De vorba cu Geo – autoarea Povestilor pentru Vlad
Pe Geo (Georgiana Mihalache) am cunoscut-o recent dintr-un comentariu pe care l-a lăsat la unul din articolele mele. De curiozitate am intrat la ea pe site si am văzut că este autoarea unor povești audio pentru copii intitulate „Povești pentru Vlad”.Am rugat-o pe Geo să ne spună câteva cuvinte despre ea și să-mi răspundă la câteva întrebări, pentru că eram tare curioasă cum au luat naștere aceste minunate povești audio pentru copii.
1. Geo, te rog spune-ne câteva cuvinte despre tine
Mi se spune Geo. La ultimul loc de munca, fostul meu manager, fiind din Polonia, se descurca greu cu ‚,Georgiana” si a preferat Geo. Mi-a ramas numele Geo si asa imi spune toata lumea – si prietenii si colegii.
De profesie sunt economist – informatica economica, am experienta de peste 10 ani in domeniul resurselor umane, ultimul loc de munca fiind intr-o multinationala din domeniul IT.
Din 2013 viata noastra s-a schimbat radical, am renuntat la prioritatile vechi, adica bani si cariera si am inceput sa ma concentrez pe altele noi:
– cresterea cat mai sanatoasa a lui Vlad, fiul nostru
– petrecerea de cat mai mult timp impreuna ca familie
– petrecerea de cat mai mult timp in natura
– cat mai multe obiceiuri sanatoase de familie.
Pentru a le indeplini, ne-am cumparat casa la tara, intr-un sat adevarat de pe malul Prutului unde locuim vara, unde avem gradina, de unde imi adun ideile pentru povesti si unde suntem siguri ca Vlad creste sanatos.
Pasiunile mele sunt trandafirii – pasiune e foarte putin spus, am carti despre ei, colectionez soiuri si sunt membra a Asociatiei amicii rozelor din Romania. Iubesc totodata si calatoriile, si lectura si gradinaritul care ma relaxeaza.
2. Cum ți-a venit ideea să realizezi aceste povești audio pentru copii
Povestile … am inceput sa le scriu acum cativa ani, cu mult inainte sa vina Vlad (băiețelul meu), cu gandul la copilaria mea petrecuta la tara la bunici, la iaz, la padure, hoinarind pe campuri si petrecand timp in aer liber. Aveam la vremea aceea un loc de munca unde nivelul de stres era foarte ridicat iar povestile erau refugiul meu. Nu aveam in plan sa le dau si altora. Le scriam pentru mine si atat. Ma simteam mai bine amintindu-mi de lucrurile marunte de la tara care imi erau dragi si care ma ajutau sa ies din cotidian. Am scris atunci cam jumatate din ceea ce gasiti pe CD-uri. Restul au fost scrise intr-adevar pentru Vlad cu speranta ca si el va avea aceeasi copilarie frumoasa la tara pe care am avut-o eu.
Dupa ce a aparut Vlad in viata noastra, mi-a venit ideea sa le inregistrez si sa le dau si altor mamici. Vazusem multe postari online ale unor mamici care se saturasera de povestile clasice si voiau ceva nou. Atunci m-am gandit ca as putea intra eu pe aceasta nisa. Am incercat initial la cateva edituri, nimeni nu publica nimic nou, asa ca am decis sa ma descurc singura. Aveam deja experienta in domeniul inregistrarilor audio si am pornit la treaba pe aceasta directie.
Eu ma ocup de absolut tot – scris, inregistrat, editat, promovare, distributie, vanzare.
3. Cui se adresează aceste povesti audio?
Povestile se adreseaza tuturor copiilor incepand cu varsta de la care au rabdare sa le asculte (2 ani, zic eu, dar depinde de fiecare in parte), apoi parintilor, multi dintre ei de varsta mea, nostalgici dupa vacantele petrecute la tara la bunici si in final bunicilor, de ce nu?
Scopul meu este sa aduc viata frumoasa, simpla si curata de la tara in casele tuturor copiilor de la oras care poate au sau poate nu au sansa de a o cunoaste direct.
Totodata, povestile sper sa ajute parintii si copiii sa petreaca timp impreuna.
Si in final, un alt moment in care povestile va pot fi extrem de utile sunt calatoriile mai lungi. Povestile sunt in format .cda, ceea ce inseamna ca pot fi ascultate cu mai toate playerele din masina.
