Cărți pentru copii

Dinozaurii – Sunete din sălbăticie, editura Corint Junior

Urmăream de ceva timp cartea Dinozaurii. Sunete din sălbăticie, apărută la editura Corint Junior, dar din păcate nu mai apare în stocul librăriilor online. Nu mică mi-a fost surpriza când am găsit-o la biblioteca care se află în apropiere de noi.

*** Înainte să trec la prezentarea cărţii aş vrea să fac o mică paranteză: Biblioteca Judeţeană Satu Mare are o sucursală la noi în cartier. În urmă cu 2 ani i-am făcut fetiţei mele permis de bibliotecă şi am împrumutat câteva cărticele pentru copii. Oferta de cărţi nu era prea variată (sau poate că multe dintre cărţi erau deja împrumutate în momentul în care ajungeam noi la bibliotecă), aşa că nu prea am mai trecut pragul bibliotecii. Dar, zilele trecute trecând prin faţa bibliotecii L. a dorit să intre şi să vadă ce cărţi sunt la bibliotecă. Am văzut câteva cărticele noi la secţiunea de împrumut pentru copii, printre care şi această carte cu sunete şi scene 3D. Am reactivat permisul de bibliotecă (am plătit 1 RON pentru viza anuală) şi am împrumutat cartea dorită. Am mai ochit câteva cărţi pe care le vom împrumuta pe viitor. ***

Şi acum prezentarea cărţii Dinozaurii. Sunete din sălbăticie, apărută la editura Corint Junior.

Dinozaurii – Sunete din sălbăticie

Dinozaurii, Sunete din salbaticieCartea conţine pagini cu diverse informaţii despre dinozauri  (când au apărut primii dinozauri, cum au trăit ei de-a lungul timpului, cum şi de ce au dispărut aceştia, etc)Dinozaurii, Sunete din salbaticieşi pagini cu imagini pop-up 3D şi cu sunete ale dinozaurilor.

Aici sunt dinozaurii care au trăit în arşiţa deşertului: dinozaurii cu gât lung (care se hrăneau cu verdeaţa şi frunzele copacilor) şi dinozaurii carnivori (care se hrăneau cu alte animale sau chiar dinozauri).Dinozaurii, Sunete din salbaticie Aici sunt dinozaurii care trăiau în mările calde ale Jurasicului: crocodilii de apă sărată, ihtiozaurii, puternicul Leedsichtbys şi masivul Liopleurodon.Dinozaurii, Sunete din salbaticieAici sunt dinozaurii care trăiau în pădurile luxuriante care mărgineau râurile din Jurasicul târziu: dinozauri erbivori, ceratozauri fioroşi şi alozaurii (cei mai mari carnivori ai timpului).Dinozaurii, Sunete din salbaticie Aici sunt dinozaurii care puteau să zboare:Dinozaurii, Sunete din salbaticieIar aici sunt dinozaurii care trăiau în păduri: hadrozauri (dinozauri cu cioc de raţă), dinozaurii cu platoşă osoasă şi T-Rex.Dinozaurii, Sunete din salbaticieAm încercat să filmăm cartea în timp ce am răsfoit-o, ca să vă puteţi face o idee despre cum sunt imaginile 3D din carte şi cum se aud sunetele dinozaurilor.

Cartea funcţionează cu 4 baterii mici LR10 (pe care le-am cumpărat şi le-am înlocuit noi, pentru că atunci când am împrumutat cartea nu se auzeau sunetele). În plus am şi reparat cartea în două locuri (fiind carte pop-up este mult mai sensibilă) şi i-am explicat fetiţei mele că este important să avem grijă de cărţile împrumutate pentru a se putea bucura cât mai mulţi copii de ele.

Voi împrumutaţi cărţi de la bibliotecă?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.