Școala

Litera A – dosar cu activități

Pentru literele A și a am pregătit un dosar cu activități. Am strâns în acest dosar cam tot ceea ce am crezut eu ca ar fi util pentru învățarea și familiarizarea cu literele A și a. Vreau ca Laura să învețe literele prin joc și de aceea încerc să-i introduc cât mai multe activități distractive, dar totuși educative.

litera a - dosar cu activitatiDosarul nostru pentru literele A și a conține: litere magice, litere perforate, alfabet tactil, diferite modalități de a construi literele A și a (din carton, din plastilină, etc), o mini-cărticică unde Laura va exersa scrierea literelor A și a și diverse craft-uri.

litera a - dosar cu activitatilitera a - dosar cu activitatilitera a - dosar cu activitati

Litera A – dosar cu activități

Am început lecția cu puțină magie: literele magice A și a. Pe o coală de hârtie am trasat literele A și a folosind un creion cerat de culoare albă. I-am dat lui L. hârtia împreună cu o pensulă și cu acuarele și am rugat-o să picteze foaia.  A fost foarte fericită când a descoperit literele 🙂 !

litere magiceAm trasat litera A pe o tăbliţă cu sare:litera A, tablita cu sareAm continuat cu alfabetul tactil și am analizat literele A și a din alfabetul despre care v-am povestit aici: Alfabetul – litere tactile din hârtie gumată

litere tactileA urmat o activitate de șnuruire: literele A și a din carton perforat. Din hârtie cartonată am decupat literele A și a, iar cu ajutorul unui perforator am găurit din loc în loc. Folosind un șiret Laura a „cusut” literele, familiarizându-se astfel cu forma literelor.

Următoarea activitate a fost  de construire a literelor A și a din piese tangram:

tangram litera aApoi am trecut la plastilină și am realizat literele A și a din plastilină.

litera A din plastilina litera a mic din plastilina litere din plastilina

Următoarele activități le-am realizat folosindu-ne de resursele pregătite de noi Alfabetul – litera A.

litera a - fisa de lucru litera a - fisa de lucruAm trecut la exersarea scrierii literelor A și a. Pentru aceasta ne-am folosit de o pungă „zipper-bag” pe care am umplut-o cu gel colorat.

zipper bagTot pentru a exersa scrierea literelor A și a am folosit mini-cărticica – My First Letter A Book, care poate fi descărcată gratuit de aici: Alphabet Worksheets and Activities – minibook letter A.

my first letter a book my first letter a book my first letter a book my first letter a book

Următoarele activități au fost mai mult de creație: am realizat diferite craft-uri  reprezentative pentru litera A.

Arici – un craft realizat cu frunze ruginii. Detalii despre cum am realizat ariciul găsiți aici: arici din frunze.

arici din frunzeAlbina – un craft simplu, ocazie cu care am exersat și decuparea. Fișele pot fi descărcate gratuit de aici: printable bee craft.

albinaAnanas – un desen realizat cu ajutorul degețelelor.

dactilopictura ananasananasAvion 3D – un craft simplu realizat din hârtie gumată. Sursa de inspirație: Styrofoam airplane craft.

avionUrmează literele M și m. 

Spor la învățat!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.