Cărți pentru copii

Ce citim în vacanța de vară? Despre Lizuca și Patrocle din Dumbrava minunată!

Laura știa câte ceva despre Lizuca și Patrocle din Dumbrava minunată, dar nu cunoștea întreaga poveste. În caietul de vacanță a avut de analizat un fragment din carte, și mi-a pus mai multe întrebări despre Lizuca și Patrocle. Iar eu am profitat și i-am propus să citescă întreaga carte, nu doar fragmentul din caietul de vacanță.

Lizuca și Patrocle din Dumbrava minunată

Dumbrava minunată

Deși eram convinsă că avem acestă carte în biblioteca personală, nu am găsit-o. Așa că am mers la biblioteca din cartier (avem foarte aproape de noi o filială a Bibliotecii Județene), ne-am reînnoit permisele și am împrumutat cartea Dumbrava minunată + alte câteva cărți, despre care voi scrie în alt articol.

Dumbrava minunată

Cartea ne-a trezit stări diverse: tristețe, uimire, curiozitate, iar în final și bucurie.

Ne-am întristat la începutul cărții, când am aflat că mama Lizucăi a murit, iar mama vitregă – Mia Vasilian nu o iubește și se poartă destul de urât cu ea (uneori, chiar o bate).  În plus, mama vitregă a reușit să-l convingă pe tatăl Lizucăi să nu o mai lase pe fetiță să-și viziteze bunicii, pe care aceasta îi iubea foarte mult.

Dumbrava minunată

Singurul lucru care ne-a bucurat în acest început trist al cărții a fost faptul că Lizuca nu este singură, ci îl are alături pe cățelul Patrocle – prietenul ei de nădejde, care o însoțește atunci când ea decide să plece din locul în care are parte doar de umilinţe și să se întoarcă în casa bunicilor de lângă dumbravă.

Dumbrava minunată

Ne-am minunat de călătoria Lizucăi prin lumea feerică din dumbravă, care la ceas de seară este populată de vietăţi minunate și personaje de basm, care o primesc pe fetiță cu multă căldură.

Dumbrava minunată

Ne-am distrat copios când Mia Vasilian și servitoarea ei au fost atacate de albine în curtea bunicilor și ne-am bucurat alături de Lizuca de faptul că în sfârșit cele două cucoane rele au fost puse la punct.

Dumbrava minunată

Ne-am bucurat și mai tare de faptul că Lizuca a reușit să ajungă în siguranță la bunicii ei dragi, pe care îi îndrăgea atât de mult!

Dumbrava minunată

Nu a fost o carte ușor de citit, nici ca și limbaj, nici ca și trăiri emoționale!

Alte idei de lecturi de vacanță găsiți aici!

Spor la citit! Să aveți o vacanță frumoasă!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.