Diverse

Litera M – dosar cu activități

Dosarul nostru de activități pentru literele M și m conține: litere construite din piese tangram, litere perforate, alfabet tactil, diferite modalități de a construi literele M și m (din carton, din plastilină, etc), o mini-cărticică unde Laura va exersa scrierea literelor M și m și diverse craft-uri.litera M - dosar cu activitatilitera M - dosar cu activitati litera M - dosar cu activitati

Litera M – dosar cu activități

Am început cu alfabetul tactil și am analizat literele M și m din alfabetul despre care v-am povestit aici: alfabet – litere tactile realizate din hârtie gumată

M mare si m mic, litere tactileA urmat activitatea de șnuruire: literele M și m din carton perforat, activitate care o ajută pe Laura să se familiarizeze cu forma literelor M și m.

Am continuat cu activitatea de construire a literelor M și m, folosindu-ne de piesele tangram:litera M din piese tangramApoi am trecut la plastilină și am realizat și accesorizat literele M și m din plastilină.

Următoarele activități le-am realizat folosindu-ne de resursele pregătite de noi Alfabetul – litera M.

Identificarea literelor M mare și m mic dintr-un cuvânt:litera M - alfabetul ilustrat

Construirea unui cuvânt folosind cartonașele cu litere de tipar mari / mici:

fise si cartonase cu litera M

Am trecut la exersarea scrierii literei M. Pentru aceasta ne-am folosit tăbliţa cu sare:litera M, tablita cu sareTot pentru a exersa scrierea literelor M și m am folosit mini-cărticica – My First Letter M Book, care poate fi descărcată gratuit de aici: Alphabet Worksheets and Activities – minibook letter M.

my first letter m book my first letter m book my first letter m book

literele m mare si m mic

Am realizat câteva exerciții grafice și de tip labirint M -> MELC (setul de exerciții poate fi descărcat gratuit de aici: Snail Trails – Practice Tracing or Cutting)

exercitii grafice cu melci

Dacă tot am realizat exerciții grafice cu melci, am profitat puțin și am vorbit și despre ciclul evolutiv al melcului (un fel de introducere pentru o lecție viitoare despe melci). Am folosit aceste materiale puse la dispoziție de către Camelia – Mic atelier de creație:

melcul, ciclul evolutiv

Am continuat cu câteva activități practice: am realizat diferite craft-uri  reprezentative pentru litera M.

MĂR – un craft simplu realizat din hârtie colorată.

mar realizat din hartie

MORCOV – un craft simplu realizat din câteva fâșii de hârtie colorată.

morcov din hartie colorata

MĂR – un craft simplu realizat din bucăți de carton și fire de ață colorată. mere din carton reciclat

Urmează literele U și u. 

Spor la învățat!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.