Jocuri pentru copii

Jocul SET – jocul clasic de combinare rapidă!

Jocul SET este unul dintre cele mai premiate jocuri din toate timpurile: a câștigat peste 35 de premii „Ce mai bun joc”!

Jocul îmbunătățești atât abilitățile cognitive, logice și spațiale, cât și percepția vizuală! Este un joc distractiv, care îți antrenează creierul!

Numărul de jucători : 1 – 8 jucători.

Vârsta recomandată: 8 ani +.

Jocul SET – jocul clasic de combinare rapidă!

jocul SET

Ce conține cutia cu jocul SET?

Cutia jocului conține:

  • 81 de cărți de joc
  • regulamentul de joc

Descrierea jocului

SET este un joc de viteză! Primul jucător care vede un SET strigă „SET”! Nu există ture sau noroc! Totul se rezumă la logică, gândire și viteză!

Care este scopul jocului?

Scopul jocului: jucătorii trebuie să găsească SET-uri, adică trei cărți care sunt toate la fel sau diferite în fiecare caracteristică individuală!

Descrierea pieselor jocului

Fiecare carte are patru caracteristici: formă, culoare, număr și model!

Formă –  fiecare carte conține simboluri care pot fi: ovale, linii curbate sau în formă de diamant.

jocul SET - formă

Culoare – fiecare carte conține simboluri care pot fi: verzi, violet sau roșii.

jocul SET - culoare

Număr – fiecare carte conține unul, două sau trei simboluri.

jocul SET - număr simboluri

Model – fiecare carte conține simboluri care pot fi pline (solide), în dungi sau doar conturate.

jocul SET - model simboluri

Cum se fomează un SET?

Un SET reprezintă trei cărți care sunt identice sau diferite în fiecare caracteristică individuală: formă, culoare, număr și model!

Exemplu: aceste 3 cărți constituie un SET pentru că toate cele 3 cărți au aceeași culoare (violet), toate cele 3 cărți au aceeași formă (linii curbate), toate cele 3 cărți au același număr de forme (două) și toate cele 3 cărți au model diferit (conturat, în dungi și solid).

jocul SET - model

***

Exemplu: aceste 3 cărți constituie un SET pentru că toate cele 3 cărți au culoare diferită (mov, verde și roșu), toate cele 3 cărți au formă diferită (ovală, linii curbate și diamant), toate cele 3 cărți au număr diferit de fome (una, două și trei) și toate cele 3 cărți au model diferit (solidconturat și în dungi).

jocul SET - exemplu SET

***

Exemplu: aceste 3 cărți constituie un SET pentru că toate cele 3 cărți au culoare diferită (verde, mov și roșu), toate cele 3 cărți au formă diferită (diamantlinii curbate și ovală), toate cele 3 cărți au același număr de fome (trei) și toate cele 3 cărți au model diferitîn dungi, conturat și solid).

jocul SET - exemplu SET

***

Exemplu: aceste 3 cărți NU constituie un SET pentru că prima carte are model conturat iar ultimele două cărți au model solid.

jocul SET - exemplu care nu este SET

Ar fi constituit SET dacă prima carte ar fi fost cu model solid:

jocul SET - exemplu SET

sau dacă ultimele 2 cărți ar fi fost cu model conturat:

jocul SET - exemplu SET

Care sunt regulile jocului?

1. Jocul se pregătește astfel: se amestecă toate cărțile, după care se plasează 12 cărți pe masa de joc, astfel încât toate cărțile să poată fi văzute de toți jucătorii. Toți jucătorii trebuie să studieze simultan cărțile și să încerce să găsească SET-uri!

SET, pregătirea jocului

2. Când un jucător găsește un SET, strigă „SET” și le arată celorlalți jucători SET-ul găsit. Dacă SET-ul este corect, jucătorul ridică de pe masă cărțile respective de joc și le pune separat în teancul său de puncte.

Atenție:

  • Jocul nu se joacă pe ture, ci primul jucător care strigă „SET” oprește jocul până când SET-ul este aprobat sau nu de ceilalți jucători! Niciun alt jucător nu poate anunța un SET nou, până când nu se finalizează un set anunțat!
  • Dacă un jucător strigă „SET” și nu poate identifica un SET, sau SET-ul nu este corect, acesta pierde un punct!

3. Fiecare 3 cărți de joc care formează un SET trebuie luate din grila de joc și sunt înlocuite cu alte 3 cărți de joc noi din teancul de tragere.

Atenție:

  • Dacă toți jucătorii cad de acord asupra faptului că nu mai există niciun set care să poată fi format cu cărțile de pe masă, atunci se mai adaugă trei cărți din teancul de tragere, dar la următorul set găsit nu se mai completează numărul de cărți (numărul lor reducându-se la numărul inițial de 12 cărți!)

4. Jocul continuă până când teancul de tragere este epuizat.

5. La final se numără SET-urile pe care le deține fiecare jucător, iar pentru fiecare set se acordă 1 punct! Persoana cu cel mai mare punctaj câștigă jocul!

Recomand sau nu recomand acest joc?

Nouă ne-a plăcut tare mult jocul, așa că vi-l recomand și vouă. Jocul îți testează atât abilitățile cognitive, logice și spațiale, cât și percepția vizuală! Este un joc distractiv, dar care îți și pune creierul la treabă!

De unde poate fi achiziționat jocul?

Jocul SET poate fi achiziționat de AICI. 

Mai multe detalii despre acest joc (și multe alte jocuri) găsiți AICI.

_________

Voi aveți acest joc? Ce păreri aveți despre el?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

34 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.