Stilul meu de viață
  • Acasa
  • Cărți pentru copii
  • Activități pentru copii
  • Recomandări
  • Acasa
  • Cărți pentru copii
  • Activități pentru copii
  • Recomandări
februarie 13, 2013 In Discuţii

Mă declar învinsă!!!

… de viruşi, răceli, bronşite, laringite şi alte bălării de acest gen!!!  Dar, nu vreau să mă dau bătută!!!

De când am început grădiniţa o ţinem tot într-o răceală.
Fiind vorba de primul an în colectivitate mă aşteptam să avem parte de răceli, dar nici chiar aşa…
Nu au trecut nici două săptămâni de la ultima răceală (febră + roşu în gât + tuse + muci) şi acum L. este iarăşi răcită (puţină febră + tuse + muci). Off, îmi este aşa de milă de ea!!!
Acum este acasă cu bunica (avem mare noroc cu ea, căci altfel nu ştiu cum ne-am fi descurcat). Sper să nu se complice situaţia, pentru că nu aş vrea să-i dau din nou antibiotic.
Având în vedere că până în acest an nu am avut decât două răceli uşoare, avalanşa aceasta de boli mă bulversează. Îmi fac griji şi am multe remuşcări că nu am pregătit-o pentru această intrare în colectivitate! Mi-a scăpat acest aspect! În vară trebuia să fi mers la mare (pentru aerosoli), la salină, trebuia să o fi imunizat mai bine…

Anul acesta vreau să mă organizez mai bine:

  • în vară trebuie să mergem la mare (şi spre deosebire de anii precedenţi, anul acesta voi insista mai mult pe plimbările de dimineaţă pentru aerosoli)
  • să mă documentez mai bine asupra beneficiilor salinei. Am citit că s-a deschis Salina Turda (ar fi mai aproape de noi). O altă variantă ar fi Salina Praid. Aţi fost? Orice impresie mi-ar fi de mare ajutor!
  • să încerc să o imunizez mai bine cu ajutorul produselor naturale. Am să ţin cont în continuare de sfaturile voastre. Deşi în zona noastră nu am găsit cătină, la toamnă o să scot cătină şi din „piatră seacă” 🙂
  • am început un tratament de imunizare (la recomandarea medicului) cu Imunice – sirop natural pe bază de plante. Sper să ne ajute!
  • de  mâncat: mâncăm foarte multe citrice, fructe (în special merele sunt preferatele lui L.) şi legume crude.
  • consumăm şi multă miere de albine…

Ştiu că printre cititoarele blogului mai sunt mămici cu copii la grădiniţă. Şi copiii voştri au răcit aşa de des? 

Din experienţa voastră, ce aş mai putea să fac pentru a-i întări sistemul imunitar?

Distribuie mai departe:

  • WhatsApp
  • Email

Apreciază:

Apreciere Încarc...
discutii

Article by Adriana

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Previous StoryŢinuta care-mi place: combinaţia verde şi roşu!
Next StoryTablou cadou de ziua bunicului!

Related Articles

  • umiditate excesivă în apartament
    Umiditate excesivă în apartament - ce mă fac cu ea?
  • Vacanța noastră în Bibione Italia
    Care este destinația voastră de vacanță în această vară?

24 replies added

  1. Laura februarie 13, 2013 Răspunde

    In primul rand, sfatul meu e sa-ti cumperi un aparat de facut aerosolit, nu-i mai baga antibiotic pe gurita, mai ales daca raceste asa des. La noi, ca imunizare, a functionat doar Septilinul (sirop), altceva, nu. In fiecare an ii fac tratament si la salina (artificiala, din pacate) si anul trecut am fost si la mare o saptamana. Nu pot spune ca a functionat, pt ca anul trecut a facut o singura raceala, anul asta a avut una prelungita pe care am vrut s-o tratez eu babeste si mai rau i-am facut. Dupa o vizita la medic si 7 zile de aerosoli, e ca noua. De asemenea, o idee buna ar mai fi aparatul Salin, mama finei mele l-a folosit pentru a o scapa pe cea mica de o bronsita recurenta.

