Școala

Litera P – dosar cu activități

Dosarul nostru de activități pentru literele P și p conține: alfabet tactil, litere construite din piese tangram, litere perforate, o mini-cărticică unde Laura va exersa scrierea literelor P mare și p mic și diverse activități practice.Litera P, dosar cu activitatiLitera P, dosar cu activitatiLitera P, dosar cu activitati

Litera P – dosar cu activități

Am început cu alfabetul tactil și am analizat literele P și p din alfabetul despre care v-am povestit aici: Alfabetul tactil – litere din hârtie gumatăP mare si p micAm continuat cu activitatea de construire a literelor P și p, folosindu-ne de piesele tangram:litera P din piese tangramUrmătoarele activități le-am realizat folosindu-ne de resursele pregătite de noi Alfabetul – litera P.

Identificarea literelor P mare și p mic dintr-un cuvânt:litera P - alfabetul ilustrat

Construirea unor cuvinte (papagal/PAPAGAL, pinguin/PINGUIN, pisică/PISICĂ) folosind cartonașele cu litere de tipar mari / mici:

P – papagal/PAPAGAL:litera P, papagal

P – pinguin/PINGUIN:litera P, pinguin

P – pisică/PISICĂ:litera P, pisica

Am trecut la exersarea scrierii literei P. Pentru aceasta ne-am folosit tăbliţa cu sare:litera P, tablita cu sareTot pentru a exersa scrierea literelor P și p am folosit mini-cărticica – My First Letter P Book, care poate fi descărcată gratuit de aici: Alphabet Worksheets and Activities – minibook letter P.

my first letter p bookI cann trace the letter pP de la PĂPĂDIE:P de la PAPADIE

P de la PĂUN:P de la PAUN

P de la PEȘTE:
P de la PESTEP de la PINGUIN: P de la PINGUINP de la PISICĂ:P de la PISICATrasare litera P:fisa trasare literele P mare, p micO altă fișă folosită de noi pentru exersarea scrierii literei P este aceasta: Free handwriting worksheets for preschool: Letters of All Sizes!trasare litera P mare, p micAm continuat cu câteva activități practice: am realizat diferite craft-uri  reprezentative pentru litera P.

Litera P de la PINGUIN: am reluat câteva dintre activitățile noastre cu pinguiniPINGUIN, fise de lucruLitera P de la PISICĂ:

L. a desenat aceasta PISICĂ:desen cu pisicaDin mărgele hama am realizat aceste PISICUȚE drăgălașe:pisicute, margele hama

Urmează literele D și d. 

Spor la învățat!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.