Școala

Litera T – dosar cu activități

Dosarul nostru de activități pentru literele T și t conține: alfabet tactil, litere construite din piese tangram, litere perforate, o mini-cărticică unde L. va exersa scrierea literelor T mare și t mic și diverse activități practice.Litera T, dosar de activitati Litera T, dosar de activitati Litera T, dosar de activitati

Litera T – dosar cu activități

Am început cu alfabetul tactil și am analizat literele T și t din alfabetul despre care v-am povestit aici: alfabet – litere tactile realizate din hârtie gumatăT mare si t mic, litere tactile din hartie gumataAm continuat cu activitatea de construire a literelor T și t, folosindu-ne de piesele tangram:litera T din piese tangramUrmătoarele activități le-am realizat folosindu-ne de resursele pregătite de noi Alfabetul – litera T.

Identificarea literelor T mare și t mic dintr-un cuvânt:litera T - alfabetul ilustratConstruirea unui cuvânt (tigru/TIGRU) folosind cartonașele cu litere de tipar mari / mici:

T – tigru/TIGRU:litera T, tigruAm trecut la exersarea scrierii literei T. Pentru aceasta ne-am folosit tăbliţa cu sare:litera T, tablita cu sareTot pentru a exersa scrierea literelor T și t am folosit mini-cărticica – My First Letter T Book, care poate fi descărcată gratuit de aici: Alphabet Worksheets and Activities – minibook letter T.My First Letter T BookI can trace the letter TLitera T de la TATA:

litera T de la TATA Litera T de la TAUR:litera T de la TAUR Litera T de la TIGRU:litera T de la TIGRU Litera T de la TRACTOR:litera T de la TRACTOR Litera T de la TREN:litera T de la TRENTrasare litera T:

trasare litera T mare, t micO altă fișă folosită de noi pentru exersarea scrierii literei T este aceasta: Free handwriting worksheets for preschool: Letters of All Sizes!trasare litera TAm continuat cu câteva activități practice reprezentative pentru litera T.

T de la TREN

Am construit un tren din figuri geometrice

tren din figuri geometriceT de la TRANDAFIR

Desen codificat cu cifre (fișa poate fi descărcată gratuit de aici: Rose coloring pages by number)trandafir, colorare codificataDesen punct cu punct (fișa poate fi descărcată gratuit de aici: Rose – Connect the Dots by Capital Letters)trandafir, fisa punct cu punctT de la TIGRU

Fișe de tip labirint (fișele pot fi descărcate gratuit de aici: Tiger maze)

tigru, fise labirintDesen punct cu punct (fișa poate fi descărcată gratuit de aici: Tiger connect dots)tigru, fisa unire cifreFișă de colorat cu câteva calcule matematice simple (poate fi descărcată gratuit de aici: Tiger Maths Facts Colouring Page)tigru, fisa de colorat cu calcule matematiceUrmează literele P și p. 

Spor la învățat!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.