arata grozav. Si trebuie sa fie delicios! Abia astept sa incerc si eu.
adriana
Este delicios si se prepara repede si usor. Neaparat sa-l incerci 🙂