    • Adriana februarie 13, 2013 Răspunde

      Laura, despre aparatul de aerosoli mi-a povestit putin si doctorita ieri. Ma documentez si in acest sens.
      Antibiotic nu ii mai dau!!! Sper sa nu se complice situatia 🙁
      Referitor la imunizare, ieri mi-a recomandat doctorita Septilin sau Imunice (cu inclinatie spre ultima varianta), deci am cumparat Imunice. Sa vedem daca ne va ajuta…

      Iti multumesc mult pentru raspuns!

  2. Roxana februarie 13, 2013 Răspunde

    Adriana, multa sanatate va doresc! Evita cat poti de mult antibioticul, sunt rare cazurile cand chiar e nevoie. Iti recomand sa cumperi un aparat de facut aerosoli, e foarte eficient, hidrateaza mucoasele si protejeaza ficatul de efectul medicamentelor. Chiar se merita investitia.Pentru imunitate la noi a mers foarte bine Propolis C cu echinacea de la Fiterman. Acum luam Septilin.E bine ca dupa fiecare episod de raceala sa o lasi cateva zile acasa pentru a lasa timp imunitatii sa se refaca.
    Din experienta, curata-i foarte bine nasucul, noi folosim aspirator nazal si apa de mare. Mucutii daca stau in nas si in gat pot provoca otite.

    • Adriana februarie 14, 2013 Răspunde

      Exact asa ne-a spus si noua doctorul ORL-ist: nasul trebuie foarte bine curatat cu ser fiziologic sau apa de mare. Problema e ca L. nu mai accepta aspiratorul nazal 🙁
      Nu am cumparat pana cum aparatul de aerosoli pentru ca L. este foarte incapatanata (aici m-a mostenit pe mine) si nu cred ca ar folosi aparatul… Dar, mai studiez problema.
      Multa sanatate si voua!

    • Adriana februarie 14, 2013 Răspunde

      Ma vroiam sa te intreb: voua ce tratament v-a dat pentru otita? Noi am primit antibiotic 7 zile si ne-a recomandat ca la urmatoarele raceli cu febra si secretii galbene sa luam antibiotic pentru a nu recidiva otita… Voua v-a spus asa ceva?
      Multumesc mult pentru raspuns!

  3. Children Tour februarie 13, 2013 Răspunde

    Imbrac-o mai subtire si in straturi (sa poti da jos cand ii e cald si transpira), nu-i pune fularul pe gura si nas, ci sa ii protejeze gatul, invat-o sa nu puna manutele pe diverse obiecte decat daca e absolut necesar (balustrade, intrerupatoare, telecomenzi, barele de care te tii in mijloacele de transport, clante, etc.) si sa nu duca manutele spre fata/gurita, sa se spele pe maini foarte, foarte des, vitamina C zilnic in lunile de iarna, iar cand raceala isi face de cap-Oscilococcinum, si, daca face des rosu in gat sau ii curge nasucul des, fa-i cateva teste de alergie (la diversi stimuli)… nepoata mea favorita racea des, doctorii o indopau cu antibiotic si cu picaturi de nas si copilul a dezvoltat un astm bronsic cronic Acea raceala falsa era reactia la alergeni, de fapt)…pe la 3 ani a facut o criza foarte urata de tuse-sufocare si un medic destept si atent la ce ii spuneam ne-a dat ideea cu testele alergologice…ani de zile s-a chinuit cu medicamente foarte scumpe si care se gaseau greu, pt astm, ai ei si-au schimbat total modul de viata (au simplificat mobila si acareturile in casa, au aruncat tot ce era potential alergen, au mers an de an la mare si in salina) si acum fata are 14 ani si duce o viata aproape normala…
    Sanatate multa!
    Giliola

