Carnea de iepure are un conţinut scăzut de grăsimi şi este ideală în diete şi alimentaţia copiilor. În plus, este şi foarte gustoasă! Pentru masa de prânz am pregătit o friptura de iepure cu legume la cuptor.
Friptura de iepure cu legume la cuptor
Ingrediente:
- carne de iepure
- legume (4-5 morcovi, 1 pătrunjel, 1 păstrânac, 1/4 ţelină, 2 cepe, 3-4 căţei de usturoi)
- ulei
- sos de roşii
- 1 pahar vin alb
- sare, piper, foaie de dafin, rozmarin
Mod de preparare:
- am porţionat carnea de iepure şi am asezonat-o cu sare şi piper
- am rumenit carnea de iepure în puţin ulei (2-3 minute pe fiecare parte, doar cât să se rumenească puţin şi să prindă o crustă frumoasă)
- am curăţat legumele şi le-am tăiat în bucăţi mai mari
- într-un vas de yena am aşezat legumele, carnea de iepure, am adăugat 1 pahar de vin alb, 1 pahar sos de roşii, măsline, sare, piper, 1 foaie de dafin şi rozmarin
- am acoperit vasul cu folie de aluminiu şi l-am introdus la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 45 minute
- după cele 45 minute am îndepărtat folia de aluminiu şi am lăsat carnea şi legumele să se rumenească pentru încă 15 minute.
Poftă bună!
no replies