Școala

Litera B – dosar cu activități

Dosarul nostru de activități pentru literele B și b conține: alfabet tactil, litere construite din piese tangram, litere perforate, o mini-cărticică unde Laura va exersa scrierea literelor B mare și e mic și diverse craft-uri.dosar litera B dosar litera B - continutdosar litera B - continut

Litera B – dosar cu activități

Am început lecția cu o activitate de construire a literelor B și b din piese tangram:litera B din piese tangram

Am continuat cu alfabetul tactil și am analizat literele B și b din alfabetul despre care v-am povestit aici: Alfabetul – litere tactile din hârtie gumată.

Următoarele activități le-am realizat folosindu-ne de resursele pregătite de noi Alfabetul – litera B.

Construirea unor cuvinte (elefant/ELEFANT, elicopter/ELICOPTER) folosind cartonașele cu litere de tipar mari / mici.

Identificarea literelor B mare și b mic dintr-un cuvânt:litera B - alfabetul ilustratAm trasat litera B pe o tăbliţă cu sare:litera B, tablita cu sareTot pentru a exersa scrierea literelor B și b am folosit mini-cărticica – My First Letter B Book, care poate fi descărcată gratuit de aici: Alphabet Worksheets and Activities – minibook letter B.My First Letter B BookI can trace the letter BB de la BANANĂ:B de la BANANA B de la BICICLETĂ:
B de la BICICLETA B de la BROASCĂ:B de la BROASCA B de la BUBURUZĂ:B de la BUBURUZATrasare litera B:trasare litera B mare, b micO altă fișă folosită de noi pentru exersarea scrierii literei B este aceasta: Free handwriting worksheets for preschool: Letters of All Sizes!trasare litera BUrmătoarele activităţi au constat în realizarea unor craft-uri şi activităţi practice reprezentative pentru litera B.

B de la BRIOŞA – am realizat un caiet cu reţete de BRIOŞE. L. a fost foarte încântată să decupeze, să lipească și să asambleze fiecare brioșă în parte. În funcție de „ingredientele” folosite, fiecare brioșă a primit un nume. Am ajutat-o eu să noteze în cărticică numele fiecărei brioșe și sunt sigură că în timp ne vom aduce aminte cu plăcere de aceste momente frumoase (pentru că intenționez să păstrez aceste lapbook-uri!) și ne vom distra de numele alese 🙂caiet retete brioseB de la BROASCĂ – am vorbit despre broaşte şi despre ciclul de evoluţie al acestora: ou – mormoloc – metamorfa – broască adultciclul de evolutie al broasteiB de la BUBURUZĂ – am vorbit despre buburuze şi despre cum evoluează acestea: ou – larvă – pupă – buburuză adult.ciclul de evolutie al buburuzeiUrmează literele G și g.

Spor la învățat!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.