Școala

Litera L – dosar cu activități

Dosarul nostru de activități pentru literele L și l conține: alfabet tactil, litere construite din piese tangram, litere perforate, o mini-cărticică unde Laura va exersa scrierea literelor L mare și l mic și diverse craft-uri.Litera L, dosar cu activitati Litera L, dosar cu activitati Litera L, dosar cu activitati

Litera L – dosar cu activități

Am început cu alfabetul tactil și am analizat literele L și l din alfabetul despre care v-am povestit aici: alfabet – litere tactile realizate din hârtie gumată.L mare si l mic, litere tactileAm continuat cu activitatea de construire a literelor L și l, folosindu-ne de piesele tangram:litera L din piese tangramUrmătoarele activități le-am realizat folosindu-ne de resursele pregătite de noi Alfabetul – litera L.

Identificarea literelor L mare și l mic dintr-un cuvânt:litera L - alfabetul ilustrat

Construirea unor cuvinte (lămâie/LĂMÂIE, lebădă/LEBĂDĂ, leu/LEU) folosind cartonașele cu litere de tipar mari / mici:

L  de la lămâie/LĂMÂIE:litera L, lamaieL de la lebădă/LEBĂDĂ:litera L, lebadaL de la leu/LEU:litera L, leuAm trecut la exersarea scrierii literei L. Pentru aceasta ne-am folosit tăbliţa cu sare:litera L, tablita cu sareTot pentru a exersa scrierea literelor L și l am folosit mini-cărticica – My First Letter L Book, care poate fi descărcată gratuit de aici: Alphabet Worksheets and Activities – minibook letter L.My First Letter L BookI can trace the letter LL de la LAURA:litera L de la LAURAL de la LĂMÂIE:litera L de la LAMAIEL de la LEBĂDĂ:litera L de la LEBADA L de la LEU:litera L de la LEUTrasare litera L:fisa trasare L mare si l micO altă fișă folosită de noi pentru exersarea scrierii literei L este aceasta: Free handwriting worksheets for preschool: Letters of All Sizes!fisa trasare litera LAm continuat cu câteva activități practice.

Litera L de la LEU:

fisa cu LEU

Urmărind acest filmuleț:

L. a învățat să deseneze un LEU:cum sa desenezi un LEU

Litera L de la LALEA:

Am studiat cartonaşele noastre cu flori de primăvară (dacă doriţi, puteţi să le descărcaţi gratuit de aici: flori de primăvară) și L. a ales florile care încep cu litera L: lăcrimioară, liliac și lalea:flori de primavaraAm exersat numerele 1 – 20 folosindu-ne de aceste cartonaşe: Spring Tulips Count & Clip Cards:cartonase laleleUrmează literele  S și s. 

Spor la învățat!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.