Activități pentru copii

Legenda păpădiei

papadieNu cred că există copil care să nu fie fascinat de păpădie! Când eram mică nu exista primăvară în care să nu împletim coroniţe din flori de păpădie, sau să nu facem întrecere de suflat puf de păpădie.

Oare de ce iubesc copiii atât de mult florile de păpădie?

Există o legendă veche a florii de păpădie, pe care am găsit-o întâmplător în ediţia din 24 iulie 1924 a ziarului The Reading Eagle:

legenda papadiei

Mie mi-a plăcut tare mult, aşa că încerc să-i fac un rezumat:

Cu mult timp în urmă îngerul florilor a coborât pe pământ şi a început să caute în păduri, grădini, câmpii, floarea pe care să o îndrăgească cel mai mult. 

În căutările sale a ajuns printre lalele, trandafiri, violete  dar nici unul dintre răspunsul dat de aceste flori la întrebarea „Unde v-ar plăcea cel mai mult să creşteţi? nu a fost pe placul îngerului.  

  • lalelele au vrut să crească pe pajiştea unui castel pentru a contrasta cu zidurile cenuşii ale acestuia şi pentru a fi atinse de cât mai multe prinţese
  • trandafirii au vrut să crească pe zidurile castelului pentru a avea sprijin şi un adăpost primitor
  • violetele au vrut să crească în codru, ascunse de ochii tuturor

În drumul său îngerul a întâlnit o păpădie şi a întrebat-o şi pe aceasta: „Unde ţi-ar plăcea cel mai mult să creşti?”. Păpădia a răspuns:

  • oriunde aş putea fi găsită de copii
  • pe lângă drumuri şi în poieniţe
  • printre pietrele din oraş, pentru a putea face fericit pe oricine

La auzul acestui răspuns, îngerul a exclamat: „Tu eşti floarea care îmi place cel mai mult! Vei înflori oriunde apare mai întâi primăvara şi vei fi numită floarea copiilor!”

Şi uite aşa am aflat şi răspunsul la întrebarea mea: De ce sunt atât de îndrăgite florile de păpădie de către copii? Pentru că: păpădia este floarea copiilor!

Copiii voştri îndrăgesc păpădiile? L. le adoră şi în fiecare zi îmi oferă câte un buchet de păpădii!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.