Friptura de iepure cu legume la cuptor
Carnea de iepure are un conţinut scăzut de grăsimi şi este ideală în diete şi alimentaţia copiilor. În plus, este şi foarte gustoasă! Pentru masa de prânz am pregătit o friptura de iepure cu legume la cuptor.
Friptura de iepure cu legume la cuptor
Ingrediente:
- carne de iepure
- legume (4-5 morcovi, 1 pătrunjel, 1 păstrânac, 1/4 ţelină, 2 cepe, 3-4 căţei de usturoi)
- ulei
- sos de roşii
- 1 pahar vin alb
- sare, piper, foaie de dafin, rozmarin
Mod de preparare:
- am porţionat carnea de iepure şi am asezonat-o cu sare şi piper
- am rumenit carnea de iepure în puţin ulei (2-3 minute pe fiecare parte, doar cât să se rumenească puţin şi să prindă o crustă frumoasă)
- am curăţat legumele şi le-am tăiat în bucăţi mai mari
- într-un vas de yena am aşezat legumele, carnea de iepure, am adăugat 1 pahar de vin alb, 1 pahar sos de roşii, măsline, sare, piper, 1 foaie de dafin şi rozmarin
- am acoperit vasul cu folie de aluminiu şi l-am introdus la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 45 minute
- după cele 45 minute am îndepărtat folia de aluminiu şi am lăsat carnea şi legumele să se rumenească pentru încă 15 minute.
Poftă bună!