    • Adriana februarie 14, 2013 Răspunde

      Multumesc pentru raspuns!
      Sa stii ca:
      – nu o imbrac deloc gros (inclusiv la gradinita, unde o trimit cu o bluzita si o bluza de trening- pe care o da joc cand simte ca ii este cald)
      – in casa nu sta NICIODATA cu papuci(la inceput ma stresam, acum m-am obisnuit si ma bucur cand isi lasa macar sosetete in picioare…)Eu nu mai insist pe tema papucilor (mai ales ca nici eu nu-i prea port), le las pe bunici sa negocieze acest aspect…
      – fularul i-l pun ca sa ii protejez gatul, am observat ca daca il pun la gurita il baga in gura, asa ca am renuntat. eventual, daca este un vant foarte puternic…
      – vitamina C nu ii place, dar incerc sa compensez cu multe citrice
      – Oscilococcinum nu am incercat (nici nu stiu ce este, trebuie sa ma documentez…)
      – referitor la testul de alergie, sa stii ca m-am gandit si eu la aceasta varianta, mai ales ca tatal ei este predispus la tot felul de alergii…dar atunci de ce nu avea aceste simptome inainte sa marga la gradinita?

  4. Children Tour februarie 13, 2013 Răspunde

    Hai ca ma lungesc! Eu am o fata de 11 ani in curand si raceste foarte rar. Antibiotic cred ca i-am dat de 3-4 ori in viata (incluzand cand am operat-o de apendicita). In schimb, de foarte mica, i-am format o imunitate buna: la 10-15 grade o scoteam afara mai subtire imbracata (cand alti copii aveau caciuli, fular si geci groase!), la cresa le instructasem pe asistente sa ii dea biberonul de lapte direct din frigider (am pastrat obiceiul cu alimentele reci direct din frigider si acum), am scos-o din casa absolut zilnic, indiferent de intemperii sau vreme, pana pe la 5 ani, acum ne-am mai puturosit, avem un medic pediatru exceptional diagnostician, care ne-a invatat sa nu bagam antibiotic in ea la orice zvon, am respectat regulile de igiena foarte strict, am invatat-o sa faca baie cu apa mai rece, nu am pupat-o niciodata pe gura si, in general, ne-am ferit sa o atinga pe fata sau sa o pupe cineva, ca sa nu-i transmita diversi microbi. In schimb, a trecut prin mai toate bolile copilariei (in special la cresa, dar si la gradi) cu forme foarte usoare. Si am refuzat sa-i fac vreodata vaccin antigripa.
    Giliola

    • Adriana februarie 14, 2013 Răspunde

      Laptele nu il bea decat caldut, daca este mai rece sau mai cald mi-l da inapoi 🙂
      Am o prietena la Cluj care la fel a procedat si ea cu baietelul: ii dadea iaurtul direct din frigider… mi-a spus ca pediatrul ei asa i-a recomandat. Si, cu toate acestea, si baietelul ei a racit destul de des in primii doi ani de colectivitate…
      Eu nu am fost foarte stricta nici in acest caz, adica daca mi-a cerut un iaurt si eu aveam doar in frigider i-am dat dar i-am spus sa il manance mai incetisor…

  5. Aa. februarie 13, 2013 Răspunde

    Totusi…cu mancarea rece de la frigider…nu e chiar asa corect. E bine sa nu fii prea stresat cu cel mic, dar cu asta nu sunt de acord. Pentru ca organismul va fi foarte frustrat cand ii vei da un aliment la 4 grade celsius si se va chinui sa il aduca la 37 grade cat mai repede. Este un stres inutil pentru organism care chiar nu ii face bine.

    Antibioticele intr-adevar la noi in tara se prescriu cam rapid. Am mai auzit mamici foarte impotriva medicamentelor care spun ca pana la 40 de grade celsius sa lasi copilul sa faca febra…Doamne fereste sa faci asa ceva! De la 38.5 este recomandat sa administrezi un antifebril (valoarea e orientativa si sunt pareri impartite si aici). 40 de grade la un copil mic inseamna risc foarte crescut de convulsii…nu isi doreste nimeni asa ceva.

    Iar antibioticul se ia doar daca febra nu a scazut cu antipiretice in 2-3 zile si doar la recomandarea medicului care decide daca e bacteriana sau virala. Si numai dupa antibiograma, ca sa nu ii dai un medicament inutil. Iar antibioticele nu se intrerup la primele semne de insanatosire (!!!) ci se continua pana in total s-au facut minim 5-7 zile de tratament! Infectiile recurente de aceea au loc de multe ori, pt ca antibioticul a fost luat doar 2 zile, copilul s-a simtit mai bine, medicamentul a fost scos din schema dar bacteria nu a fost de fapt eradicata, ci inca exista si isi va face de cap in curand.

