Din bucătăria mea

Pilaf de mei cu ciuperci – o reţetă simplă, rapidă, sănătoasă şi ieftină!

Meiul este o cereală integrală, nu conţine gluten, este puţin alergen şi se digeră uşor. Este bogat în magneziu şi siliciu şi oferă proteice cu foarte puţine calorii. Aceste beneficii ale meiului m-au determinat să-l includ în alimentaţia noastră. Prima reţetă cu mei pe care am preparat-o este aceasta: pilaf de mei cu ciuperci – o reţetă simplă, rapidă, sănătoasă  şi ieftină!

pilaf de mei cu ciuperci

Pilaf de mei cu ciuperci

Ingrediente:

  • 200 gr. mei
  • 10 ciuperci champinion
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare:

  • am lăsat meiul câteva ore în apă cu oţet (scopul: acest proces (fermentarea) distruge inhibitorii enzimatici şi descompune glutenul (dacă este cazul), zaharurile şi alte substanţele greu de digerat din cereale si seminţe)
  • am fiert meiul în apă cu puţină sare (o cantitate mei, 2 cantităţi de apă)
  • am tăiat ciupercile şi ceapa verde şi le-am călit în puţin ulei de măsline
  • la sfârşit am amestecat meiul cu ciupercile călite
  • am asezonat cu sare, piper
  • a ieşit o mâncare foarte gustoasă şi sănătoasă!

Aici puteţi citi mai multe informaţii despre mei.

Poftă bună!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.