Activități pentru copii

IARNA – 5 activități practice pentru copii

Dacă sunteți în căutare de idei de activități practice pentru copii, care să aibă ca și temă IARNA, iată ce vă propun eu: pinguini săltăreți, oameni de zăpadă din ață și carton reciclat, plastilină făcută în casă (din doar 2 ingrediente), hrănitoare pentru păsări și fulgi de zăpadă din ață.

IARNA – 5 activități practice pentru copii

IARNA - 5 activități practice pentru copii

1. Pinguini săltăreți

Prima activitate practică pe care vreau să v-o propun presupune realizarea unor pinguini săltăreți! Mie mi s-au părut foarte drăguți și haioși acești pinguini. Sunt și destul de ușor de realizat! Accesând link-ul de sub imagine veți găsi pașii de realizare și un tipar gratuit pentru această activitate practică.

pinguini săltăreți

Descrierea activității: POP UP Penguins

2. Om de zăpadă din ață și carton reciclat

Mie îmi plac tare mult activitățile practice în care se folosesc diverse materiale reciclate. De aceea am ales o activitate ce presupune realizarea unui om de zăpadă din ață și carton reciclat. Este o activitate practică ce poate fi realizată cu ușurință și de către copiii mai mici (eventual cu puțin ajutor la decupatul cartonului). Accesând linkul de sub imagine veți găsi toți pașii de realizare a acestei activități practice.

Om de zăpadă din ață și carton reciclat

Descrierea activității: SNOWMAN – yarn wrapping craft

3. Plastilină făcută în casă

A treia activitate practică pe care vreau să v-o propun presupune realizarea unei plastiline din doar 2 ingrediente: amidon de porumb și balsam de păr. Pe lângă aceste două îngrediente veți mai avea nevoie și de mult sclipici! Accesând linkul de sub imagine veți găsi rețeta exactă a acestei plastiline ce poate fi realizată cu ușurință în casă (și de ce nu, chiar într-o activitate la grădiniță).

plastilină făcută în casă

Descrierea activității: Sparkly Winter Play Dough

4. Om de zăpadă – hrănitoare pentru păsări

Iarna, păsărilor le este destul de greu să-și găsească de-ale gurii. Așa că a patra activitate pe care vreau să v-o propun presupune realizarea unui om de zăpadă – hrănitoare pentru păsări. Pe lângă faptul că este distractivă, această activitate presupune folosirea unor materiale reciclate (cartonul de la cofrajele de ouă). De asemenea, această activitate îi va indemna pe copii să fie mai sensibili în ceea ce privește mediul înconjurător. Accesând linkul de sub imagine veți găsi pașii de realizare a acestor hrănitoare de păsări.

om de zăpadă - hrănitoare pentru păsări

Descrierea activității: Snowman Birdfeeders

5. Fulgi de zăpadă

Ultima activitate pe care vreau să v-o propun presupune realizarea unor fulgi de zăpadă cusuți pe farfurii din hârtie. Accesând linkul de sub imagine veți găsi pașii de realizare a acestei activități practice.

fulgi de zăpadă

Descrierea activității: Snowflake Yarn Art

Cum vi se par aceste activități practice pe care vi le-am propus? Care este preferata voastră?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.