Activități pentru copii

Guest post – Start la lectura si joaca (2)

Am primit guest post-ul din cadrul provocării Start la lectură și joacă – ANOTIMPURILE! Vă las să descoperiți singuri ce activități frumoase au realizat Gabriela ( mami) și Lucian ( 9 ani)  pe baza cărților primite:

Am căștigat la concursul START LA LECTURA SI JOACA – ANOTIMPURILE  două cărți minunate: ANOTIMPURILE – colecția Pixi știe tot, editura Galaxia Copiilor și CEASORNICUL DIN TEI, de Arcadie Suceveanu, editura Litera.
anotimpurile
Cărticica ANOTIMPURILE abundă în informații care mai de care mai interesante. Citind, am aflat de ce există anotimpurile și cum se succed ele, unde este cel mai cald, despre noaptea/ziua care durează șase luni în regiunile polare. Apoi ne sunt prezentate pe rând caracteristicile fiecărui anotimp.
La sfârșitul cărții găsim jocuri simpatice cu Pixi, un mic dicționar și un chestionar cu întrebări.
pixi stie tot, anotimpurileCea de a doua carte CEASORNICUL DIN TEI este superb ilustrată, plină de poezii dedicate lunilor, anotimpurilor și sărbătorilor din an. Noi le-am citit, dar sunt putin mai greu de înțeles pentru copiii mai mici.
ceasornicul din teiTotuși, avem și o poezie preferata : ZILE DE APRILIE
Greierii, din nou, la școală
Fac, din liliac, cerneală.
Și pe pajiști, și-n câmpie,
Încep iarăși a s-cri-cri-e.
Pe baza acestor cărți se pot realiza o mulțime de activități.
Noi am recapitulat anotimpurile cu ajutorul cartonașelor din cartea Terra – Incredibila Enciclopedie Larousse, editura RAO descriind fiecare anotimp în parte, ne-am reamintit lunile și sărbătorile din fiecare anotimp.
enciclopedia terraenciclopedia terraenciclopedia terra
Apoi am pictat.
copacul anotimpurilor
copaci toamnastrugure
Gabriela, îți mulțumesc că ai împărtășit cu noi activitățile pe care le-ați realizat pe baza celor două cărți primite! Vă doresc spor la învățat și multe activități frumoase!
Despre cum s-au jucat și ce activități frumoase au realizat Ioana și Ana (5+ ani) folosindu-se de cărțile primite puteți să citiți aici:  http://lumeanoastracolorata.blogspot.ro/2014/10/anotimpurile.html.

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.