Din bucătăria mea

Lamai murate (în stil marocan)

În reţetele culinare cu influenţe marocane (arabe) am văzut că se folosesc foarte des aceste lamai murate. Am căutat pe net reţeta şi am fost surprinsă de cât de uşor pot fi preparate. Aşa că le-am încercat şi eu. Nu mai trebuie decât să aştept câteva săptămâni până vor fi murate (timp în care trebuie să găsesc un preparat la care să le folosesc).

Lamai murate (în stil marocan)

Ingrediente:

– 6 lămâi (sau câte este nevoie pentru a umple borcanul)

– 7 linguriţe de sare grunjoasă

– boabe de piper

– 5 – 6 foi de dafin

lamai murate (in stil marocan)

Mod de preparare:

– am spălat bine lămâile şi le-am lăsat pentru câteva ore într-un bol în apă cu bicarbonat (am citit eu undeva că astfel se mai elimină din bacteriile şi pesticidele din coaja lămâii)

lamai in apa cu bicarbonat

– am tăiat fiecare lămâie în patru, însă nu până la capăt ci pe trei sferturi din lungime

– în fiecare lămâie tăiată am adăugat o linguriţă de sare

– pe fundul borcanului am pus 1 linguriţă de sare, câteva boabe de piper şi câteva foi de dafin

– am început să aşez lămâile în borcan strângându-le uşor în palmă pentru a-şi lăsa zeama

lamai murate (in stil marocan)

lamai murate (in stil marocan)

– după o zi lămâile din borcan s-au acoperit cu zeamă

– am pus borcanul în cămară şi acum nu mai trebuie decât să aştept 🙂

Voi aţi pus lămâi la murat? Aţi gătit cu astfel de lămâi?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

4 comentarii

    • Adriana

      Irina, se adauga in mancare (doar coaja, fara pulpa). Eu ma gandesc sa le folosesc intr-un cus-cus cu legume, la un peste la cuptor, la carne de pui,…

  • dr MAG

    chiar am sa incerc…ma duc sa o intreb pe mama …de la un timp,de cate ori citesc ceva nou pentru mine pe bloguri,in domeniul culinar,si apoi o intreb…imi raspunde tacticos „stiam!”…asa e,are o varsta dar cand era tanara facea de toate.multam de reteta!o zi minunata sa ai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.