Ferma – activitati pentru copii
Vouă nu vă e dor de zilele de vară petrecute la bunici la ţară? Mie mi-e un dor nebun de acele zile: am avut norocul să petrec multe vacanţe de vară la bunicii mei, să cunosc şi să îndrăgesc animalele din curte, să particip la muncile agricole (da, mi-a plăcut chiar şi acest lucru, pentru că mai mult asistam decât participam efectiv 🙂 ).
Ferma – activitati pentru copii
Zilele trecute am primit de la Micul Cititor o carte superbă: Look inside a farm, care mi-a adus aminte exact de vacanţele mele de vară petrecute la bunici. Am savurat cartea împreună cu L. şi nu ştiu care dintre noi a fost mai încântată de această carte minunată: eu sau fetiţa mea L.
Carte este superbă, conţine foarte multe informaţii despre viaţa la fermă. Cartea conţine 70 de ferestre pe care L. a fost fare încântată să le găsească , iar în spatele fiecărei ferestre a găsit lucruri interesante.
Mi-a plăcut foarte mult faptul că informaţiile sunt grupate pe anotimpuri, L. putându-se familiariza astfel cu diferitele activităţi de la fermă specifice fiecărui anotimp.
Alte activităţi de la fermă:
Cartea are ataşată şi o mini-cărticică în care sunt prezentate animalele domestice (mi-a plăcut foarte mult faptul că sunt prezentate diferite rase de animale domestice):
După ce am studiat foarte amănunţit această carte şi am reuşit să descoperim toate ferestrele şi tot ce se ascunde în spatele lor, L. mi-a cerut să construim şi noi o fermă a noastră. Mi-am adus aminte de un site: LearnCreateLove.com, de unde pot fi descărcate gratuit foarte multe şabloane. Aşa că am descărcat de pe acest site următoarele şabloane:
- şablon hambar
- şablon tractor
- şablon sperietoare de ciori 🙂
- şabloane animale domestice: cal, vacă, măgar, porc, oaie
L. a pictat fiecare şablon în parte şi împreună le-am decupat şi asamblat pe o bucată de carton mai mare. A ieşit o mini-fermă de care L. este tare mândră:
Alte activităţi pe care le-am făcut noi:
- exerciţii grafice şi de tip labirint
- exerciţii de recunoaştere a cifrelor şi literelor învăţate
- ne-am jucat cu figurinele noastre din setul de animale domestice
- am colorat diferite fişe cu animale domestice şi activităţi de la fermă:
- am recapitulat animalele domestice atât în română, cât şi în engleză (ne-am folosit de aceste cartonaşe gratuite: flashcards Farm Animals, pe care le-am tipărit, laminat şi decupat)
- am jucat domino cu animale domestice (am tipărit piesele de domino gratuit de aici: Farm Animal Dominoes; pentru a fi mai rezistente eu le-am şi laminat, dar dacă nu aveţi aparat de laminat le puteţi lipi pe bucăţi de carton sau le puteţi folosi aşa cum sunt)
Resurse educaţionale gratuite cu tema – Ferma găsiţi şi aici:
- Farm Printable Pack >> Gift of Curiosity – recomandat pentru copiii cu vârsta 2-7 ani
- Farm Pack >> 3 Dinosaurs – foarte multe activităţi pentru diferite categorii de vârstă
- Farm PreK/K Pack >> This Reading Mama
- Garden PreK Pack >> This Reading Mama
- Farm Fun Printables >> 1plus1plus1equals1
- Free Farm Pack >> Free Homeschool Deals
- Preschool Farm Pack >> Creative Preschool Resources
Alte cărţi ale noastre cu tema – Ferma:
- Puişorul curios – o carte cu ilustraţii tridimensionale apărută la editura Crişan; cu ajutorul puişorului copiii vor învăţa animalele domestice, orele şi momentele zilei: dimineaţă – răsare soarele, amiază – soarele străluceşte puternic pe cer, după-amiază, seară – apune soarele.
- Carte puzzle – Animale domestice – o carte frumoasă apărută la editura Teora; carte conţine povestioare cu animale domestice şi 5 puzzle-uri: 1 puzzle culisant şi 4 jocuri puzzle formate din 16 piese fiecare.
- 1001 de fotografii – Pui de animale – o carte cu fotografii superbe!
Spor la joacă!

