Activități pentru copii,  Cărți pentru copii

Jack si vrejul de fasole

Recent fetiţa mea  a fost împreună cu colegii de la grădiniţă la piesa de  teatru: Jack si vrejul de fasole. A fost foarte încântată de piesă şi câteva zile mi-a tot povestit despre Jack şi despre cum a crescut vrejul de fasole.

jack si vrejul de fasole

Jack si vrejul de fasole

Am profitat de entuziasmul ei  şi am făcut şi noi câteva activităţi frumoase pe această temă:

  • am citit cartea Jack si vrejul de fasole, editura Eduard – este o adaptare după povestea originală scrisă de Joseph Jacobs. Mi-ar fi plăcut să citim povestea originală, dar nu am găsit-o în librării.

jack si vrejul de fasole, editura eduardTextul este scris cu caractere destul de mari,  deci este o carte potrivită pentru copiii care abia învaţă să citească. Cartea conţine şi ilustraţii sugestive, care au fost analizate cu mare interes de către fetiţa mea.

jack si vrejul de fasole

  • l-am ajutat pe Jack să găsească drumul corect spre casă rezolvând acest labirint:

labirint Jack si vrejul de fasole

  • am unit punct cu punct această planşă şi în final am descoperit scena în care Jack vinde văcuţa pentru cinci boabe de fasole:

desen punct cu punct

jack si vrejul de fasole, decupat si lipit

jack si vrejul de fasole

    • am colorat diferite planşe codificate cu cifre sau litere, ocazie cu care am recapitulat cifrele şi literele pe care le cunoaştem:

jack si vrejul de fasole

jack si vrejul de fasole

    • ne-am folosit de aceste planşe de desenat şi am exersat cifrele şi culorile şi în limba engleză
  • am adus de la bunici câteva boabe de fasole pe care le-am pus într-un borcan cu vată îmbibată în apă. Pe parcursul câtorva zile am studiat transformarea boabelor de fasole în plante de fasole:

ciclul de viata al boabei de fasole

  • acum aşteptăm să crească plantele de fasole şi să studiem următoarele etape: florile, păstăile şi boabele de fasole din interiorul păstăilor.

fasoleTotuşi, dacă plantele noastre nu vor rezista în ghiveci, vom relua această activitate la vară în grădina bunicilor!

Spor la joacă!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.