Legume la cuptor cu sos de hrean
Azi vreau să vă prezint o rețetă simplă de legume la cuptor! Ce poate fi mai simplu decât să „arunci” niște legume într-o tavă, să le stopești cu ulei de măsline, să le presari cu sare, piper și ierburi aromatice și să le dai la cuptor?
Legume la cuptor cu sos de hrean
Eu pregătesc destul de des această rețetă de legume la cuptor deoarece se prepară rapid (mai mult durează curățarea și tăierea legumelor, dar aici îi puteți implica și pe ceilalți membri ai familiei) și nimic nu se compară cu o porție delicioasă de legume făcute la cuptor, ce merge de minune ca și garnitură la orice tip de carne sau chiar simple cu un sos de hrean (de exemplu).
Pentru a prepara aceste legume la cuptor eu am folosit:
- morcovi
- păstârnac
- sfeclă
- cartofi (dacă vă plac, puteți folosi și cartofi dulci)
- ciuperci
- ceapă
- câțiva căței de usturoi
În funcție de sezon, mai adaug: dovlecei, vinete, ardei, roșii cherry, etc
Legumele le curăț și le tai în bucăți potrivite. Le pun în tavă, le stropesc cu puțin ulei de măsline, adaug sare, piper și puțin rozmarin (dacă nu vă place rozmarinul, puteți să nu-l adăugați și să puneți în schimb alte ierburi aromatice care sunt pe gustul vostru: cimbru, oregano, busuioc, etc.).
Am introdus tava la cuptor la 180 de grade și în aproximativ 45 de minute legumele au fost gata.
Legumele sunt gata atunci când sunt bine coapte, pe alocuri chiar crocante!
Eu le-am servit simple cu sos de hrean, dar pot fi servite alături de orice tip de carne!
Voi pregătiți astfel de legume la cuptor?


2 comentarii
o femeie
asta e o mancare tare faina, pe gustul meu. Putin efort, multe legume, nu scumpa si se poate adapta de sezon.
Ia zi, copiii ti- o mananca? 😀
Adriana
Da 🙂
Laura a ales sfecla (pentru ca nu-i place decat salata de sfecla cu otet), dar in rest a mancat de toate!