Școala

Litera C – dosar cu activități

Dosarul nostru de activități pentru literele C și c conține: alfabet tactil, litere construite din piese tangram, litere perforate, o mini-cărticică unde Laura va exersa scrierea literelor C mare și c mic, o mini-cărticică  despre corpul uman și diverse craft-uri.litera C, dosar cu activitati litera C, dosar cu activitati litera C, dosar cu activitati

Litera C – dosar cu activități

Am început cu alfabetul tactil și am analizat literele C și c din alfabetul realizat de noi din hârtie gumată:C mare si c micAm continuat cu activitatea de construire a literelor C și c, folosindu-ne de piesele tangram:litera C din piese tangramUrmătoarele activități le-am realizat folosindu-ne de resursele pregătite de noi Alfabetul – litera C.

Construirea unor cuvinte (cangur/CANGUR, căţel/CĂŢEL, crocodil/CROCODIL) folosind cartonașele cu litere de tipar mari / mici:

C – cangur/CANGUR:cangur, litera C

C – căţel/CĂŢEL:catel, litera C

C – crocodil/CROCODIL:catel, litera C

Identificarea literelor C mare și c mic dintr-un cuvânt:litera C - cartonase ilustrate

Am trecut la exersarea scrierii literei C. Pentru aceasta ne-am folosit tăbliţa cu sare:litera C, exersarea scisului folosind tablita cu sareTot pentru a exersa scrierea literelor C și c am folosit mini-cărticica – My First Letter C Book, care poate fi descărcată gratuit de aici: Alphabet Worksheets and Activities – minibook letter C.my first letter c bookI can trace the letter CC de la CROCOCDIL:litera C de la CROCODILC de la CERC: litera C de la CERCC de la CASĂ: litera C de la CASAC de la CAL: litera C de la CALTrasare litera C:trasare C mare, c micAm rezolvat câteva cartonaşe din setul 100 de jocuri pentru copii de luat şi-n călătorii.

Casa noastră. Transformați acest pătrat într-o casă. Adăugați-i acoperiș, ferestre și uși.fisa, casa noastraLa plimbare cu cățelușul. Lesele acestor cățeluși s-au amestecat. Îi puteți ajuta pe copii să-și găsească fiecare cățelușul?

Ghicitoare cu umbre. Uniți fiecare câine cu umbra lui.fise cu cateiAm continuat cu câteva activități practice: am realizat diferite craft-uri  reprezentative pentru litera C.

Căluț de mare. Detalii despre cum am realizat căluțul de mare găsiți aici: Calut de mare – colaj din coaja de ou.calut de mare - colaj din coaja de ouAm recapituat informațiile din lecția noastră despre căluțul de mare.calutul de mare, informatii si activitati pentru copiiAm profitat de această ocazie și am mai vorbit puțin despre CORPUL UMAN:corpul omenesc, diverse fise de lucruAm răsfoit din nou cartea Descoperim corpul omenesc apărută la editura Prut și mini-cărticica My Body ce poate fi descărcată gratuit:my body, corpul meuL. a găsit acest puzzle pe care l-am folosit în lecțiile noastre anterioare despre corpul omenesc și s-a jucat puțin cu el:corpul omenesc, puzzle corpul omenesc, puzzleAm lucrat această fișă despre părțile corpului omenesc:fisa despre corpul umanUrmează literele O și o. 

Spor la învățat!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.