    Pentru imunitate, inclin si eu mai mult spre varianta spre care a inclinat si medicul. Iar salina de la Turda: superba, aveti ce face acolo! Doar ca trebuie sa mergi mai intai cam 1 km cred pe jos intr-un tunel si abia apoi cobori in salina. Nu e chiar ingust, dar e putin scarry, insa recomand experienta.

    Va doresc multa sanatate!

    • Adriana februarie 14, 2013 Răspunde

      Aa. iti multumesc mult pentru raspuns!

      Eu nu i-am dat medicamente decat la prescriptia medicului si urmand schema scrisa de acesta! Daca i-am dat antibiotic, atunci i-am facut tratamentul complet, indiferent daca s-a simtit mai bine dupa primele doze!

      Cat despre imunitate, te referi strict la siropul Imunice? Acum dupa ce am citit ca mai multe mamici au mers pe varianta Septiline, am cam stat pe ganduri… Oricum sper sa ne ajute!

    • Anonymous februarie 14, 2013 Răspunde

      In general cand vine vorba de suplimente alimentare (ambele sunt suplimente, nu medicamente!), nu exista neaparat mai bun sau mai rau, exista doar „pentru mine functioneaza/ nu functioneaza”. Adica exista o mai mare variabilitate in raspuns decat la medicamente, care sunt standardizate (se stie ce substanta e acolo, cat e etc). Nu sustin apologia medicamentelor, din contra, in cazul acesta cu plante trebuie incercat si cu remedii homeopate (oscilococcinum). De aceea practic oricare e bun, atata vreme cat functioneaza la voi. 🙂

      AA.

  6. Unknown februarie 14, 2013 Răspunde

    Buna Adriana, sper sa-ti fie de folos si urmatoarele informatii :
    1. http://www.cristelageorgescu.ro/imunitate-in-realitate-pe-practicate/11/2012/
    2. salina ?! … da, insa primavara sau toamna, cand nu sunt diferente mari de temperatura intre interior ( salina) si exterior; noi am fost vara si a fost … rau de tot: s-a lasat cu o raceala zdravana tocmai din motivul mentionat mai sus
    3. miere, catina, propolis, lamaie ( limonada), echinaceea
    4. spalaturi nazale cu apa sarata, cu betisorul, curatat usor circular, cat permite copilul de profund inspre interior ( am citit ca in alte culturi, copiii sunt pusi de la 4 ani sa traga efectiv pe nasuc apa usor sarata pentru curatare in fiecare dimineata…noi nu am incercat, sincer; si mie mi-e greu sa fac asta)
    5. apa de pe argila bauta in loc de apa simpla, normala ( vezi http://www.algo.ro)
    6. ah.. sa nu uit: cauta un medic homeopat bun in zona voastra; eu nu le mai dau antibiotic baietilor mei de o gramada de vreme; pe langa faptul ca sunt usor de administrat aceste remedii, nici nu distrug ce e bun din organism, ba dimpotriva, in timp organismul se intareste si vei avea din ce in ce mai putine probleme de sanatate cu fetita. Iti spun din proprie experienta cu copiii mei. Mai documenteaza-te !
    Multa sanatate !

    • Adriana februarie 14, 2013 Răspunde

      Iti multumesc pentru raspuns!
      – am rasfoit articolul de pe blogul Cristelei, o sa-mi fac putin timp sa-l citesc mai cu atentie! multumesc pentru link!
      – pentru a curata nasul folosesc Nazomer, care este practic tot apa sarata/apa de mare
      – la linkul cu argila mi se deschide altceva 🙂
      – nu am cunostinta de medic homeopat la noi in Satu mare, dar am sa ma interesez

    • Anonymous februarie 14, 2013 Răspunde

      Oscilococcinum e remediu homeopat. Profilactic: 1 tub doza pe saptamana, cu 15 minute inainte de masa (practic doza e ca o fiola de esente aromate, dar plina cu globule; toate globulele din doza se tin sub limba pana la dizolvare, pt adulti, sau se dizolva intr-un paharel de apa fiarta si racita pt sugari sau copiii care nu stiu sa tina in gura pastilutele, dat fiind ca sunt destul de numeroase). Nu se consuma menta sau camfor (nici macar extern, nici macar pasta de dinti sau bomboane mentolate) sau macar se distanteaza la 2 ore de administrare.

