Școala

Litera Z – dosar cu activități

Dosarul nostru de activități pentru literele Z și z conține: alfabet tactil, litere construite din piese tangram, litere perforate, o mini-cărticică unde Laura va exersa scrierea literelor Z mare și z mic și activităţi practice.

Litera Z, dosar cu activitatiLitera Z, dosar cu activitatiLitera Z, dosar cu activitati

Litera Z – dosar cu activități

Am început cu alfabetul tactil și am analizat literele Z și z din alfabetul despre care v-am povestit aici: alfabet – litere tactile realizate din hârtie gumată.Z mare si z mic, litere tactile din hartie gumataAm continuat cu activitatea de construire a literelor Z și z, folosindu-ne de piesele tangram:litera Z din piese tangramUrmătoarele activități le-am realizat folosindu-ne de resursele pregătite de noi Alfabetul – litera Z.

Identificarea literelor Z mare și z mic dintr-un cuvânt:litera Z - alfabetul ilustratConstruirea unor cuvinte (zar/ZAR, zebră/ZEBRĂ, zmeură/ZMEURĂ) folosind cartonașele cu litere de tipar mari / mici.

Z – zar/ZAR:litera Z, zar

Z – zebră/ZEBRĂ:litera Z, zebra

Z – zmeură/ZMEURĂ:litera Z, zmeuraAm trecut la exersarea scrierii literei Z. Pentru aceasta ne-am folosit tăbliţa cu sare:litera Z, tablita cu sarelitera Z, tablita cu sareTot pentru a exersa scrierea literelor Z și z am folosit mini-cărticica – My First Letter Z Book, care poate fi descărcată gratuit de aici: Alphabet Worksheets and Activities – minibook letter Z.

My First Letter Z BookI can trace the letter ZZ de la ZEBRĂ:Z de la ZEBRAZ de la ZERO:
litera Z de la ZEROZ de la ZAR:litera Z de la ZARZ de la ZAMBILĂ:litera Z de la ZAMBILAZ de la ZÂMBET:litera Z de la ZAMBET

Trasare litera Z:trasare Z mare, z mic

O altă fișă folosită de noi pentru exersarea scrierii literei Z este aceasta: Free handwriting worksheets for preschool: Letters of All Sizes!

trasare litera Z

Am continuat cu o activitate practică: am realizat un tablou cu zambile din coji de fistic. Click aici pentru a vedea cum am realizat acest tablou cu zambile din coji de fistic.

tablou cu zambile

Urmează literele X și x. 

Spor la învățat!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.