Cărți pentru copii

Învăț să citesc! (nivelul 0) – editura Gama

Cărțile din colecția Învăț să citesc (nivelul 0) apărute la editura Gama se adresează micilor cititori care abia învață să deslușească tainele cititului.

Învăț să citesc! (nivelul 0)

Învăț să citesc, editura GamaCărțile din această colecție sunt de dimensiunile unui caiet mic (150×205 mm) și sunt ușor de manevrat de către mânuțele micilor cititori. Fiecare carte are 32 de pagini care sunt structurate astfel: pe pagina din stânga apare textul scris cu majuscule și cu imagini ajutătoare (pentru cititorii începători), iar pe pagina din dreapta apare textul cu litere mari și mici de tipar (pentru cititorii care vor să exerseze cititul cursiv).

De asemenea, fiecare carte din această colecție conține și un set de 30 de autocolante, pe care copiii le vor lipi în dreptul fiecărui cuvânt din lista de cuvinte scrise cu majusculă de pe coperta interioară a fiecărei cărți.

Iată care sunt recomandările editurii de folosire a acestor cărți pentru a învăța să citești în 5 pași:

1. Citește cu voce tare cele 30 de cuvinte alăturate.

2. Caută abțibildul potrivit pentru fiecare și lipește-l în dreptul cuvântului.

3. Verifică dacă ai învățat cuvintele noi: știi cu ce cuvânt se poate înlocui fiecare imagine-indiciu din poveste?

4. Citește textul scris cu litere mari pe paginile din stânga.

5. Acum încearcă să citești și textul scris cu litere mari și mici pe paginile din dreapta. Când nu știi un cuvânt, ajută-te de textul scris cu litere mari!

***

Bucle-Aurii – Invat sa citesc (nivelul 0) conține o repovestire după Robert Southey.

Bucle Aurii, Invat sa citesc, editura GamaAm început prin a citi lista cu cele 30 de cuvinte de pe coperta interioară a cărții.

Aceasta este lista de cuvinte: BUCLE-AURII, MIERE, ALBINE, MAMA, CASA, PĂDURE, COȘULEȚ, FLORI, URȘI, MAMA-URS, TATA-URS, URSULEȚ, SOARE, OREZ, LAPTE, CASTROANE, ZMEURĂ, MURE, FLUTURE, POTECĂ, UȘĂ, MASĂ, LINGURĂ, SCAUN, PERNĂ, PAT, PĂTURĂ, ZĂVOR, OCHI, SCĂRI.

După ce am citit fiecare cuvânt în parte am căutat și lipit autocolantul corespunzător:Bucle Aurii, Invat sa citesc,editura Gama Am început să citim textul cu majuscule și cu imagini  ajutătoare de pe paginile din partea stângă a cărții:Bucle Aurii, Invat sa citesc,editura GamaÎncă nu am exersat cititul cursiv (paginile din partea dreaptă a cărții), acesta va fi următorul pas.

***

Căsuța din oală – Invat sa citesc (nivelul 0) conține o poveste populară despre o oală din mijlocul unei câmpii, care va deveni căsuța mai multor animale.Casuta din oala, Invat sa citesc, editura GamaPagini din carte:Casuta din oala, Invat sa citesc,editura Gama

***

Șoricelul mofturos, Invat sa citesc (nivelul 0) – conține o repovestire după Samuel Marșak.Soricelul mofturos, Invat sa citesc, editura GamaAici puteți vedea lista cu cele 30 de autocolante din interiorul cărții:
Soricelul mofturos,carte cu abtibilde,editura GamaPagini din interiorul cărții:Soricelul mofturos, Invat sa citesc,editura GamaSpor la citit!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

2 comentarii

  • Mniko

    Nu stiam de cartile de nivelul zero. Editura Gama o cunos de mult si am gasit mereu carti frumoase si interesante, inclusiv cele din seria „invat sa citesc”, nivelul 1 si 2 avem noi. O sa caut si eu si carti Nivelul zero, chiar aveam nevoie de texte scrise exclusiv cu litere mari pentru domnisoara de la grupa mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.