      In perioada de stare (deci in timpul bolii) se administreaza altfel, scrie pe prospect.

      Nu are reactii adverse, decat daca persoana are intoleranta la lactoza (contine o cantitate mica) sau diabet (contine glucoza). Cam asta in mare. Se da inclusiv la grvide sau bebelusi.

      Mai multe detalii poti cere la farmacie.

      Aa.

    • Unknown februarie 15, 2013 Răspunde

      scuze, stiam ca-i algo, dar nu am verificat inainte sa-ti dau adresa; acum iti garantez ca se va deschide :), dau copy-paste: http://argila-algo.ro/

      in ce priveste medicul homeopat, merita sa cauti cu sarguinta unul BUN; ca sa-ti faci o idee: in timp ce spitalul de pediatrie e plin de copii bolnavi indopati cu antibiotice, copiii mei sunt pe picioare in 4 zile ( dupa debutul bolii), fara trauma injectiilor, branulelor sau ingurgitarea siropelurilor cu antibiotic care fac bine pe de o parte si rau in mai multe …si asta in conditiile in care au facut febra 40, nas infundat si tuse; cam astea au fost simptomele la noi. Eu sunt foarte multumita de efectul remediilor; pe cel mare ( 13 ani) il tratez homeopat de la 8 luni. Cu cat incepi mai devreme cu atat mai bine, pentru ca dc incepi sa-l tratezi cu antibiotice, in momentul in care il treci pe homeopate nu va reactiona la fel de rapid ca si un copil care nu stie ce-i aia antibiotic. Corpul trebuie intai sa se curete ca sa poata primi/ raspunde bine la aceste remedii. Secretul este rabdarea si increderea in medicul care va trateaza. Succes!

      Cat despre polen, la copii se poate administra o lingurita pe zi, dimineata pe stomacelul gol. E foarte placut la gust asa crud, dar dc totusi nu-i prea place, se poate amesteca cu putina miere, lamaie si dat cu lingurita, sau poti pune si putina apa si sa faci un suculet.

      Referitor la sucul de ghimbir: poti face un preparat cu o concentratie mai mica de ghimbir pentru fetita; in miere si lamaie e bine tolerat de cei mici, vorbesc din punctul de vedere al puiului meu mic de 4 ani si jumatate.

      Multa sanatate !

  7. Unknown februarie 14, 2013 Răspunde

    am uitat ceva:
    7. polen crud de salcie ( http://www.produseapicole.ro/produs/186/polen-proaspat-de-salcie)
    8. suc de ghimbir proaspat ( il cureti de coaja – pe care o poti folosi la ceai – il dai pe razatoare, apoi storci sucul cu mana sau intr-un tifon; grosul ce ramane de asemenea poate fi folosit la ceai; eu una incerc sa valorific cat se poate de mult si sa arunc cat mai putin) amestecat cu lamaie, miere si propolis; cantitatile … dupa gustul si toleranta fiecaruia
    S-auzim de bine ! Ligia

    • Adriana februarie 14, 2013 Răspunde

      Polenul l-ai administrat si copiilor? Cat? Cum?
      Sucul de ghimbir suna bine. Am sa-l incerc, desi nu cred ca o sa-i placa lui L… dar o sa bem si noi..
      Iti multumesc inca o data pentru raspunsul tau detaliat!!!

