Cărți pentru copii

La fermă, 100 de activități cu autocolante

Azi vreau să vă prezint o carte de activităţi cu autocolante. Este vorba de cartea La fermă – 100 de activităţi cu autocolante apărută la editura Aramis.

Cartea conţine peste 100 de activităţi de la fermă (cu animale domestice, cu activităţi specifice unei ferme, cu unelte agricole, etc.) şi-i provoacă pe micii cititori să descopere răspunsul corect cu ajutorul autocolantelor.

La fermă, 100 de activități cu autocolante
La ferma, 100 de activitati cu autocolante

Fiecare autocolant este numerotat, iar copilul trebuie să găsească autocolantul potrivit pentru fiecare activitate în parte:La ferma, 100 de activitati cu autocolanteIată doar câteva din cele 100 de activităţi din paginile cărţii:

Uneşte cu o linie fiecare animal cu piciorul care îi aparţine. Uneşte punctele de la 1 la 15 şi colorează desenul. Numără câte animale domestice sunt în imagine.

***

Care dintre unelte aparţine unei ferme? Încercuieşte-o. Încercuieşte pasărea care s-a băgat cu capul în apă. Găseşte cinci diferenţe. 

La ferma, 100 de activitati cu autocolante

Încercuieşte imaginea corectă a capului animalului. Mama raţă şi-a pierdut bobocul. Ajut-o să-l găsească. Rezolvă problema de matematică şi scrie rezultatul. Trasează o linie de la fiecare animal domestic la obiectul care îi aparţine. Uneşte cu o linie fiecare animal cu chipul său.

***

Găseşte cinci diferenţe între imaginile de mai jos. Descoperă umbra corespunzătoare imaginii de mai jos. Adună toate ouăle şi scrie rezultatul. Află drumul corect prin labirint de la căluţ la balotul cu fân.

La ferma, 100 de activitati cu autocolante

***

Adună obiectele din fiecare mulţime de mai jos, apoi calculează câte sunt în total. Descoperă drumul pe care se pot întâlni mama-struţ şi puiul ei. Trasează o linie de la fiecare animal la hrana sa. Pentru a rezolva puzzle-ul, găseşte elementul lipsă din imagine.

***

Colorează cât mai frumos imaginea de la fermă. Încercuieşte diferenţele dintre cele două imagini. Află cărui robinet îi corespunde furtunul ţinut în mână de fermier. 

La ferma, 100 de activitati cu autocolante

***

Ajută găina să identifice câte animale sunt amestecate. Află ce element nu aparţine grupului. Găseşte imaginea identică cu modelul: băiatul şi roaba. Conturează imaginea de mai jos, apoi coloreaz-o. 

***

Caută un drum potrivit pentru găină, ocolind ouăle sparte. Notează cu acelaşi număr animalul şi obiectul care-l caracterizează. Numără câte ouă sparte sunt în imagine. Găseşte oul potrivit pentru fiecare pasăre.

La ferma, 100 de activitati cu autocolante

Spor la citit!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.