Gogonele pane
Am fost sâmbătă la ţară şi printre straturile de roşii din grădina părinţilor mei am găsit căzute trei gogonele mari şi grase. Mi-a părut tare rău de ele, pentru că daca s-ar fi copt ar fi fost trei roşii tare gustoase! Mi-am adus aminte că am văzut la un moment dat (nu-mi aduc aminte daca la vreo emisiune culinară de la televizor sau undeva pe net) că pot fi făcute pane. Aşa că le-am luat frumos, le-am adus acasă şi le-am transformat în ceva tare gustos: gogonele pane.
Gogonele pane
Am spălat bine gogonele, le-am şters cu un prosop de hârtie şi le-a tăiat în rondele de aproximativ 1 cm grosime. Le-am sărat şi le-am lăsat să stea aşa până când mi-am pregătit cele necesare: 1 bol cu făină, 1 ou bătut şi 1 bol cu pesmet.
Cu un prosop de hârtie am şters excesul de apă/lichid de pe feliile de gogonele, după care le-am dat prin făină, ou şi pesmet. Le-am prăjit la foc mediu într-o tigaie cu ulei (data viitoare am să încerc să le fac la cuptor).
Eu le-am servit cu mujdei de usturoi cu pătrunjel verde. Au un gust uşor acrişor şi sunt foarte gustoase!
Poftă bună!


2 comentarii
o femeie
sa ne zici cand le incerci si la cuptor!
(eu evit prajitul din motive de sanatate)
Adriana
Revin cu impresii si dupa ce le fac la cuptor (doar sa mai ajung pe la gradina si sa mai gasesc gogonele cazute). In principiu ma gandesc sa procedez ca si la dovleceii la cuptor: faina, ou, pesmet + parmezan, stropit cu putin ulei de masline si dat la cuptor.
Si eu evit prajelile, dar ieri am facut o exceptie (si am mai prajit si snitele 🙂 ).