  8. Ghindaa februarie 14, 2013 Răspunde

    Putin din experienta mea.Copii prscolari pot raci de cel putin 12/15 ori pe an, ba chiar si mai mult.Asta inseamna, aproape lunar.Expunerea la Gradi a copiilor este foarte mare.Este posibil deasemenea printre copii sa fie cativa care au frati mai mari de scoala si care pot contacta de la ei diverse boli, asa cum este posibil ca vesnic sa fie 2-3 raciti din neatentia parintilor si atunci sa fie mereu un focar in clasa resprectiva. Chiar daca o faci bine, la un moment dat va recidiva pt ca va folosi acelasi creioane, jucarii din clasa si pe care nimeni nu le-a dezinfectat.Dupa 6 /7 ani fetita va raci mai rar si va putea lupta mai usor cu toti microbii. De obicei aceste raceli sunt virale.Niciodata, dar nicodata copilul meu nu a racit pt ca mancat sau baut rece…nici chiar de la frigider tot timpul, dar nici ferit la maxim. Trebuie doar sa ai rabdare si sa o inveti sa isi sufle pe cat posibil singura nasul si cand este singurica in camera..pt fluidizarea secretiilor existe multe remedii ba naturiste, ayurvedice, etc.Din experienta: Sinupret, Coughend(parca asa se scrie), Imunogrip pt imunitate, .Copilul meu inca mai face raceli foarte rare dar fara febra ori simptome tipice…diagnosticul chiar era o problema.Cauta medic homeopat. Nu te lua dupa primul ORL st care iti spune ca ai un copil cu polipi si deci hai la operatie..este normal la raceli repetate sa se inflameze acei polipi,nu te grabi , general vorbind sa ii scoti amigdalele ai rabdare sa treaca perioada critica.Sunt raceli capatate in clocetivitate. referitor la Praid…este la cca 7 km de Sovata si Lacul ursu.Este grozava ca efect.Se intra cu autobuzul, biletele se cumpara din fata salinei, au un dispeceratsi costau anul trecut peste 10 lei nu mai stiu daca 12 lei sau 19 lei dar face. Au si strand inauntru si 2 locuri de joaca t copii : unul cu leagane din lemn…cam vechi, unul cu topogane gonflabile.Aerisirea este buna iar intrarea in salina este lejera..fara lift..ori ceva infricosator.Au restaurant, internet si profesor de sport…gimnastica la cerere parca.Ca si cazare preturile variaza dela 6-70 lei pe noapte pana la peste 10 lei.Am vazut multe familii care erau cazate in Sovata , iar dimineata se duceau jumate de zi in Salina iar dupa amiaza faceau plaja si baie in L Ursu care este tot sarat si are pontoane amenajate.Este destul de civilizat.dar se platea si acolo.Zona este superba.Scuze pt postul lung

    • Adriana februarie 14, 2013 Răspunde

      Ghindaa, iti multumesc mult ca ti-ai facut timp sa-mi impartasesti din experienta ta!
      -Deci „regula” este o raceala pe luna 🙁
      -Nasucul si-l sufla singura, chit ca foloseste vre-o 10 servetele odata 🙂
      -Am sa analizez si varianta Sovata+Praid! Multumesc pentru sugestie!

      Eu m-am pregatit sufleteste pentru boli, virusi colectati de la gradinita dar zilele trecute am clacat 🙁 M-am gandit ca poate o sa fie de ajutor si faptul ca am alaptat-o pana la 1 an jumate… Dar, poate ca a fost de ajutor, pentru ca niciodata nu a facut forme foarte grave (dupa spusele doctoritei). Doar ca eu fiind obisnuita cu ea sanatoasa (ca doar pana la intrarea la gradinita, adica 2 ani si 9 luni, nu a racit decat de 2 ori), m-am cam panicat 🙂
      Intre timp L. este mai bine si parca vad luminita de la capatul tunelului. Vreau sa ma concentrez pe ce pot face ca pe viitor sa fie mai bine.

      Apropo, sunt foarte bucuroasa ca am primit raspunsuri si sfaturi de la atatea cititoare si va rog eu sa nu va scuzati pentru comentariile lungi, pentru ca mie imi sunt foarte utile!!!

