Jardinieră cu ceapă verde, usturoi verde şi pătrunjel
Zilele trecute am observat că mi-a încolţit în cămară ceapa şi usturoiul, iar rădăcinile de pătrunjel au dat şi ele frunzuliţe verzi. Probabil că a fost prea cald în cămară. De regulă le ţin pe balcon într-o lădiţă, dar cum iarna aceasta a fost foarte frig (au fost şi -20 grade) m-am gândit să nu e las pe balcon (chiar dacă acesta este închis) ca să nu îngheţe.
Şi cum internetul este plin de idei de „regrowing plants”, m-am gândit să le plantez şi să văd dacă vor creşte mai departe. Aşa că am ales o jardinieră cu pământ (o aveam de la planta de salvie, care din păcate nu a rezistat peste iarnă şi s-a uscat) şi am plantat ceapa, usturoiul şi pătrunjelul. Pătrunjelul nu l-am plantat tot ci am tăiat cam 3 cm din partea superioară a rădăcinii (cea cu frunze).
Jardinieră cu ceapă verde, usturoi verde şi pătrunjel
Am udat zilnic plantele din jardinieră şi într-o săptămâna ia uitaţi ce frumos au crescut:
Am folosit frunzele verzi la salate, sandvişuri sau omlete:
Mă gândesc să mai plantez câte o ceapă, câte un usturoi şi câte o rădăcină de pătrunjel. Aşa o să am tot timpul la îndemână frunzuliţe verzi!
Un comentariu
Toma
Chiar voi incerca și eu ,mulțumesc pentru idee!