Jocuri pentru copii

Jocul Buggy Boogie, sau cum ne distrăm noi cu operațiile matematice!

Buggy Boogie este un joc amuzant pe care noi îl folosim destul de des pentru a exersa operațiile matematice: adunarea, scăderea, înmulțirea și împărțirea!

Jocul Buggy Boogie

joc Buggy Boogie

Cutia cu jocul Buggy Boogie conține:

  • 36 de cărți de joc
  • 36 de jetoane de joc cu insecte
  • 1 zar
  • regulamentul de joc

Scopul jocului: este de a colecționa cât mai multe jetoane de joc cu insecte! Pentru aceasta jucătorul trebuie să completeze imaginea insectelor de pe cărțile de joc și să calculeze în gând pentru a putea așeza cartea de joc în locul potrivit. Jocul este pentru un număr de 2- 6 jucători, iar vârsta recomandată este 6ani +.

joc Buggy Boogie

Pregătirea jocului:

  • fiecare jucător primește câte 5 cărți de joc (restul cărților de joc se așează pe masă în teanc, cu imaginea în jos)
  • o carte de joc se plasează pe masă cu imaginea în sus (acesta este cartea de început a jocului)
  • jetoanele se păstrează în cutie sau se așează în grămadă pe masă
  • fiecare jucător dă cu zarul, iar jucătorul care a obținut cel mai mare număr la aruncarea cu zarul va începe jocul

Există două reguli ale jocului: regula numerelor și regula insectelor.

  • Regula  numerelor – jucătorul poate aduna, scădea, înmulți sau împărți numărul dat de zar cu numărul de pe una din cărțile sale de joc. Dacă printr-o operație matematică jucătorul obține un rezultat identic cu unul din numerele de pe cărțile așezate pe masă și cartea poate fi așezată (conform regulii insectelor), jucătorul primește un jeton cu imaginea insectei completate.
  • Regula insectelor – jucătorul poate așeza cartea proprie lângă o altă carte de pe masă, numai dacă imaginea insectei de pe cărți este completată (de exemplu: cele două cărți formează o buburuză, sau un fluture, sau o furnică, etc )

Iată un exemplu: jucătorul obține 6 puncte la aruncarea cu zarul. În acest caz poate folosi cartea cu 5 și jumătate de buburuză pentru că 1 + 5 = 6 (regula numerelor) și alăturând cele două cărți se formează imaginea completă a unei buburuze (regula insectelor)! Dacă pe cartea de joc nu era jumătatea din față a buburuzei, nu o putea folosi pentru că nu respecta regula insectelor.

joc Buggy Boogie

Îmi pace acest joc și îl recomand pentru că:

  • poate fi folosit în mai multe etape de cunoaștere: începând de la vârste mai mici pentru a exersa operațiile de adunare și scădere, până la nivel de clasa a II-a pentru a exersa operațiile de înmulțire și împărțire;
  • dezvoltă gândirea logică și strategică, precum și atenția și perspicacitatea copilului;
  • este un joc de societate cu ajutorul căruia poți petrece timp de calitate împreună cu copilul tău.

Voi aveți acest joc? Ce păreri aveți despre el?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.