    • Ghindaa februarie 14, 2013 Răspunde

      Copilul meu nu a racit nicodata pana la 3 ani, nu a fost internata, nu a facut injectii,pana cand cand a inceput gradinita.Dupa o saptamana de gradi cu program prelungit a facut o raceala urata vecina cu pneumonia…si tot asa a tinut/o …forme mai usoare, mai grele etc.Fa/o bine si tine/o acasa o perioada mai lunga..sa isi revina si flora intestinala de la atata antibiotic. Iar aparatul de aerosoli este acum in LIDL la reducere cca 80 lei.In rest pretul lui sare de 2oo lei

  9. anca februarie 14, 2013 Răspunde

    La fel si baietelul meu,pana la 2,5ani cat a stat acasa,nu a stiut ce sunt alea pastile,siropuri,iar de cand a inceput gradinita,raceala si mai ales tusea il tin cu lunile,parca nu-i mai trec.Dupa ce am bagat in el siropuri care nici nu-si mai faceau efectul,am renuntat si ne-am luat si noi aerosol.I-am facut o saptamana si s-a calmat.Acum ii fac destul de rar.Antibiotic inca nu i-am dat nicodata,doar cel mic,a luat cateva zile avand si febra.
    Cat despre vitamina C,acum cateva saptamani,sotul a mers la farmacie sa cumpere,si farmacista i-a recomandat in perioada iernii cat mai multe portocale nu pastile…
    Va dores multa sanatate!!!

    • Adriana februarie 14, 2013 Răspunde

      Anca, si pe mine tusea aceasta ma streseaza tare mult!!

      Vad ca si tu imi recomanzi aerosolul…am sa studiez ofertele, mai ales ca la ultima vizita la doctorita, aceasta m-a intrebat daca am aparat de aerosol…

  10. Raluca aprilie 15, 2015 Răspunde

    Recomand cu incredere un imunizant natural, se numeste Baraka. Este facut din ulei de chimen negru, il gasitit in varianta pentru copii si pentru adulti si nici macar nu este scump. Mie mi l-a recomandat doctorita de familie si am fost foarte multumiti. Mai multe informatii daca va intereseaza gasiti pe net. Sanatate maxima!

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Caută în site…

FACEBOOK

CATEGORII

#DeVorbăCuUnDascăl Activități pentru copii Concursuri Cărți pentru copii Din bucătăria mea Discuţii Diverse Idei de meniu săptămânal Jocuri pentru copii Locuri de vizitat Organizare Proiecte DIY Recomandări Reduceri online Școala

CELE MAI CITITE ARTICOLE

  • distrează-te cu caiacul pe Someș
    De 1 iunie hai să te distrezi cu CAIACUL! [recomandarea #4 pentru Satu Mare]
  • Învățăm literele alfabetului
    Alfabetul jucăuș – învăţăm literele ALFABETULUI!
  • broască din cofraj de ouă
    Broască din cofraj de ouă
  • costum de zână din materiale recilate
    Costum de zana din materiale reciclate: zâna florilor!
  • drum cu trenul
    O aventură pe final de vacanță împreună cu Barbie, un vis împlinit și o SUPER dorință!

HAI SĂ DISCUTĂM!

  • Învățăm litera A – dinsufletulmeu la Litera A de la ALBINĂ
  • Învățăm litera A – dinsufletulmeu la Litera A – dosar cu activități
  • Adriana la #DeVorbăCuUnDASCĂL: Anca Dediu – învățătoarea care își dorește elevi fericiți!
  • Claudia Ivanciu la #DeVorbăCuUnDASCĂL: Anca Dediu – învățătoarea care își dorește elevi fericiți!
  • Adriana la Ce am găsit interesant în oferta „back to school” de la Smyk All for kids!?!

ARHIVA ARTICOLE

CALENDAR

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
« apr.    
Confidențialitate și cookie-uri: acest sit folosește cookie-uri. Dacă continui să folosești acest sit web, ești de acord cu utilizarea lor.
Pentru a afla mai multe, inclusiv cum să controlezi cookie-urile, uită-te aici: Politică cookie-uri
  • ACASĂ
  • Despre mine & Blog
  • Contact

© Copyright stilulmeudeviata.ro | Webdesign Cloudberries.Ro

loading Anulare
Articolul n-a fost trimis - verifică adresele tale de email!
Verificarea emailului a eșuat., te rog încearcă din nou
Regret, blogul tău nu poate partaja articole prin email.
%d blogeri au apreciat: