Activități pentru copii

Cum să faci slime pufos acasă!

E plin internetul de foarte multe rețete de slime pufos! Laura m-a rugat să încercăm să facem și noi acasă. Aveam toate cele necesare, mai puțin boraxul. Am căutat borax în mai multe magazine, dar fără succes. Deja căutam rețete de slime pufos fără borax (sunt destul de multe), când am găsit borax la un magazin de genul „Gospodarul” de la noi din oraș. Dacă sunteți și voi în căutare de borax, vă recomand să căutați la astfel de magazine, poate aveți noroc!

Acestea fiind spuse, să trecem mai departe și să vedem cum putem face slime pufos acasă!

Cum să faci slime pufos acasă?!

cum să faci slime acasă

De ce ingrediente avem nevoie pentru a face slime pufos acasă?

Pentru a face slime pufos acasă avem nevoie de următoarele ingrediente:

ingrediente - slime pufos

  • 100 ml. lipici lichid (noi am folosit lipici lichid alb de la BiC)
  • 200 ml spumă de ras
  • colorant alimentar
  • 1 linguriță borax
  • 5o ml. apă
  • 1 – 2 picături de ulei
  • sclipici (opțional)

Cum facem slime pufos acasă?

Primul pas pe care trebuie să-l facem este să dizolvăm boraxul în 50 ml. de apă călduță. Va ieși destul de multă soluție, din care vom folosi doar 1- 2 lingurițe. Noi am făcut mai multe încercări până când am ajuns la varianta ideală de slime pufos, dar voi dacă nu credeți că veți face mai multe încercări, puteți să preparați soluția de borax din 1/2 linguriță de borax și 25 ml. apă.

Al doilea pas pe care trebuie să-l facem este să amestecăm într-un bol: lipiciul, spuma de ras și colorantul alimentar.

slime pufosNoi am folosit un colorant alimentar de culoare albastră și am adăugat și puțin sclipici. slime pufos Al treilea pas pe care trebuie să-l facem este să adăugăm soluția de boraxslime pufos, borax Noi am adăugat o linguriță din soluția de borax și am amestecat foarte bine. Compoziția de slime a început să se lege!slime pufos, boraxAm mai adăugăt o linguriță din soluția de borax, am amestecat din nou foarte bine și am luat slime-ul pufos în palme. Ca să nu se lipească de mâini puteți să vă puneți în palmă 1 – 2 picături de ulei. Noi am folosit ulei de migale, dar puteți să folosiți orice ulei aveți la îndemână: ulei de bebeluși, ulei de măsline, ulei de floarea soarelui, etc. slime pufosslime pufos slime pufosAl patrulea pas și cel mai important este să ne jucăm cu slime-ul pufos. Slime-ul are o textură de gelatină pufoasă! Este tare distractiv să te joci cu el:
slime pufosslime pufos slime pufosAici puteți să vedeți și un filmuleț:

Spor la joacă!

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.