Activități pentru copii

Instrumente muzicale din materiale reciclate: 4 idei simple şi uşor de realizat!

Laura a avut de realizat câteva instrumente muzicale pentru ora de muzică de la școală. La o simplă căutare pe internet am găsit foarte multe idei, dar în cele din urmă (ținând cont și de ce materiale am avut la dispoziție) a hotărât să confecționeze următoarele instrumente muzicale: nai, tobă, maraca și castaniete!

Instrumente muzicale din materiale reciclate

instrumente muzicale din materiale reciclate

Toate instrumentele muzicale sunt realizate din materiale reciclate: carton, paie de plastic, dopuri de plută, capace de stică, cutie de pastic, bețișoare de lemn de la cafea/înghețată, cutie de la ou kinder și tub de carton de la rolă de hârtie. Pentru accesorizare am folosit: bandă adezivă decorativă, stikere adezive, ochișori mobili și pom-pom.

Instrumentele muzicale sunt realizate de Laura, cu mic ajutor din partea mea (în special la utilizarea aparatului de lipit cu silicon).

Instrumente muzicale

NAI

Pentru a confecționa acest nai am folosit: paie de plastic, bandă adezivă și stikere decorative. Am folosit mai multe paie de plastic, pe care le-am lipit împreună cu o bandă adezivă puțin mai lată. La un capăt am tăiat paiele oblic. Am decorat cu bandă adezivă colorată și stickere.

nai

TOBĂ

Pentru a confecționa toba am folosit o cutie de plastic de la iaurt. Am tăiat partea îngustă a balonului (acolo pe unde umflăm balonul) și am fixat-o bine pe gura cutiei de iaurt. Am înfășurat cutia de iaurt cu bandă adezivă lată (nu e obligatoriu, dar noi nu am vrut să nu se vadă că e o cutie de iaurt) și am decorat-o cu bandă adezivă colorată și pom-pom.

tobă

Bețele tobei le-am realizat din două bețișoare de lemn de la cafea, în care am fixat două dopuri de plută. Și pe acestea le-am decorat cu bandă adezivă colorată.

tobă

MARACA

Maraca este un instrument muzical de percuție sud-american, construit dintr-o nucă de cocos care conține grăunțe și nisip. Noi nu am folosit nucă de cocos și nici grăunțe sau nisip (pentru că nu am avut la dispozitie), ci am folosit un ambalaj de la un ou kinder gigant, în care am pus orez și boabe de fasole 🙂 . Pe post de mâner am folosit un tub de carton de la o rolă de hârtie, iar pentru a-l lipi de oul kinder gigant am folosit aparatul de lipit cu silicon și bandă adezivă lată.

Și pe acest instrument muzical l-am decorat cu cât mai multă bandă adezivă colorată!

maraca

CASTANIETE

Castanietele sunt instrumente muzicale formate din două bucățele de lemn sau de fildeș care se prind de degete și, prin lovire, produc sunete.  Noi am folosit bucăți de carton, pe care am lipit capace de sticle.

castanietecastaniete - instrumente muzicale din materiale reciclate

Sursa de inspirație: Bottle Top Castanets

Alte idei interesante de instrumente muzicale găsiți și la Laura Frunză pe blog: Instrumente muzicale din materiale reciclate: distracție garantată!

________

Copiii voștri au avut de realizat pentru ora de muzică astfel de instrumente muzicale din materiale reciclate?  Ce instrumente muzicale au realizat ei?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.