Macrou cu masline si rosii cherry la cuptor
Am pregătit azi pentru masa de prânz macrou cu masline si rosii cherry la cuptor.
Macrou cu masline si rosii cherry la cuptor
Ingrediente:
- file de macrou
- zeama de la o lămâie
- măsline (eu am folosit măsline kalamata şi măsline verzi)
- roşii cherry
- boabe de coriandru pisate (până acum nu le-am mai folosit la peşte, dar să ştiţi că merg foarte bine împreună!)
- sare, piper după gust
Mod de preparare:
- fileurile de peşte se decongelează (dacă este necesar)
- într-un vas termorezistent am adăugat câteva picături de ulei de măsline şi am pus fileurile de peşte cu pielea în jos
- am adăugat: zeama de lămâie, sarea, piperul, boabele de coriandru pisate, măslinele şi roşiile cherry
- am acoperit tava cu folie şi am lăsat peştele la cuptor (la foc mediu) pentru aproximativ 20-30 minute
Poftă bună!


11 comentarii
Iuliana
Suna tare bine. Imi place macroul, imi plac si maslinele kalamata, dar nu m-as fi gandit sa le pun impreuna. Il trec in meniul de saptamana viitoare 🙂
Multumim pentru reteta.
Adriana
Cu placere, Iuliana!
Neaparat sa-l incerci cu seminte de coriandru!
Ii da o savoare anume 🙂
Simona
Tare bine arata!
Adriana
Si e si foarte gustos!
Bine ai venit la mine pe blog, nu cred ca te-am mai vazut aici 🙂
Te mai astept cu drag!
Simona
Bine te-am găsit, Adriana!Eu te urmăresc de ceva timp, dar se pare ca e primul comentariu pe care ti-l las!
Aa.
Ce bine arata, mi-ai facut o pofta incredibila!
Nu am mai mancat de mult peste, pt ca am tot consumat in post si ne-am cam saturat putin,dar cred ca putem reincepe sa il consumam! Eu pestele il fac la cuptor doar in varianta: ulei, ceapa felii, peste, ceapa ulei, eventual rosii si condimente evident. Iese fff bun si nici nu trebuie garnitura pt ca lasa un sos delicios care merge cu paine.
Adriana
Aa., cred ca iese delicios si in varianta ta, doar ca eu nu ma impac prea bine cu ceapa 🙁
Iar L. nici atat!
Mai folosesc ceapa la gatit dar in cantitate destul de mica fata de cat cere reteta.
Mihaela Radulescu
Ieri am facut macrou,dar eu am pus garnitura,cateva cuburi de cartofi,morcovi,praz,mixul meu de mirodenii din plin.
Cand l-am servit am adaugat cateva linguri de sos cu mustar,hrean si otet din vin,o nebunie.
Succes in tot ceea ce faci!
Adriana
Mihaela, suna interesant sosul tau 🙂
Am sa-l incerc data viitoate!
Iuliana
Gustos! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
marko
Eu fac reteta asta de foarte mult timp acum am diversificat-o un pic asa fel sa nu mai aibe nici un pic din mirosul caracteristic al macroului si anume , pun bucatile de macrou de cu seara intr-o cutie incisa la frigider cu mult piper praf , sare si bere pana a doua zi apoi pun totul in vasul Jenna si las sa fiarba bine trei sferturi de ora apoi adaug putin bulion cu usturoi si ingredientul secret … cimbru proaspat, mai las un sfer sau jumatate de ora sii la final pun usturoi un pic diluat (mujdei si lamaie) dar asta se poate servi mai bine langa peste ptr ca odata bagat la cuptor isi cam pierd din gust si arome. Pofta buna!