Recomandări

Cum a fost la atelierul de mărțișoare Semne de primăvară [2018]

A devenit deja o tradiție ca în fiecare an să participăm la Atelierul de creație și târgul de mărțișoare Semne de primăvară organizat de Muzeul Județean Satu Mare. Anul acesta am ajuns puțin mai târziu, dar tot am avut timp să confecționăm 12 mărțișoare frumoase!

Atelierul de mărțișoare Semne de primăvară [2018]

Organizatorii atelierului au așteptat participanții cu diferite materiale pentru confecționarea mărțișoarelor: figurine din hârtie cartonată și hârtie gumată, diverse forme din pastă  de modelaj, floricele uscate, ață, bucăți de piele, mărgele și diverse forme autoadezive.

Participarea la acest atelier a fost gratuită! Fiecare copil a putut confecționa câte un mărțișor cu fiecare tehnică în parte, iar acolo unde a fost nevoie a fost ajutat de către personalul specializat.

Iată colecția de mărțișoare realizate de Laura la acest atelier de mărțișoare:

Atelierul de mărțișoare "Semne de primăvară", 2018

Mărțișor ursuleț realizat din hârtie gumată:

mărțișor ursuleț

Mărțișoare fluturași și inimioare:

mărșițoare cu fluturașimarțișoare cu inimioareMărțișor realizat dintr-o crenguță și pom-pom:mărțișor din crenguțăMărțișor ghiocel realizat din mărgeluțe:mărțișor ghiocelMărțișoare realizate din floricele uscate:mărțișoare din flori uscateMărțișor realizat din argilă polimerică:mărțișor din argilă polimerică

În timpul atelierului personalul de la muzeu le-a povestit copiilor despre semnificația mărțișorului și semnificația șnurului răsucit alb-roșu: albul simbolizează frigul iernii iar roșul sosirea primăverii!

Aici puteți vedea colecția de mărțișoare pe care le-am realizat anul trecut: Atelierul de mărțișoare Semne de primăvară [2017].

Voi confecționați mărțișoare împreună cu copiii sau preferați să le cumpărați?

Numele meu este Adriana şi îţi urez Bun venit pe blogul Stilul meu de viață! Este un blog pentru părinți și copii, unde veți găsi multe idei despre: joacă, educaţie, organizare, gătit simplu & viaţa noastră de zi cu zi. Îţi mulţumesc pentru vizită şi te mai aştept cu drag în căsuţa mea virtuală! Despre mine & Blog ⇢

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.