Locuri de vizitat

România pas cu pas – Mănăstirea Săpânța-Peri, județul Maramureș

După ce am vizitat Cimitirul Vesel din Săpânța și vrând să ne îndreptăm spre Sighetul Marmației, ne-a atras atenția un indicator mic spre Mănăstirea Săpânța-Peri – cea mai înaltă biserică de lemn din lume.

Mănăstirea Săpânța-Peri

Mănăstirea Săpânța-Peri

Mănăstirea Săpânța-Peri se află la 1 km de șoseaua principală, iar drumul spre mănăstire este asfaltat și trece printr-o pădure.

Mănăstirea a fost înființată în anul 1997 în hotarul satului Săpânța, din dorința de a reînnoda tradiția istorică a vechii Mănăstiri Sfântul Arhanghel Mihail din Peri – Maramureș, astăzi pe teritoriul Ucrainei. Din 2005 mănăstirea a primit o obște de maici, care au continuat lucrările de construcție și întreținere a mănăstirii.

Mănăstirea Săpânța-Peri Mănăstirea Săpânța-Peri Mănăstirea Săpânța-Peri

Biserica în stil maramureșean a mănăstirii Săpânța Peri are o înălâime de 78 m și se spune despre ea că este cea mai înaltă biserică de lemn din lume.

Mănăstirea Săpânța-Peri

Din păcate, la fața locului nu am găsit prea multe informații despre mănăstire și biserică, parcă mi-ar f plăcut să citesc mai multe informații despre acestea.

Voi ați vizitat  Mănăstirea Săpânța-Peri din județul Maramureș?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.