Școala

Litera F – dosar cu activități

Dosarul nostru de activități pentru literele F și f conține: alfabet tactil, litere construite din piese tangram, litere perforate, o mini-cărticică unde Laura va exersa scrierea literelor F mare și f mic și diverse activităţi practice.Dosar cu activitati, litera FDosar cu activitati, litera FDosar cu activitati, litera F

Litera F – dosar cu activități

Am început cu alfabetul tactil și am analizat literele F și f din alfabetul despre care v-am povestit aici: alfabet – litere tactile realizate din hârtie gumată.F mare si f mic, litere tactile din hartie gumataAm continuat cu activitatea de construire a literelor F și f, folosindu-ne de piesele tangram:litera F din piese tangramUrmătoarele activități le-am realizat folosindu-ne de resursele pregătite de noi Alfabetul – litera F.

Identificarea literelor F mare și f mic dintr-un cuvânt:litera F - alfabetul ilustratConstruirea unor cuvinte (floare/FLOARE, fluturaş/FLUTURAŞ, furnică/FURNICĂ) folosind cartonașele cu litere de tipar mari / mici:

F – floare/FLOARE:floare, litera FF – fluturaş/FLUTURAŞ:fluturas, litera FF – furnică/FURNICĂ:furnica, litera FAm trecut la exersarea scrierii literei F. Pentru aceasta ne-am folosit tăbliţa cu sare:litera F, tablita cu sareTot pentru a exersa scrierea literelor F și f am folosit mini-cărticica – My First Letter F Book, care poate fi descărcată gratuit de aici: Alphabet Worksheets and Activities – minibook letter F.My First Letter F BookI can trace the letter FF de la FETIŢĂ:
F de la FETITA F de la FOC:F de la FOC F de la FRUCTE:F de la FRUCTE F de la FRUNZĂ:F de la FRUNZA F de la FURNICĂ:F de la FURNICATrasare litera F:trasare F mare, f micO altă fișă folosită de noi pentru exersarea scrierii literei F este aceasta: Free handwriting worksheets for preschool: Letters of All Sizes!

trasare litera FActivităţi practice: Litera F de la FLUTUREFLUTURAS, activitati practiceAm început cu o fişă de tip labirint: Can you find a way through the maze so that the caterpillar can turn into the pretty butterfly? (fişa poate fi descărcată gratuit de aici: Caterpillar Maze).

Laura a trasat această fișă punct cu punct și în final a descoperit un fluturaș.

Am răsfoit din nou cărticica noastră despre ciclul de viaţă al fluturelui.

Am citit din cărţile noastre despre fluturaşi:

  • Insecte – prima mea enciclopedie, editura Litera:Prima mea enciclopedie - INSECTE
  • Viaţa în sălbăticie, editura Girasol:Viata in salbaticie - Fluturi si molii

Urmează literele H și h. 

Spor la învățat!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.