4. Imaginile de pe copertele CD-urilor sunt realizate tot de tine?
5. Deci, în viitor vor fi și cărți cu aceste povești? Povestește-ne puțin despre planurile de viitor.
6. Cum pot fi comandate și ce preț au aceste povești audio?
CD-urile pot fi comandate la adresa georgianaflorina @ gmail.com in format fizic sau prin intermediul magazinului online http://www.freewebstore.org/Povesti-pentru-Vlad in format audio. Magazinul online se adreseaza in special celor din strainatate la care CD-urile ar ajunge mult mai greu. In momentul de fata avem si o oferta de Pasti, oferta pe care o gasiti aici, alaturi de alte detalii legate de CD-uri: http://povestipentruvlad.blogspot.ro/
Totodata, imi doresc ca pana in toamna sa mai apara inca doua volume cu povesti audio. Noi vara locuim la tara, acolo am inspiratie berechet iar in toamna cand vom reveni in Iasi imi propun sa revin si cu o serie noua de povesti scrise, poate si inregistrate deja. Munca cea mai de durata nu este cea de scris ci partea de inregistrare si editare audio. Lucrez cu 3 soft-uri iar o poveste dureaza cam 4-5 ore pana sa fie gata si asta cand am liniste si Vlad e ocupat in alta parte 🙂
Mulțumesc Geo pentru timpul acordat!
Vouă vă recomand din tot sufletul aceste CD-uri cu povești audio!
Pentru a vă face o idee mai bună despre aceste povești, vă invit să ascultați gratuit câteva mostre audio pe care ni le pune autoarea la dispoziție. După ce ascultați aceste mostre, v-aș fi recunoscătoare dacă mi-ați spune într-un comentariu care este impresia voastră! Mulțumesc!


3 comentarii
Roxana
De la Camelia ( Mic atelier de creatie |) am aflat prima data de Geo. Cd-urile erau pe lista noastra de cumparaturi de Pasti, insa am avut frumoasa surpriza sa le primim cadou. Povestile scrise si citite de Geo sunt extrem de frumoase! Le ascultam in casa, in masina, nici musca nu are voie sa faca galagie 🙂 Si eu, ca adult, m-am indragostit de aceste povesti, ascult cu sufletul la gura toate peripetiile lui Pic si al lui Miron, cei doi motani. Povestile sunt educative, au haz, dar cel mai mult ne place continuitatea, faptul ca actiunea se petrece avand in centru aceleasi personaje, care trec prin diverse peripetii. Acest lucru ii ajuta pe copii sa inteleaga mai usor povestile, ii face curiosi si dornici de a le asculta. Ce imi mai place la aceste povesti e caracterul educativ, de ex. din ” Povestea unui turture” aflam despre circuitul apei in natura sau din povestea „Ghiocelul si Martha albina” invatam cat de importanta e prietenia. Azi dimineata, in drum spre gradi, ne-am distrat pe seama lui Pic, care tot poftea la soareci si porumbei dar nu a reusit sa-si indeplineasca pofta, in schimb si-a udat blanita si s-a intors suparat la castronul cu mancarea pusa de bunica, in povestea ” Pic motanul si Mica vrabiuta”.
Si mai am un motiv pentru care imi place de Geo, e ieseanca de-a mea 🙂 Povestile ei ma duc cu gandul la copilarea mea, intr-un sat de langa Prut. Hmm, apropo Geo, in ce sat ziceai ca stai vara? 🙂
Multumim, Adriana, pentru interviu! Geo e o mamica foarte talentata ce merita sa fie cunoscuta! Mult succes in continuare, Geo! Asteptam cu nerabdare urmatoarele povesti dar si cartile. Sunt absolut sigura ca vor fi minunate, cu ilustratii fantastice.
Georgiana Mihalache
Sunt impresionata de comentariu. Multumesc din suflet, Roxana. Asta imi da curaj sa scriu in continuare. In ceea ce priveste satul – se numeste Moreni, comuna Prisacani si se afla la 30 km de Iasi inspre vama Albita. E un sat foarte frumos unde ne-am integrat si avem o multime de vecini la care tinem. Acolo am reusit sa imi fac si eu gradina de trandafiri mult-visata unde am peste 100 de tufe si numarul este in continua crestere pentru ca mereu descopar cate un soi mai frumos decat celelalte. Viata la tara este extrem de frumoasa si simpla iar oamenii de acolo sunt extraordinar de calzi.
Roxana
Geo, neaparat sa continui cu povestile, tot ce am scris e din suflet pentru ca iti admir talentul. Cuvintele sunt putine si insuficiente sa redea exact ceea ce simt. Povestile tale aduc multe clipe frumoase si multe zambete pe chipul familiei mele.
Eu am copilarit in Grozesti, acolo locuieste bunica mea 🙂 Am multe amintiri frumoase. Nimic nu se compara cu traiul la tara, printre animale si aer curat.