Cărți pentru copii

My First Reading Library – 50 de cărticele minunate!

Zilele trecute a ajuns în mâinile mele o adevărată comoară: setul de cărţi My First Reading Library, editura USBORNE.

De ce spun că este vorba de o comoară? Pentru că acest set de cărţi conţine cele mai frumoase cărţi în limba engleză pentru copii pe care le-am văzut eu până acum! Pentru că mi-aş fi dorit ca pe vremea când învăţam eu limbi străine să fi existat astfel de cărţi (probabil că erau dau noi nu aveam acces la ele) în locul manualelor plictisitoare 🙁

Şi acum haideţi să vă spun câte ceva despre aceste cărţi:

 • setul My First Reading Library conţine 50 de cărţi din programul Usborne Reading Programe:
  • 22 cărţi din seria Usborne Very First Reading. Cărţile din această serie au fost special dezvoltate pentru a ajuta copiii să citească. Fiecare carte din această serie introduce litere noi sau tipare de citire şi  fixează noţiunile învăţate în cărţile anterioare. Cărţile au fost create special pentru a fi citite de copil împreună cu un adult (părinte) şi conţin povestiri ritmate şi ilustraţii frumos realizate.  Personal, consider că aceste cărţi sunt foarte potrivite şi pentru învăţarea limbii engleze ca şi limbă străină!
  • 12 cărţi din seria Usborne First Reading Level One. Cărţile din această serie au fost dezvoltate în colaborare cu Alison Kelly – reading specialist la Roehampton University. Cu ilustraţii deosebite şi text simplu şi captivant, aceste cărţi stimulează orice cititor începător!
  • 16 cărţi din seria Usborne First Reading Level Two. Cărţile din această serie sunt dezvoltate după aceleaşi principii ca şi Usborne First Reading Level One şi vin ca şi o completare a acestora.
 • în mod normal acest set de cărţi costă 1272 lei, dar momentan există o promoţie foarte bună: setul de cărţi My First Reading Library (toate cele 50 de cărţi) poate fi cumpărat de la Micul cititor – organizator independent Usborne în Romania cu doar 190 lei, deci doar  3.80 lei / carte! Nu ştiu dacă vi se pare mult sau dacă vi se pare puţin, tot ce pot eu să vă spun este că fiecare cărticică îşi merită bănuţii, poate chiar mai mult decât 3.80 lei!

Şi acum să vă prezint mai detaliat şi o carte din acest set: Double Trouble – prima carte din setul Usborne Very First Reading.

double troubleDouble Trouble este o poveste amuzantă despre doi elefanţi gemeni şi despre soluţia pe care au găsit-o aceştia pentru a-şi ajuta prietenii să îi deosebească.

Double Trouble, My First Reading LibrarySoluţia găsită de cei doi elefanţi  – Sid şi Dan – este una tare haioasă: se hotărăsc să se vopsească în  culori distincte. Sid se vopseşte cu verde iar Dan se vopseşte cu roşu. Soluţia lor funcţionează de minune până într-o zi când primesc vizita maimuţicii Pip, care din joacă îi stropeşte cu apă  🙂

Double TroubleLa începutul cărţii sunt câteva sugestii pentru părinţi despre cum să abordeze împreună cu copiii această carte:

Double Trouble, My First Reading LibraryLa sfârşitul cărţii sunt câteva exerciţii, de genul: potrivit cuvinte, găsit diferenţe, completat propoziţii,…

Double Trouble, My First Reading LibraryDe asemenea, de pe site-ul editurii puteţi descărca gratuit diferite fişe printabile: Double Trouble Usborne Quicklinks.

Iată cum am lucrat şi ce am învăţat noi (L. are 4 ani, nu cunoaşte decât câteva litere şi nu ştie încă să citească) din această carte:

 • i-am citit eu cartea (am citit câte o propoziţie în engleză, după care i-am spus şi traducerea în română)
 • L. a învăţat câteva cuvinte, pe care le-am mai repetat pe parcursul zilei: sad, mad, red, green, elephant, monkey
 • i-am desenat şi noi pe cei doi elefanţi haioşi, ocazie cu care am repetat din nou cuvintele învăţate.

 colaj elefantiDeocamdată aceasta a fost abordarea pe care am gândit-o eu pentru cartea Double Trouble, dar vom reveni la ea pe măsură ce L. va avansa (va învăţa litere  noi, va învăţa cuvinte noi, etc).

Vă recomand din tot sufletul acest set de cărţi. Consideraţi-l o investiţie în copilul dvs!

Voi cunoaşteţi cărţile editurii Usborne? Ce părere aveţi despre ele?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.